Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

7.2.2014

Varsasta ratsuksi - Simo


Simo on harjoitellut liinan päässä tällä viikolla kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla työskenneltiin vasempaan kierrokseen, joka on Simolle helpompi. Pääasia oli vain kulkea ympyrällä, sillä Simo ei ole vielä sisäistänyt juoksutuksen tarkoitusta, eikä siis ole osannut kulkea kokonaista kierrosta ilman ylimääräisiä kokeiluja kääntyä omavalintaiseen suuntaan. Viime juoksutuskerrasta olikin vierähtänyt aikaa, mutta se ei haitannut. Olemme aina lopettaneet työskentelyn onnistumiseen, ja se olikin tuottanut tulosta. Simo oli heti ajan tasalla siitä, mitä piti tehdä. Muutaman pukkihypyn ja energian ilopurkauksen jälkeen Simo kulki liinassa kuin vanha tekijä, ympyrän muotoista uraa.


Tässä vaiheessa pojalta ei vielä löydy askellajit käskystä, mutta pääasia onkin vain mennä innolla eteenpäin, ei niin väliä onko kyseessä laukka vai ravi. Olihan tämä Simon ensimmäinen kun hevonen osasi kulkea ympyrä uraa, liian paljon vaatimuksia yhdellä kertaa saa nuoren nopeasti tympääntymään hommaan.


 Kymmenen minuutin juoksutus kävelyineen olikin ihan riittävä, hevonen sai taas palkinnon tekemästään oikeasta asiasta ja pääsi työnteosta vapaalle. Juoksutimme vain yhteen suuntaan, sillä toinen kierros olisi tuottanut turhaa verenkaivuuta nenästä. Hevonen suoriutui vaaditusta oikein mallikkaasti, miksi siis pilata onnistumisen tunteet heti epäonnistumisella? 


Eilen Simo työskentelikin sitten liinassa toisen kerran tälle viikkoa. Tällä kertaa oikeaan kierrokseen. Se tuottikin alkuun hiukan hankaluuksia, sillä hevonen ei olisi millään ymmärtänyt kulkea valittuun suuntaan.


Muutaman neuvottelu hetken jälkeen hevonen kuitenkin ymmärsi, ettei aina tarvitse mennä samaan suuntaan. Ja niinpä homma näytti taas oikein hienolta, fiksu nuori herra!


Tässä vaiheessa emme Simolla vielä käytä mitään apuohjia, sillä haluan hevosen löytää oman tasapainonsa avoimena ja vapaana. Sen lisäksi näin vähän tehdyllä nuorella on usein sanottavansa asioihin ja kaikki ylimääräiset  härpäkkeet olisivat vain riski, jos hevonen sattuisi kaatumaan tai muuten heittelehtimään holtittomasti.


Simolla on osoittautunut olevan erittäin hyvä koordinaatio kyky sekä tasapaino. Sille on luonnollista ja helppoa nostaa kierroksiin oikeat laukat  ja jatkaa laukkaamista pienehkölläkin ympyrällä.
Simo tarvitsee kyllä uudet suitset, sekä erilaiset kuolaimet. Remonttiturpahihna on hakusessa ja kuolaimiksi fullcheekit, jotta kuolaimet edes auttaisivat kääntymistä ympyrän oikeaan suuntaan. Remonttiturpahihna on tässä vaiheessa sen takia, että hevosella on hyvin lyhyet suunpielet, joten kaksoisturparemmi ei oikein istu päähän, ainakaan tässä vaiheessa, ja remonttihihna on oikein hyvä nuorelle, se ei sido leukoja liikaa.

Tällaista menoa täällä tällä kertaa, pahoittelen huonoja kuvia, sää ei ole otollisin huonolle kameralle :)

Viikonloppuna on Simolla vielä yksi työskentelykerta, sillä silloin meillä on mahdollisuus tehdä ohjasajonalkeet kahden ihmisen voimin. En koskaan lähde yksin työstämään nuorta, sille aivan uuteen asiaan, turvallisuus ennenkaikkea. Sen takia haluan, että minulla on vaivattomasti apukäsi saatavilla, kun nuorta opetetaan uusiin asioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti