Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

26.4.2014

Varsasta ratsuksi ~ Simo
Simo on aloittanut ratsun uran mallikelpoisesti. Ratsastaja on mennyt selkään istumaan kolme kertaa. Tässä kuvia ja videoita viimeisimmältä kerralta, eiliseltä. Pääsimme ratsastamaan käyntiä, ensimmäistä kertaa.
Tai oikeastaan ensimmäiset käynti askeleet otettiin jo toissapäivänä, mutta silloi käveltiin vain muutama askeleen avustajan kanssa. Avustaja oli kuitenkin turha, tai oikeastaan siitä oli vain haittaa, sillä Simppa turvautui täysin maassa olijaan. Niinpä eilen teimme homman kokonaan ilman avustajaa, jotta hevonen reagoisi selässä olijaan ja oppisi heti alusta asti luottamaan ratsastajaan.

Nyt Simo viettää muutaman vapaapäivän, se alkaa olla vähän väsynyt, kun energiat laitettiin ruokinnasta minimiin ja liikettäkin on tullut kolmen päivän putkissa kahdella vapaalla (3/2/3) joka yht'äkkiä on varsan elämässä suuri muutos. Simo on kuitenkin osoittautunut erittäin fiksusti käyttäytyväksi ja oppivaiseksi oriksi, joten energiat lisätään ruokintaan pikkuhiljaa takaisin, jotta työinto ei laannu puuttellisen energian takia.
Ihan fiksun näköinen nuori ratsun alku, luonnostaan kevyt ja pyöreä edestä.

Simolla olisi edessä ruunaus ja hammashuolto. Tänään yritin saada eläinlääkärin kiinni, mutta ainakaan tämä meidän hammaslääkäri ei ollut tavoitettavissa. Eläinlääkärille oli akuutimpaa tarvetta ja yritin saada hoidettua useamman asian kerralla, mutta ainakin toistaiseksi epäonnistuin.
Todennäköisesti hampaat mennään hoitamaan klinikalle samalla, kun pojasta tehdään ruuna, mikäli saadaan tuo poika ruunaukseen tälle keväälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti