Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

14.6.2014

Kirjavinkki: Pihatto- jos hevonen saisi valita


Millainen eläin sopii pihattoon? 
Miksi hevonen voi hyvin laumassa ja ulkoillessaan vapaasti? 
Mikä on hyvä pihatto? 
Entä miten laumaa, tarhaa ja tiloja kannattaa hoitaa?


Teos kuvaa yksityiskohtia aina ulkotarhasta ruokintaan ja hoitotiloista liikuntaan. Punaisena lankana kulkee itse hevonen, jonka elämässä tärkeintä ovat muut hevoset.
Kirja nojaa tutkimustietoon käydessään läpi pihaton perustelut, toteutuksen ja vaihtoehdot. Teksti purkaa kriittisesti ennakkoluuloja ja myyttejä. Pihatto esimerkiksi harvoin vähentää työtä, vapaa ulkoilu ei ole eläinrääkkäystä, ja unelma hevosenpidon ”luonnollisuudesta” osoittautuu pulmallisemmaksi kuin luulet.
Pihatto – jos hevonen saisi valita sopii kaikille hevosen hyvinvoinnista kiinnostuneille. Voit olla innostunut tai epäilevä, vannoutunut pihattofani tai harrastaja, joka pohtii tuntihevosten oloja. Tutkimustiedon lisäksi kirja tarjoaa ainutlaatuista hiljaista tietoa, jota et löydä säädöksistä etkä virallisista oppaista.Yllättäen kirjastostamme löytyi tämä kirja. Vaikka kuulunkin niihin perinteisiin karsinatalli-ihmisiin, päätin lukea kirjan. Ensimmäinen ajatus kuitenkin oli kirjasta aivan jotain muuta kuin mitä se todella oli. Ajattelin sen olevan pihattokannattajien "valistuspuhe" karsinatalleja vastaan, mutta olin väärässä. 

Kirjassa kerrotaan perusteellisesti, tutkimustuloksiin pohjautuen pihatto- ja tallielämän hyvät ja huonot puolet. Eikä kirjassa suinkaan puhuta pihaton kannalta sen helppoutena, päin vastoin. 

Tällainen, oikeasti asiallisesti kirjoitettu kirja sisälsi paljon tietoa, joka koskettaa kaikkia hevosihmisiä, eniten hevosten omistajia ja hoitajia, riippumatta siitä, missä hevonen todella asuu. Olin positiivisesti yllättynyt kirjaan, ja suosittelen sen lukemista lämpimästi kaikille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti