Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

20.6.2014

Suu kuntoon

Tiistaina kävi hammasteknikko hoitamassa Simon hampaat. Sama lääkäri on hoitanut Simon hampaat alusta alkaen. Viime kerralla, reilu puolivuotta sitten, suu olikin melko huonossa kunnossa, sillä hampaat olivat kasvaneet eritahtiin. Samaisella kerralla poistettiin samalla jätti-suuret sudenhampaat.

Nyt olikin sitten edessä rutiinitarkastus, raspaus ja seuranta siitä, kuinka hampaat lähtisi kasvamaan.

Simo sai heti alkuun "kiitosta" ulkonäöstään. Eläinlääkärimme pitää sitä tuhman näköisenä, silmissä vilkkuvien valkuaisten takia. Tottahan se toki osittain on, ei Simo kilteimmästä päästä ole.

Pieni rauhoitusannos, jonka ruuna antoi pistää tapansa mukaisesti hyvin. Hetken odottelu aineen vaikuttamiseksi, jonka aikana täytimme papereita hevosen perustiedoista, sillä raspauksen jälkeen ne lähtevät hammaskuvineen Amerikkaan, jossa lääkärimme opiskelee hammashuoltoa.

Suun hoito sujui hyvin, vaikka rauhoitusainetta olisi voinut olla enemmän, hevonen oli operaation ajan lähes tajuissaan. Hampaissa oli vain pieniä piikkejä ja koukkuja, jotka lähtivät helposti käsipelillä pois, sillä nuoren hampaat olivat niin pehmeät, ettei sitä sähköllä voinut käsitellä.

Oikean puolen ylärivistössä oli vasta vaihtunut maitohampaita, jonka vuoksi hammasrivistö ei ollut täysin siisti. Mutta muuten suu oli hyvässä kunnossa.

Nyt eletään ohjasajolla ja leppoisalla laiduntamisella ensiviikkoon, jolloin jatkuu varsahepan esikoulun ratsastusosio.

1 kommentti:

  1. Hieno blogi sulla ja kiva kirjoitustyyli! Jäinkin seuraamaan blogiasi :)
    http://justfeelingfreedom.blogspot.fi/

    VastaaPoista