Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

5.4.2014

Keväisiä kuulumisia!

Kevät = vuorokauden tunnit loppuu kesken, energiaa ja intoa on vaikka muille jakaa, suuria suunnitelmia ja auringosta nauttimista. Meillä on ollut hyvin aktiivista omien hevosten treenaamista ja ompa tullut itsellekin pian valmis kesäkroppa saavutettua. Pihamaiden loputonta raivaamista, joskaan en ole tyytyväinen tulokseen laisinkaan. Satulahuonekin sai energia purkauksessani uutta, siistimpää ja valoisampaa ilmettä. Kohta olisikin aika käydä laidunaidat läpi. Ensimmäiset ratsutettavat tulevatkin jo ensikuussa: sisäänratsutettava 3-vuotias suomenpienhevosruuna sekä jatko-koulutettava 4-vuotias cob ruuna.

Uunon kanssa ollaan päästy melko mukavaan vireeseen. Lähinnä haettu suoruutta, väistöjä ja hivenen jo kokoamistakin. Käynnissä ja ravissa kootumpana kulkeminen on jo helppoa, mutta laukassa hevoselta puuttuu vielä täysin voima kantaa itseään. Laukannostotkin ovat tarvinneet paljon hiomista etenkin vasemmassa laukassa, sillä Uuno on hyvin laiska käyttämään vasenta takajalkaa nostoissa.

Nemon kuntoutusprojekti etenee rauhassa. Hevosen kanssa on lähinnä selästäkäsin vain kävelty kentällä ja samalla taivuteltu. Nemo on saanut itse päättää vauhdin, joka aluksi oli  hitaampaa kuin etanalla. Vetreytyessä käyntiin on kuitenkin tullut jo askelpituutta ja tempoa. Vähän ollaan päästy uraa pitkin ravaamaankin. Olen kuitenkin hyvin rauhassa halunnut edetä ja kuulostella hevoselta itseltään, mihin se on kykeneväinen. Nemo on aina ollut vauhtia rakastava hevonen, ja tällainen hiimailu hevosen tahdosta kertoo vain sen, ettei hevonen ole kunnossa raskaampaan työskentelyyn. Edistystä on kuitenkin tapahtunut ja kesällä hevosen pitäisi olla täydessä harrasteluratsu-kunnossa.

Simo on päässyt ajoittain kentälle vähän höyryjä päästelemään. Nyt ori-hormoonit ovat valloillaan, eikä tuolta oriilta puutu orileimaa. Ruunaus on ajankohtaista, mutta vasta toukokuussa tai ehkä jopa syksymmällä, riippuen vähän, minkälainen kevät on tulossa. Märkään aikaan en hevosta tahdo ruunata. Siispä kuivaa kevättä toivomme.

Huomenna palaan työnääreen kotikäynti asiakkaideni kanssa. Aloitellen vaatimattomasti super-poni mini Totilaksen avulla. Huomenna onkin vain läpiratsastus ja tsekkaus missä ponin kanssa tällä hetkellä mennään, jotta tulevaisuutta voidaan suunnitella realistiselta pohjalta.

Omat hevoset jatkaa työntekoa; Uunon kanssa treenit jatkuvat kokoamisharjoituksilla ja voiman hankinnalla. Nemo jatkaa päivittäistä vetreytymislikuntaa, pikkuhiljaa lisäten ravipätkiä ja Simo. Simo saa kengät etujalkoihin ensiviikolla ja siitä alkaakin sitten projekti sisäänratsutus ennen laidunkautta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti