Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

2.5.2014

Ei huomispäivän teitä voi kukaan aavistaa, on joskus kyyneleitä ja joskus naurattaa.

Viikko sitten, hevosen rimppuilut kivusta taivutuksissa ja eläinlääkärin päänpyöritykset, kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa. Hevonen ei kaikesta hoidosta ja yrityksestä huolimatta kestä käyttöä tässä määrin.

Uuno lähtee huomenna ylläpitokotiin, kevyeen maastoilukäyttöön ja ennenkaikkea terapeutiksi energiapurkaukselle. Toiveena olisi, että Uunon rauhallinen olemus rauhoittaisi kaveriakin. Ja ennenkaikkea, että hevonen saisi rauhassa levätä ja nauttia elämästään. Tulevaisuus näyttää sitten, tuleeko hevonen koskaan kestämään edes harrastehevosen elämää.


Onneksi sopiva koti löytyi läheltä, jotta pääsen seuraamaan itse Uunon elämää ja toivottavasti parantumista edes harrastekäyttöön tulevaisuudessa soveltuvaksi hevoseksi. On todella ikävää, että nuori, vasta 6-vuotias hevonen jää "eläkkeelle". Kaikista meistä löytyy vikaa ja virheitä, niin meidän iki-ihanasta ja hellyyttävästä Uunostakin. Jos hevonen olisi päätynyt varsasta asti johonkin leppoisan rauhalliseen harrastuskäyttöön, ei viat ehkä koskaan olisi tulleet ilmi. Toisaalta tässä käytössä viat tulivat ilmi ja tiedostaen ne, niitä osataan ja pystytään hoitamaan ja huomioimaan. Päällepäin hevosesta ei vikaa löydy, viat ovat sisällä, etujaloissa. Alanivelten väärä asento, sekä siihen yhdistettynä kinnerpatin alku. Hevonen ei kestä rasitusta etujaloille -> etupainoisuus, mutta kinner ei anna periksi siirtää painoa taakse, aktiivivaiheessa. Mikäli kinnerpatti luutuu hyvin, on asiat valoisia. Edessä on kuitenkin todennäköisesti kaksi kinnerpatin tuloa, tällä hetkellä se on tulossa vasta vasempaan jalkaan.

ISO KIITOS NÄISTÄ ANTOISISTA NELJÄSTÄ VUODESTA RAKKAALLE HEVOSELLE!

Keskiviikkona tuleekin sitten ratsutettava poni, mutta vieläon vapaana yksi ratsutuspaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti