Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

6.1.2015

Hieno, hieno Simo


Tänään oli ihan mahtava aurinko. Liian mahtava, sillä kun sellainen aurinko on, on myös pakkasta. Aivan liikaa! Mutta motivaatio ja tahto oli kova, tuonne on päästävä. Nimittäin hevosen kanssa kentälle. Ja sinne mentiin, vaikka pakkasmittari näytti lähemmäs -20astetta.

 Simo oli oikein innoissaan, se oli ihan sen näköinen että nyt mennään eikä meinata. Mieheni oli taas juoksuttajana, heillä hevosen kanssa selkeästi toimii laajakaista. Ehkä siksi, että molemmat ovat vähän saman kaltaisia, kuin peilikuvia. 


Hetken aikaa liinan päässä ravaileva hevonen näytti siltä, että jaahas, tänään ei, ei todellakaan, hypätä hevosen selkään. Olin jo hiukan pettynyt, olisin niin halunnut. Mutta sitten tuuli kääntyi, ja pian olinkin jo kipittämässä ratsureimani luokse, iloisena ja onnellisena.


Tänään hyppäsin hevosen selkään tarkoituksella jo huomaamattomammin, ilman turhia numeroita. Simo odotti nätisti. Etsin hyvän tasapainoisen asennon, ja totesin romaanin olevan vääränlainen. Satula on etupainoinen, kun alla on takapaloilla varustettu romaani. Valitettavasti kiinteillä paloilla. Täytyy siis etsiä uusi romaani, vai tarvitseekohan koulusatula romaania lainkaan. Täytyy taas sovitella satuloita ja etsiä paras ratkaisu, ehkä jopa päätyä kavennukseen, sillä koulusatulassa on villatoppaus, eikä se tarvitse sen takia pehmustetta alleen. Joo, olen vähän mukavuuden haluinen hevosilleni, enkä halua laittaa lateksi toppausta ilman karvaa, mikä esimerkiksi estesatulassamme on.

Se satuloista taas, ainainen ongelma. Mutta pääsimme matkaan. Aluksi liinan päässä, ensin käyntiä. Vähän alkeisharjoitusta asetuksesta ja taivutuksesta. Lähinnä sen verran että hevonen kulkisi kierroksen suuntaan, taas tähän vaikeampaan eli oikeaan. 


Hetken päästä ravia. Ravi nousi terhakkaasti ylöspäin ponnistaen ja jatkui varsin kelvollisena. Muutama siirtyminen käyntiin ja taas raviin, yhtä pontevin siirtymisin. Myös muutama pysähdys-harjoitus käynnistä, pitihän jarrut testata. Toimii, ferrarin tapaan renkaat vierekkäin. Siis tasajaloin. Ensimmäinen hevonen allani, joka korjaa luonnostaan aina tasajalka pysähdykseen. Kouluratsulle tärkeää, pisteet kotiin pysähdyksistä.


Hetken mielijohteesta pyysin hevosen kanssa kahden keskistä aikaa, eihän tähän kolmatta pyörää tarvita. Niinpä saimme koko areenan haltuun, ihan kaksistaan. Ensin kävelimme kentän ympäri, olimmehan spooky-suunnassa. Hevonen ei sikaillut, joten kevyt apu ja olimme jo ravissa. Hallitussa, energisessä ravissa, auringon säteiden valaisemalla kentällä, jossa pienet lumihiutaleet loistivat kuin timantit.

Olihan sitten myös tehtävä toinen suunta, vasen. Tänäänkään ei hevosta rassattu ympyrällä siihen suuntaan, joten tutustuimme uuteen suuntaan koko kenttä alueenamme, ilman maa-apua. Ensin kierros käyntiä, sitten jatkoimme ravissa muutaman kierroksen, mahtihepan kanssa. Hauskaa oli, ja mamma onnensa kukkuloilla. Olisimme ottaneet laukkaa, mutta kentän pohjasta ei ollut takeita, joten tyydyimme fiilistelemään ravia.


Ihan mahtava poika, on siinä vaiheessa mihin sen syksyllä jätin. Tästä onkin nyt tulevaisuus vain eteenpäin, okei. Laukka on testaamatta, mutta se testataan huomenna, maneesilla. En usko siinäkään ongelmia olevan, hevonen tuntui jo tänään siltä, että olisi nostanut laukan heti, jos olisin siirtänyt vähän sisäpohjetta eteenpäin.


Huomenna siis maneesille treenailemaan. Pääasia on ottaa laukat kumpaankin suuntaan ulos ja aloittaa vähän ravin ratsastusta, niinkuin oikeasti. Niin että pystyn siihen vaikuttamaan.

2 kommenttia:

  1. Aww tuo Simo on symppiksen oloinen :D Pelkästään jo nimikin tekee sen.. Simo... hihi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simo on :D Kasvattaja kutsui blondiksi, en kyllä yhtään ymmärrä miksi ;)

      Poista