Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

16.4.2014

Meillä laukataan! ~ Nemo

 Liikunta, tuo ihmelääke! 

Ei tarvitse olla lääketieteenmaisteri, osatakseen määrätä lääkkeeksi liikuntaa, kun oireena on maailman luokan jäykkyys. Tuo erittäin halpa, helppo ja nopeavaikutteinen lääke takaa käsinkosketeltavat tulokset nopeasti. Ja täysin ilmaiseksi.


tammikuu 2013
 Niin meilläkin tuota ihmelääkettä testattiin, profiililla "hevosen viimeinen mahdollisuus." Ei mennyt rahaa ulkomaisille lisäravinne valmistajille, ei mennyt rahaa edes suomalaisille. Rahaa ei mennyt minnekään. Aikaa on kulunut maaliskuun lopusta tähän päivään, eli n. kolmisen viikkoa.

Hevonen aloitti pelkällä 10 minuutin kävelyillä, pikkuhiljaa nostettiin vaatimusta toissaviikolla raviin. Eilen teimme jo laukkaympyröitä ja vastalaukka harjoituksia loivalla kiemurauralla, molempiin suuntiin.  


Hevonen ei ole vielä hyvä, ei edes lähelläkään. Mutta se kykenee jo laukkaamaan kentällä, tekemään laukassa ympyrät ja vastalaukkaa. Laukka on kolmitahtista, joskin vielä tasapainotonta ja täysin voimatonta.

Vielä ei kuitenkaan olla selvillä vesillä. Tavoite ei ole alkujaankaan ollut pelkkä laukkaaminen, ei edes vetristyminen. Tavoite on saada hevonen harrastehevoseksi. Tarkoittanee sitä, että hevosen terveyden on myös kestettävä käyttöä. Se tuleeko hevonen kestämään säännöllisen käytön, ratsuhevosen roolissa jää nähtäväksi.

Kesä 2012

Nemon toipuminen on siis äärettömän hyvällä mallilla. Seuraavaksi olisi edessä lihaksiston hankintaa. Sellaistahan hevosella ei tällä hetkellä ole. Tarkoitus ei ole saada Nemolle hirveitä muskeleita, jolloin eteen tulee paljon muita lihasongelmia, vaan perusratsastukseen riittävä lihasmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti