Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

11.12.2014

11# Hevosillakin on sukulaisia

Sosiaalista mediaa seuraavana näin uutisotsikon P.S.I huutokaupassa tehdystä hintaennätyksestä. Ja ystäväni päivittää, kuinka heidän lapsensa on jo 4kk vanha. Kuinka nämä koskettavat minua, äkkiseltään ei mitenkään, vaikka onhan ystäväni jälkikasvu hieno asia. Hetken mietittyä muistan, että olimme ponin haku matkalla kun ystäväni perhe kasvoi. Kottero on siis ollut meillä jo neljä kuukautta! 

Lukiessani P.S.I huutokaupan ennätyshinnasta lisää, saan selville että Venäläisostajat maksoivat 6-vuotiaasta hannover-ruuna SPH Dantesta (Welfenadel - Dormello) peräti 2,8 miljoonaa euroa. Entisen hintaennätyksen haltia oli legendaarinen tamma Poetin 2,5 miljoonalla eurolla, vuodelta 2005. 

Hevosen nimi ei herättänyt minussa minkäänlaista reagtiota, sen sijaan katsoessani sukua huomasin heti W-kirjaimen. Kiinnostus hevosesta heräsi samantien. Mitä tuo W-pitää sisällään. Pikaisesti päädyin tutkimaan Welfenadelin sukua, pienellä toivon kipinällä. Ja niin vain kävi, että tuonkin W-kirjaimen takaa löytyy Weltmeyer. Welfenadelin isä on Welt Hit II, joka on suoraan Weltmeyeristä. Täällä lisää tästä ennätyshinta hevosesta SPH Dante.

Minua tämä koskettaa lähinnä sen takia, että Simosta löytyy samaa verta, sen emän isä on Weltmeyer.  Ja katsoessani tuota SPH Dantea, löydän siitä kyllä paljon yhtäläisyyksia Simon kanssa.

Rosenstolz - kuva google
Hevosten sukulinjat ja niiden tutkiminen ei ole koskaan erityisemmin ollut minulle mitenkään kiinnostavaa, ennen omaa suvullista hevosta, Uunoa. Johtuen ehkä jo siitä, ettei Nemon suvusta ole mitään tietoa, mutta myös siitä, että oli hauska seurata Uunon samanikäisten sukulaisten menoa ja kehitystä sekä verrata sitä silloin omaan menoon. Uunohan oli suoraan Rosenstolz - Royal olymp yhdistelmästä, ja kumpainenkin ori oli samaan aikaan kaksi kautta astumassa Suomessa, joten niiden jälkeläisiä tämä pienikin manner pitää sisällään monia. Suoraan samasta yhdistelmästäkin on useampi; Uunon lisäksi Rival Royal ja Renoir Royal, joista jälkimmäinen on itsellenikin tuttu hevonen, sillä olen sen laittanut satulaan ja sisään ratsastanut.

Simon kanssa samasta, Sancisco-Weltmeyer yhdistelmästä on Suomen mantereella vain yksi sitäkin upeampi  Steinberg, joka on suoraan samasta emästä kuin Simo.

Kotteron sukuakin on otettu selville ja Stackarps Pioneer - Bazuun yhdistelmästä löytyy kolme muuta ponia Kotteron lisäksi. Yksi niistä on vanhempi kuin Kottero ja kisannut hyvällä menestyksellä myös ikäkausisarjaa koulupuolella. Olen tämän upean Kiviniemen Faaraon nähnyt livenä kisoissa useamman kerran. Se on kuin kaksoisolento Kotterosta, hieman suurempana vain. 

Mielenkiintoisinta minulle on tietenkin seurata saman yhdistelmän hevosia, mutta kiinnostavaa on seurata myös samasta isästä tai emänisästä olevia jälkeläisiä ja niiden menestymistä maailmalla. On mukavaa löytää hevosista yhtäläisyyksiä ja verrata niitä omiin, saman sukuisiin hevosiin. 

Oli ilo tavata kesällä Lappeenrannan kansallisissa Steinbergin ratsastaja ja itse hevonenkin. Oli mahtavaa vaihtaa kuulumisia ja kysellä minkälainen kaveri tämä hevonen on. Vaikka ventovieraalle puhuminen ei ole minun juttuni, löytyi yhteinen mielenkiinto keskusteluun puolin ja toisin, kun kerroin omistavani ko. hevosen pikkuveljen. 

Hevosten suvut ovat entistä enemmän kiinnostaneet ja on oikein mukavaa seurata myös ratsutettavieni sukulaisia, ja mahtavinta on tietenkin tavata niitä ihan livenäkin, kuten kesän kisoissa. Näillä ratsuilla on kummallakin isänä Carneddau Deryn Du.

Veljekset kuin ilvekset

2 kommenttia:

  1. Liityin tässä lukijaksi just ;) Blogisi vaikuttaa todella kivalta ja innolla jään lukemaan postauksia! Kirjoitat todella hyvin ja monipuolisia asioita

    http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, tervetuloa seuraamaan menoamme :)

    VastaaPoista