Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

3.2.2014

Hevosesittelyssä Uuno ~ Ruma ankanpoikanen


Rozeroy
s.2008
ruuna
Suomalainen puoliverinen
säkä n. 165cm
I. Rosenstolz
EI. Royal Olymp

 Sieltä mistä rima on matalin, tai mieluiten kiertäen!

Rozeroy, eli Uuno on toinen hevoseni. Uuno on tullut minulle tammikuussa 2010, eli silloin ku se on kääntynyt kaksi vuotiaaksi. Ruma, laiha ja muutenkin onnettoman näköinen orin koltiainen löytyi silloisen työnantajani kautta. Kilpahevoseksi tätä ei myyty, eikä sitä siihen tarkoitukseen ostettukaan. Uuno, täysin nimensä veroinen kaveri, josta on kuitenkin kehkeytynyt ihan kelpo ratsu, vai voiko huono hevonen saada viisivuotiaana helppo A luokasta yli 70%? 

Uuno on koulutettu ja ratsutettu täysin itse. Vieläkään tämä ratsu ei täytä kilpahevosen vaatimuksia eikä ole valmis. Mutta kovaa vauhtia tästäkin rumiluksesta on kasvamassa ihan nätti, silmää miellyttävä moderni urheiluhevonen.

Uuno on hyvin kiltti, vaikka suvussa onkin täyttäverta, näkyy se lähinnä turhana päällä säheltämisenä ja kevyillä linjoilla. Hevonen ei tähän päivään mennessäkään ole saanut riittävästi massaa, näyttääkseen hyvältä. Uunolla on kolme puhdasta, laadukasta askellajia, käynti on arvosteltu jopa 9 arvoiseksi. 

Ratsun ura alkoi kaksivuotis syksynä, jolloin noustiin selkään ja maastoiltiin kaverin kanssa käynnillä ja ravilla. Kolmivuotis keväällä laukka otettiin mukaan kuvioihin, edelleen vain maastoillen. Syksyllä aloitettiin työskentely sileällä. Nelivuotiskaudella otettiin mukaan hypyt, valmisteltiin laatuarvosteluihin. Kesällä kävimme nelivuotisluokassa, helppo B 70%, syksyllä nuorten hevosten festivaaleilla kahdesta helppo B luokasta yli 62% molemmista sekä muutamat estekisat ihan vain harjoituksen kannalta, hevonen pelkäsi kaikkia erikoisesteitä ja värikkäitä puomeja. 

Laatuarvostelut jäivät välistä, vaikka hevonen olisi ollut niihin valmis. Ikävä päänsähellys oli saanut seurauksensa, turpa verillä, useamman tikin kera. Joten tähtäimet asetettiin seuraavaan kauteen. 


Viisivuotiskaudella Uunon kanssa kisattiin alkuvuosi esteillä aluetasolla 80-90cm sekä kouluratsastuksessa alue-ja kansallisella tasolla he B-he A 62-73%. Kesäkuussa taival katkesi ontumiseen. Klinikkareissun, nivelpiikitysten ja pitkän loman ja kontrollikäynnin jälkeen alkoi kuntoutus. Kisakausi menikin sitten sivusuun. Loppuvuodesta satulaongelmatkin astuivat kuvioihin.

Nyt Uuno on jo palannut normaaliin treeniin; tällä hetkellä peruskuntoa kasvatetaan maastoillen, sileällä työskentely hoidetaan ohjasajaen, siihen asti että itse kykenen taas hevosen selkään. 
Tavoitteet tälle kaudelle ovat 6-vuotis kansallinen koulusarja. Pääpaino olisi pyrkiä säilyttämään tulostaso nykyisellään; kaikki yli 60% Sekä nostaa hevosen koulutustasoa, jotta seuraavalla kaudella se on valmis ikäistensä vaativiin luokkiin sekä avoimiin helppoihin luokkiin.


Uunon kunnossa pidossa käytämme Back on Track- sekä Magnet Healt tuotteita, arnikaa ja säännöllistä hierontaa, unohtamatta venyttelyä. 

Helmikuun tavoite on saada hevoselle hyvä peruskunto, laukkatreeniä maastossa ja hankea. Maastakäsin väistöihin vapautta ja elastisuutta. Sekä saada hevosen ongelmallinen ristiselkä kuntoon. 

 
Uunon ruokalista näyttää helmikuussa tältä:
Vapaa heinä
4l. racing prix
1l. spillers conditioning mix
gemüse krauter kivennäinen.  
E-vitamiini

2 kommenttia:

  1. Anonyymi2/6/14 14:47

    Mä muistan Uunon juurivieroitettuna rassukkana. Kiva nähdä että hevonen siitäkin tuli :)
    Kaikkea hyvää teille tulevaisuuteen!

    -Taru

    VastaaPoista