Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

21.11.2014

Ilmainen slow feeding-keksintö


 Ponin ruokinta on ollut haastellista, koska sillä on hyvä rehunkäyttökyky. Suomeksi - taipumus lihomiseen. 
Tämän hetkiset heinän annoskoot ovat minuuttiruokaa, vaikkei poni ole edes mikään hotkija. Oli tarpeen keksiä käytännöllinen slow feeding-ratkaisu ulos.


 Mikään verkkosysteemi ei tullut kysymykseenkään jo turvallisuuden takia. Vaikkei ponille olekaan kenkiä, ei se estäisi ponia sotkeutumasta verkkoon. En myöskään halunnut mitään ylimääräisiä rakennelmia ja laatikkovariaatioita slowfeed- boxeista. Hevoseni, eikä edes ponini, ei tarvitse mitään ylimääräistä itsensä turmeluvälinettä tarhaansa.


Jäljelle jäi edullisin ja luonnonmukaisin ratkaisu. Luonnon oma tuote, jonka syysmyrky muotoili nykyiseen käyttöönsä: Männyn oksa! Ihan mahtava, ja ponilla asiaansa ajava syömisen hidastin. 


 Kuinka tämä mullistava tuote toimii? Ihan yksinkertaisesti niin, että tarhaan laitetaan heinäkasa ja sen päälle männyn oksa. Sieltä alta poni kaivelee heinänsä täysin onnellisena ja rauhallisesti. Poni on siitä kiva kaveri, ettei se siirtele oksia, niinkuin hevosemme, joten tällä tämä yksinkertainen ja edullinen ratkaisu oikeasti toimii!
Kysymys kuuluu, miksi en keksinytkään aikaisemmin?


 Voisipa elämä olla aina näin helppoa ja halpaa! -Ponit on!

Pahoittelen kuvien laatua, ei todellakaan ole meidän kameran kelit ennen kevään aurinkoa! Mutta ehkä joulupukki olisi kuullut toiveeni uudesta kamerasta.

4 kommenttia:

 1. Loistava tuo oksakeksintö :D + supersöpö poni
  Muutenkin tosi kivan oloinen blogi, joten liitympä lukijaksi:)
  One step at a time

  VastaaPoista
 2. Hyvin keksitty. Heinät syötyään saa oksista puuhaa. Linkitin jutun Twitteriinkin, kun minusta on niin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosiaan puuhaa riittää pitkäksi aikaa :)

   Poista