Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

17.10.2014

Nemo -elämänsä kunnossa


Nemon viikko-ohjelmaan on kuulunut noin kuusi kertaa liikuntaa. Herra N onkin petrannut ratsun saloissa kovasti, ja alkaa olla jo minunkin mielestäni ihan miellyttävä ratsastaa. Syksyn viilenevät kelit ovat tuoneet hevoseen eteenpäin pyrkimystä ja hevonen on muutenkin liikkunut nyt paljon puhtaammin ja vetreämmin. Hevonen on muutenkin muuttunut paljon positiivisempaan suuntaan liikkumisensa suhteen. Laitumellakin se laukkaili nuorten matkassa ja leikki niiden kanssa innoissaan, mitä se ei vielä pari kuukautta takaperin tehnyt.


Jokin aika sittenhän lisäsin ruokintaan MSM-jauhetta, jonka vaikutuksesta mihinkään en ollut vakuuttunut. Syöttömäärä jauheella on 15ml, joten vaikuttaisiko sellainen määrä tuon kokoiseen eläimeen mitenkään, oikeasti? No minulle on sikäli aivan sama, mistä tällainen suuri muutos hevosessa johtuu, sillä muina vuosina viilenevät ilmatkaan ole hevosta näin hyväksi saanut. Tärkeintä on, että hevonen saataisi pysymään tässä kunnossa ja kyllä, aion jatkaa pulverin syöttöä, ihan varmuuden vuoksi.


Nemon kanssa olemmekin työstäneet paljon avotaivutuksia ja vastalaukkaa. Hevosen laukan laatu on parantunut huomattavasti, vastalaukka on kyllä sellainen lääke laukkaan, että suosittelen kaikille! Kesäponin kanssa laukka muuttui parin kuukauden aikana aivan mielettömästi ja se muuten poiki ponille laatuponikilpailun kolmannen sijan kummassakin lajissa! Onnea omistajalle ja etenkin tälle upealle pikkumustalle cobille!  Ihanaa että ratsutettavani pärjäävät jatkossakin, jotain on tehty oikein. Tästä hehkutuksesta jatkan vielä toiseen ratsutettavaani, hevoseen, joka oli minulla 8kk ajan sisäänratsutuksesta laattareihin asti, jonka tavoitteet olivat kantakirjaus. Hevonen kantakirjattiin eilen Harjussa ratsusuunnalle. Onnea kovasti omistajalle ja hevoselle! Ihan mahtavaa.


*Paluu maan pinnalle*
Nemo on siis nyt todella kivassa vaiheessa. Pelottaa hiukan tämä talven tulo ja maan jäätyminen, että kuinka käy hevosen liikkumisen. Missään nimessä sitä ei nyt saa jättää tarhaan oleilemaan ollenkaan, jotta vetreys säilyisi; "maastoon!" Joo, kiitos, mutta ei kiitos. Itsesuojeluvaistoni ja tarve lasteni takia pysyä hengissä, estää minua lähtemästä hevosen kanssa postilaatikkoa pidemmälle. Nemo on ilmoittanut monta kertaa, hyvin selvästi, ettei ole maastoratsu. Jos reaktiot pieniin vihreisiin miehiin olisi vain käännös kotiin, ja tuhatta ja sataa, olisi se vielä ok. Mutta reaktiot ovat luokkaa - loikkaan pystyyn ja kaadun selälleni ojaan, tai teen jotain muuta typerää. Joo, ei kiitos!

Toivottavasti siis kelit jatkuisivat pitkälle tällaisena, jotta kenttä olisi sulana, tai tulisi sitten nopeasti lunta!
Saa nähdä, näillä mennään mitä on annettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti