Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

22.8.2014

Nemoilua, poneilua ja ykkösluokan aloitusta

Kesä loppui kerta heitolla. oku ylempi taho halusi kaataa sankolla vettä taivaalta, ja siinäpä se sitten olikin, liukkaat savimaat, laitumet. Pieni toivonkipini on, että vielä tulisi kuivempia jaksoja, jotta hevoset pääsisivät vielä laitumellekin, mutta tällä hetkellä laidun on niin liukas, ettei sieltä kolme touhoa ehjin jaloin pois tulisi.

Niinpä jouduimme siirtymään tarhoihin. Tähän aikaan vuodesta, ei meillä olla koskaan oltu tarhassa. Yleensä laiduntaminen on saanut jatkua lokakuulle asti, lisäruokinnalla tietenkin. Koko kesä oli yhtä sateen odottelua, sillä pellossa ei enää heinäkuussakaan ollut syötävää. Nyt sitä vettä sitten tuli, koko kuun saldo kerralla.

Kenttä on onneksi perustettu hyvin, sillä siihen ei jää pisaraakaan pinnalle kellumaan ja hevoset ovatkin liikkuneet ahrerasti ihmisen toimesta.

Nemolla on käynyt liikuttaja muutaman kerran ja itse olen vastannut lopusta liikunnasta. Ratsastuksen lisääntyessä kaviot ovat alkaneet kulua, ja kuivan kesän vuoksi ne ovat herkällä lohkeamaan. Niinpä kavion huoltoon onkin joutunut panostamaan aikaa viimeisten viikkojen aikana enemmän. Nemolla on muutenkin huonot, epäsymmetriset kaviot, jotka tuottavat päänvaivaa. Nemo onkin kengityslistalla etujaloitaan.

Ratsastaessa Nemo on vielä jäykkä, mutta alkaa jo liikkua eteenpäin ihan mukavasti. Takaosa toimii, mutta etuosa on jäykkä, venymätön ja hidas. Olimmekin yhden kerran jo polvillaan könyämässä uraa, sillä hevonen vain menetti jalkansa laukassa. Onneksi ei käynyt pahemmin, pysyin selässä ja hevonenkin sai itsensä kasattua pystyyn.


Poni on ollut oikein mukava, välillä vähän ponimainen, välillä vähän enemmän. Irtohypytys on kuulunut ponin arkeen kaksi kertaa. Poni hyppää vallan hyvällä tekniikalla, käyttäen selkäänsä hypyissä. Kykyä sillä on, mutta taakse tarvitaan vielä ponnistusvoimaa hieman lisää. Niinpä nyt treenataankin takaosaan lisää voimaa puomien ja kavalettien avulla, ohjasajaen.

Poni kävi eilen myös parturissa. Sen pitkä liehutukka sai lähteä. Nyt ponilta löytyy ratsutukka, ja itseasiassa se näyttää siinä varsin kypsältä ja no, kilpaponilta. Hieman haikeaa oli nyhtää pitkää luomutukkaa pois, mutta jo ihan käytännön syystä harja leikattiin.

Simo-Petteri on myös päässyt vähän irtohyppäämään. Sen tekniikka on parantunut valtavasti ja hyppyihin on tullut voimaa, rohkeutta ja kokoa. Vaikka Simo onkin hypännyt vain kolme kertaa.
Esikoulun kesäloma päättyi ja Simo onkin reippaana aloittanut ykkösluokan. Niinkuin jokainen koululainen, myös Simo aloitti uuden lukukauden reippain, iloisin mielin. Ensimmäiset päivät ovat tietenkin helppoja, vähän muistuttelua mitä se koulun käynti olikaan. Niinpä Simo pääsi liinanpäähän vähän humputtelemaan leppoisasti. Simon koulu jatkuu seuraavaksi taas ratsain. Ensin palauttelemme mieleen kesällä opitut asiat ja harjoitellaan vähän säännölliseen työrytmiin siirtymistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti