Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

10.8.2014

Pojat

Hevosten kuulumiset ovat jääneet kokonaan kertomatta. Oikeastaan jo ihan yksinkertaisesta syystä, niille ei pahemmin ole taphtunut mitään.

Simon lomailu katkesi hetkeksi, sillä se pääsi viikolla yhtenä päivänä vähän hölkyttelemään liinanpäähän. Taka-alalla oli ajatus, että tästä se nyt sit saa taas jatkua, pienimuotoinen työnteko. Jo käytävällä harjatessa haaveet työputkesta oli haudattava. Hevonen oli niin takakorkea ja kolhon näköinen, että edessä on vielä lisää laidunlomaa. Kaikesta huolimatta kävin juoksuttamassa ruunan silti. Ennen sitä, oli kuitenkin, yllätys-yllätys, kavion huoltoa. Tällä kertaa päätin, että poistamme kengän, jonka kaveri oli taas hukkunut laitumeen. Sillä uusi poni oli tullossa aivan pian, eikä hevonen näytä siltä, että sillä vielä työputki jatkuisi, sai se luvan olla ilman kenkiä.

Juoksuttaesa Simon kasvu tuli vielä konkreettisemmin esiin. Vaikka kävimme ihan vain hölkyttelemässä, oli hevonen selvästi täysin tasapainoton ja hukassa, etenkin laukka oli täysin kohellusta. Laukka on aina ollut Simolle helppoa, mutta nyt se ei sitä todellakaan ollut. Ravissa hevonen sekoittui jalkoihinsa koko ajan. Lomaa, lomaa, lomaa. Onneksi on vielä kesää jäljellä ja tilaa laitumella etsiä hukattuja jäseniä. Katsellaan sitten taas parin viikon kuluttua, miltä ruuna vaikuttaa.

kuva kesältä 2013

Nemo, tuo vanhahöppänä, on saanut liikuntaa ja alkaa vaikuttaa jo mukavalta. Yhtenä päivänä jopa kahden ratsastuskerran verran. Nemolle on löytynyt toinen ratsastaja, mikä onkin erittäin kivaa, sillä ruuna tosiaan tarvitsee liikuntaa. Nemo onkin liikkunut mukavasti ja paranee vain liikunnan lisäännyttyä.

Lauma lisääntyi yhdellä jäsenellä lauantai iltana. Simo sai toimia testihevosena, kuinka ärhäkkä tapaus uusi tulokas oli. Kun kaikki kuitenkin vaikutti ihan leppoisilta, pääsi koko lauma samaan laitumeen. Hetken aikaa kuulosti, kuin sikaa tapettaisiin, sillä ori piti ihan hervotonta ääntä. Kaikki kuitenkin asettuivat nopeasti ja Nemo sai pidettyä itsensä tilan herrana edelleen.

Ponista tulee ihan postaus,  jossa lisää tästä upeasta nuoresta ja koko reissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti