Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

4.8.2014

Loppuvuoden tapahtumia

Uunon lähdettyä toukokuun alussa, pelkäsin tämän kisakauden ja koko hevostelun lopahtavan tältäkin vuodelta siihen. Onneksi niin ei kuitenkana käynyt, sillä kesän ratsutettavasta ponista kuoriutui varsin mallikelpoinen poni, jolla pääsimme ekr:n kisoihinkin. Sen lisäksi ponista tuli tärkeä osa omaa ratsastustani, sillä sen kanssa on kierretty hikipäässä valmennuksia viimeiset kaksi kuukautta. Poni onkin lähdössä viikonpäästä kotiinsa ja kyllähän sitä ikävä tulee.

Kuvannut JB kuvaus

Kuvannut JB kuvaus


Sen sijaan, että hevostelusta tulisi vain omassa pihassa hääräilemistä ja odottelua ensivuodelle, on syksyksi paljon touhua. Ensimmäinen suuri muutos on varmasti taas uuden ponin omistus. Ei vuottakaan, ettei tallissamme olisi vakiintunut ori määrä. "Huolestuttavinta" tässä on se, että nimissämme on kohta viisi kaviokasta. Heh, ja minä kehtaan silti sanoa, ettei minulla ole heppaa sinne tai tänne.

Lähimmät tapahtumat ovat kuitekin jo aivan tällä viikolla, nimittäin 9.8.2014 Kansallinen poninäyttely.
Jossa tuleva ponimme on edustettuna. Ja kaiken lisäksi esitän sen vielä siellä itse, vaikkei se alkuperäinen suunnitelma ollutkaan. Olen aina muistanut kaikille sanoa, että asioilla on aina tarkoituksensa. Niin ehkä tässäkin. Samalla reissulla käymme siis ponin myös kotiin.

Seuraavaksi viikoksi onkin taas menoa, sillä ponin kanssa olemme Virolahdella Hippoksen näyttelyssä 12.8.2014. Harmikseni siellä on tuomari, josta en pidä yhtään. Asialle ei kuitenkaan enää voi mitään. Onneksi takana on edeltävältä viikonlopulta erituomarin näkemys ponista, niin hyvässä kuin pahassa.

7.9.2014 Emile Faurie-klinikka - taviksesta tähdeksi. Jonne menen ehdottomasti kuuntelu-oppilaaksi. Viimevuoden Kyran klinikka oli niin hyvä ja antoisa, että tännekin on pakko lähteä.
 
Nuorten hevosten festivaalit jätämme välistä, ainakin omilla hevosillamme. Pitkän harkinnan ja miettimisen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että reissu on liian rankka kolmivuotiaalle. Kivahan sinne olisi ollut lähteä, mutta huonolla tuurilla olisi vielä hirvittävän kuuma ajokeli, (mitä Ypäjällä ei kyllä ikinä ole, paistaako siellä ollenkaan aurinko, kun aina siellä ollessa täytyy vetää villapaitaa päälle kesälläkin), ja hevonen tuskin pystyisi esittämään parastaan pitkän kuljetuksen jälkeen.

Sen sijaan katseet on käännettykin jo lokakuulle. Sillä silloin on taas uusimman tulokkaan aika näyttää kykynsä. 4.10.2014 Laatuponikilpailun merkeissä. Sitä ennen kova työmaa kotona, jotta poni on varmasti tapahtumaan hyvin valmisteltu.

Loppukuusta onkin taas Helsinki international UB Horse show, jonne olisi tarkoitus joku päivä mennä, vielä ei kuitenkaan ole varmuutta mille päivälle.

Marras- ja joulukuu onkin rauhaisaa aikaa tapahtumien osalta. Silloin onkin pääpaino treenata tulevaa vuotta varten, jolloin suunnitelmissa siintää vaikka ja mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti