Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

30.6.2014

Pienen miehen unelmii

Simon ratsu-ura on jatkunut hienosti.

Perjantaina ratsuttajan kanssa hevonen liikkui kivasti kaikissa askellajeissa. Avustin vähän aikaa maasta käsin, mutta Simo oli niin mallikkaasti taas, ettei minua oikeastaan tarvittu.

Laukka sujui jo hienosti kaarteissakin, niin että koko kenttää pystyi laukkaamaan ympäri.
Lopuksi Simo pääsikin vielä ratsastajineen "maastoon" eli käveli kentältä takaisin tallille ratsastajan kanssa. Matkaa ei kauheasti tule, parisataa metriä. Mutta onpahan sekin tehty.

Viikonloppu olikin ansaittua vapaata, josta Simo nautti laiduntamalla.

Tänään jatkoimme ratsuhommia. Ohjelmassa olikin kaikkea uutta, sillä matkustimme ratsuttajan työpisteelle, maneesille. Oikeasti tarkoitus oli mennä isolle kentälle, mutta sade oli tehnyt kentästä kahluu altaan, niinpä päädyimmekin maneesiin.

Simo on kerran käynyt maneesissa, yksivuotiaana. Tämä oli siis pojan toinen kerta maneesissa ja toinen kerta ylipäätään muualla kuin kotona, lukuunottamatta klinikkareissua. Matkustaminen ja lastaus on Simolle kuitenkin jo hyvinkin tuttua.

Uudet hevoset laittoivat poikaan vähän show-energiaa, pitihän tammoille vähän esittää. Maneesissa ei Simoa huolestuttanut muu, kuin peilikuva. Jonka kohdalla piti vähän jäädä äijäilemään.
Ratsastus, ja oikeastaan koko reissu sujui kuitenkin oikein mallikkaasti. Olin varautunut siihen, ettei hevosen selkään välttämättä kiivettäisi ollenkaan, mutta hevonen ottikin asian hyvin. Vaikka keskittyminen olikin vähän enemmän peilikuvassa kuin ratsastajassa. Maneesissa tuli oikein hyvää ravipätkää ja laukkakin sujui hyvin.
Ravi on kuitenkin tällä hetkellä ruunan vahvinta osaamisaluetta, siinä se näyttää jo laatuaankin.

Vaikka jo kerkesinkin jättää festari-haaveet pois tältä vuodelta, on asiaa harkittava kuitenkin vielä uudelleen.
On kuitenkin miltei kaksi kuukautta aikaa työstää hevosta, ja se menee jo neljännellä kerralla oikein hienosti, ja vielä aivan vieraassa paikassa.

Huomenna jatketaan, katsotaan saisinko kameraakin vihdoin jo mukaan. Ehkä, ehkä en!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti