Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

2.12.2014

Venyttelyä, vanuttelua ja paljon muuta


Talvi lähenee, joten oli aika laittaa popot alle ensimmäiselle uhrille. Tällä kertaa nastat alleen sai se, joka saa nyt vähiten liukastella, eli Simo. Simon ihka ensimmäiset nastoilla varustetut kengät, jotka laitettiin aluksi vain etujalkoihin. Kengityksessä Simo on hyvin asiallinen, joten kenkien laitto oli helppoa. Nyt vain täytyy suojata poikaa paremmin kuin hyvin. Onneksi tein heräte ostoksen, "ratsasta kuten maailman huiput" -markkinapuheella kiinnostukseni heräsi suojiin, jotka jätin hinnan vuoksi kauppaan. Nettisurffailua harrastaessa huomasin samoja suojia olevan tarjouksessa 35€ hintaan, (käymässäni heppatarvike liikkeessä niillä oli hintaa yli 90€) joten olihan minun pakko ostaa suojat. Nykyiset Vereduksen viisi vuotta vanhat suojat alkavat olla jo parhaat päivänsä nähneet.

Niinpä kaappini tuli lojumaan vaalealla värityksellä varustetut suojat. Nyt ne vihdoin pääsivät käyttöön, vaikka alunperin suunnittelin ne ihan vain treenikäyttöön. Suojat osoittautuivatkin vallan mainioiksi tarhasuojiksi, sillä ne ovat todella kevyet ja hengittävät. Ainoastaan väri on vähän huono tarhaan, mutta minkäs teet.Hevosten kanssa on aloitettu oikea tehokuuri venyttelyn ja taivuttelun saralla. Niin että koko kroppa, jalkoja myöten on käyty päivittäin läpi. Porkkanan avulla saa helposti venyteltyä hevosen koko kropan joka suuntaan. Yleensä olen tyytynyt vain jalkojen venyttelyyn, sillä harvoin mukana on herkkupaloja. Nyt kuitenkin joulun alla porkkanapussit ovat edullisia tavan ruokakaupassakin, joten porkkanoita on herunut hevosille asti. Nemossa venyttelyn vaikutuksen huomaa parhaiten, nuoret ovat vielä notkeita ja taipuvaisia, mutta Nemo on etenkin kropastaan todella jäykkä, mutta venyttelyt ovat auttaneet asiaa.

Meillä ei todellakaan ole lunta, kuva on vuodelta 2012
Jotenkin turhaittavaa on tajuta, ettei kolmen hevosen venyttelyihin aikaa oikeasti mene kauaa, jonka vuoksi olisi voinut jättää venyttelyt tekemättä. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja treenaamiseen kuuluu myös se yksinkertainen asia, kuten venyttely. Sillä vältytään monelta ongelmalta, joita yritetään ratsain korjailla, vaikka maasta tehtyinä venytyksinä tulokset olisivat nopeammin näkyvissä ja tehokkaampia. Yksinkertainen ja helppo tapa pitää ystävä paremmassa kunnossa. Todellakin aion venytellä jatkossa hevosiani kropastakin enemmän.


Seuraavana kengitettävänä onkin poni. Pienet, pyöreät ja vielä pienemmillä hokeilla varustetut kengät odottavat ja pikkukaviota. Viimeisenä työstettävänä on Nemo, jonka kanssa vielä harkitsemme, laitammeko kengät ollenkaan vai saako herra jatkaa paljasjalkaisin.

3 kommenttia:

 1. Moikka.

  Osatko sanoa miltä sivustolta löysit noita suojia ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookin myyntipalstalla on, jonkun yrityksen poistomyynnnnistä. löytyy muunkin värisenä :)

   Poista
 2. Oukki. kiitos infosta :)

  VastaaPoista