Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

30.11.2014

Blogiin oma joulukalenteri

Joulu on lähellä, jo melkein liiankin lähellä. Lähestyvän joulun kunniaksi blogi saa oman joulukalenterin, jossa aiheena tietenkin hevoset. Joulukalenteria on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, ja ensimmäisen luukku avautuu huomenna! 

Omille hevosilleni kuuluu hyvää. Simo on tarhaillut (hoito-ohjeita luvattomasti rikkoen) omassa tarhassaan, heti tikkien poiston jälkeen. Vaikka hevosella olisi ollut vielä kaksi viikkoa karsinalepoa. Ratkaisuun kuitenkin päädyttiin, sillä hevonen alkoi kerätä aivan liikaa energiaa karsinassa ja sen kävelyttäminen alkoi olla kävelyttäjälle vaarallista. Onneksi hevonen on osannut ottaa rauhassa tarhassaan.

Poni on taas hurjassa kasvuvaiheessa, se on "hivenen" takakorkea. Kasvusta huolimatta, poni on saanut liikkua maastokävelyiden merkeissä lähes päivittäin.


Nemon kanssa olemme varovasti aloittaneet maastoilun. Olemme ohittaneet postilaakko-rajapyykin useaan otteeseen. Herra on innoissaan lähdössä maastoilemaan ja tuntuu nauttivan siitä. Kovin kauan emme kuitenkaan ole vielä päässeet, kotitalon on pysyttävä näkyvissä, ettei Nemolle iske paniikki päälle. 
Kentällä olemme treenanneet pidempää kaulaa. Nemo on aina ollut vähän sellainen kaulan  ruttaaja, eikä se mielellään venytä kaulaansa eteenpäin. Nyt olemmekin aloittaneet tehokuurin teemana pitkäkaula. Hyvin löysällä tuntumalla ratsastan hevosta pohkeesta eteen, niin, että se itse hakeutuisi kaulaansa pidentämällä kohti tuntumaa. Nemolla on onnekseni tarve saada edestä tukea, jonka vuoksi olemme saaneet kaulaa hyvin venymään pidemmäksi, mutta vielä en ole tyytyväinen. Hevonen on totutusta liikkumatavastaan joutunut mukavuusalueen ulkopuolelle ja käyttämään paljon enemmän myös takaosaansa. Se tietenkin auheittaa myös lihaksistoon ongelmia, ja vapaapäivien jälkeen Nemo onkin alkuun hyvinkin könkkö. Mutta lisää treeniä, jotta joskus pääsemme taas vastaavasti lyhentämään kaulaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti