Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

2.9.2014

Valmistautumista laatuponikilpailuihin.


Kottero on viettänyt aikaansa valmistautuen laatuponi-kilpailuun. Se on koostunut lähinnä ruokapöydän äärellä olemisesta sekä satunnaisista iloittelu kerroista kentällä.

Ponin kanssa on jouduttu välillä muistuttelemaan säännöistä, siitä kuinka tallissa odotetaan omaa vuoroa rauhassa ja kuinka talutuksessa kuljetaan. Välillä nuori mies unohtaa näitä perusasioita.


Kentällä Kottero on osoittanut osaavansa juosta liinanpäässä. Samalla se on osoittanut olevansa äärettömän herkkä suustaan, mikä on mielestäni, tulevaa ratsu-uraa ajatellen erittäin hyvä asia. Ponihan on käynyt ajo-opetuksessa kasvattajansa luona, joten täysin opettamaton se ei ole.

Kotteron kanssa on treenattu käyntiä ja ravia. Jotta hevonen jaksaisi pitkän matkan ja rankan reissun lisäksi esittää parastaan, on asioita treenattava kotona. On turha kuvitella eläimen tekevänsä super suorituksia vieraissa paikoissa, jos se ei kotonaankaan niitä koskaan tee.Hyvä käynti on pohjatyö kaikelle muulle. Näin nuoren kanssa käyntityöstö tarkoittaa maastoreissuja poni hihnassa. Samalla kasvaa myös kummankin kunto, sekä ihmisen että ponin. Ja mikä parasta, poni tottuu uusiin maisemiin ja tähän aikaan vuodesta myös mitä erikoisimpiin maatilan työkoneisiin, joita meidän tiet ovat pullollaan.

Ravia olemme treenanneet myös, sitä enemmänkin kentällä, mutta myös jonkin verran maastossa. Ponin rinnalla juokseminen onkin osoittautunut hyvin rankaksi, sillä pienestä koostaan huolimatta sillä on valtavan kokoinen ja menevä ravi.


Irtohypytyksessä olemme katsastaneet vähän sitä, mihin korkeusluokkaan poni ilmoitetaan. Sillä on korkeuden puolesta niin pieni ero, alle puoli senttiä seuraavaan ryhmään ja aikaa edellisestä mittauksesta kaksi kuukautta kasvaa. Jotta poni saisi esittää parastaan ja kapasiteettiaan, on tärkeää että se saa eteensä riittävän suuret tehtävät, muttei liian vaikeaa. Myös esteiden väleissä on eroja ja suuriliikkeisenä ponina tämä pieni pallero ei meinaa mahtua kunnolla edes isomman luokan väliin. Toki ne ovat vain viitteellisiä välejä, joita muutetaan tarvittaessa. Poni on osoittanut niin hyvää asennetta ja hyppykapasiteettia, että olemme sen päättäneet ilmoittaa isompien ryhmään, joka on tarkoitettu yli 130cm kokoisille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti