Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

18.1.2015

Synttäri Simoilut

Tänään vietin taas 18-vuotis syntymäpäivääni, olen tainnut viettää niitä jo jokusen kerran, mutta haittaakos?


Huomasin hälyyttävän asian, josta olen jo viitteitä huomannut aiemmin. Olen joko tullut todella vanhaksi, minulla on jo ihan kaikkea tai olen liian kranttu. Sain nimittäin Viljar Shoppiin lahjakortin, mutta mitä tapahtuu? Innokkaana menen netti shoppailemaan "Jee, mulla on vara ostaa jotain!" Enkä löydä etsimälläkään yhtään mitään, mitä ostaisin!?!

Ei ollut mitään kivoja housuja, eikä takkeja. Tykkään klassisesta ja selkeästä tyylistä, jossa on jotain pientä kivaa, mutta ei. Kaikki on jotenkin liian ärhäkkää, täynnä bränsimerkkejä ja yök! Jos maksan satasia yhdestä paidasta, en halua sillä rahalla antaa ilmaista mainostilaa päälläni törkyhintaiselle tuotteen 'brändille'. Pieni, siisti ja kiva merkki saa olla hihassa tai rinnassa, mutta ei nykytavalla, jossa ei tarvitse pelätä tuotteen reikiintymistä, kun tuote on uudeltaan täynnä ainoastaan "paikkoja" joissa lukee kl tmv.

Koska en itselleni löytänyt mitään, ajattelin viihdyttää itseäni hevosteni kautta. Jos Simolle vaikka joku kiva huopa ja jotain muuta. Mutta hyi yök! Sama meno jatkui hevosen varusteissa, petyin kovasti. Se ei tietenkään liikkeen vika ole, että tuotteista tehdään ilmaista mainostilaa, josta käyttäjä vielä maksaa törkeän hinnan! Huomaa, että olen hyvin harvoin nykyisin ostelemassa mitään uutta, mitä minä tarvitsisin kun minulla on jo kaikkea? Niin paitsi Simo tarvitsisi uudet suojat, suitset ja..

Lopulta löysin jotain pientä kivaa ja epätavallista, sellaista mitä en ostaisi omalla rahalla. Täytyy vain odotella, että paketti saapuu kotiin.


Simo oli tänään ainut ratsu, joka pääsi työntekoon, sillä kenttä ei ollut optimaalinen kengättömille, eikä maastotkaan. Sain kuningasidean, kun vaihdon satulahuovan koulupenkin alle. Satulan leveys on pieni ongelma, sillä se on hitusen leveä Simolle. Satulasepän kanssa mietittyämme kavennusta, tulimme siihen tulokseen, että kikkaillaan padeilla ja muilla, sillä hevonen todennäköisesti levenee. Viimeksi käytin 4kpl Eskadronin pintelipatjoja, mutta siinä oli liikaa liikkuvia osia. Uunolla käytimme tätä kikkaa toispuoleisen lihaksiston kanssa, hierojan vinkistä. Tein Simolle sairaslomalle jättisuuret patjat vanhasta peitosta. Kokeilin tänään satulaa kahden sellaisen patjan kanssa, ja lopputulos oli varsin hyvä, joskin vähän ruma, mutta ei haittaa. Tarvittaessa saa sitten otettua toisen patjan pois välistä ja lopulta kummatkin. Tokihan ne voisi laittaa myös huovan alle piiloon, mutta minusta päällä ne ovat hevosystävällisemmät, ehkä.


Tänään nousin suoraan selkään kentällä, jossa oli meillä oli kaksi puomia uralla. Hevonen oli ihan asiallinen, sikäli ettei se tehnyt mitään tyhmää, mutta.. Se oli silti ihan hirveä! Ehkä ylimääräinen energia puskee sitten läpi näin, mutta arg! Ei minkäänlaista rentoutta, pehmeyttä eikä kuuliaista menoa. Lonksutteli vain kuolaimia suu auki ja puri kiinni kuolaimeen. Teimme kauan käynnissä töitä, sillä jarrut olivat ihan hukassa. Ei mitään reaktiota pidätteisiin, jäkitti vain vastaan. Niinpä teimme tänään paljon siirtymisiä, käynti - seis - käynti. Heti kun saimme edes jotenkin onnistumaan käynnistä pysähdykseen siirtymisen, jatkoimme ravissa. Koska energiaa oli liiaksi, ei koko kenttää ympäri meno onnistunut, oli pakko jäädä toiseen päätyyn ympyrälle, ettei hevosta tarvitse koko ajan jarruttaa. Ravissa etsimme rentoutta ja teimme siirtymisiä käyntiin.
kun jonkinlainen yhteisymmärrys löytyi, päätimme lopettaa muutamaan onnistuneeseen ja melko rentoon siirtymiseen.


Huomenna pääsemmekin taas maneesille, jossa tarkoitus paneutua enemmälti laukkatyöskentelyyn ja ennen kaikkea siirtymisiin, sillä niitä täytyy nyt treenata urakalla. Kun laukassa löytyy jarrut, voimme kotonakin työskennellä laukassa. Ilman jarruja se on turha riski liukkaalla ja lumisella pohjalla.

Ympyrällä huomasi myös hevosen toispuoleisuuden. Nyt se ei ole vino banaani, mikä se siis oli ennen leikkausta, se on taas suora, niinkuin ratsutuksen alussa. Mutta siinäpä se sitten onkin, hevonen ei taivu ollenkaan vasemman pohkeen ympäri ja asettuminenkin on vasemmalle vaikeaa. Simohan siis syksyllä oli vinossa oikealle, eli vasen kylki venyi, mutta oikea ei. Se taas johtui varmasti pitkälti irtopalasta, sillä heti leikkauksen jälkeen hevonen kulki paljon suorempana. Nyt vain täytyisi saada myös se oikea kylki venymään.


Pitkä työmaa edessä, mutta pidän siitä! Kuukauden päästä olemme varmasti jo todella paljon pidemmällä, tai sitten ei.. 

pst! Älä katso videota, jos et kestä rautiaani "kolmiloikkaa" ;) Linkki videoon 

4 kommenttia:

 1. Rupes huvittaa, kun luin tota kohtaa jossa kerroit, että et tykkää mainostuksesta, mutta samalla noissa kuvissa suorastaan "vilkkuu" isolla Eskadron, Kingsland ja tuo joku ratsastusseuran nimi.. ;)

  No joo, mutta meilläkin oli tänään mun hepan kanssa teemana pysähdykset/siirtymiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ajattelin ihan samaa, kun kuvia lisäsin. Sitä paitsi, mainostan vielä vanhaa seuraa, johon en ole kuuteen vuoteen edes kuulunut ;) Kaiken lisäksi vihaan tuota bomber mallista takkia, koska se nousee helmoista korviin ja näytän läskiltä, slimfitit kunniaan! Huopa on onneksi ilmaiseksi saatu ja sekin on käytössä vain, koska oli ainut puhdas ja paksu. :) laadusta voisin kertoa, että takki on hintansa 90€ ansainnut, onhan se jo kohta 8 vuotta vanha, mutta huopa ei. Vaikka ilmaiseksi sainkin, en never ostaisi, on mennyt kahdessa pesussa täysin kotikäyttö kuntoon. Mutta mä tosiaan vihaan tuota eskan tekstiä tuossa, se cotton mallin huovat on paljon kivempia :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää! Ihan uteliaisuudesta, miten usein ratsastat Simolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vaikka hevonen onkin kaikkea muuta kuin rento ja yhteistyöhaluinen :) Simolla ei vielä ole mitään säännöllistä määrää treenille. Se on vasta tammikuun ensimmäisestä päivästä saanut liikkua muutakin kuin käyntiä. Nyt siis mennään vasta "puolihölkällä" ja totutellaan hevosta liikkeeseen. Pääsääntöisesti kuitenkin liikkuu n. 3-4 kertaa ja sitten lomailee tai kävelytetään 2-4 päivää putkeen. Riippuen hevosesta itsestään. Ensimmäinen pidempi tauko tälle vuotta on suunniteltu helmikuun puolen välin tienoille. :) Meillä on 'postimerkkitarhat' ja yksin tarhaus, joten eivät liiku itsenäisesti tarhaillessaan, jonka vuoksi kävelytetään vapaa putkinakin tai niinkuin poni ja Nemo, saa tarhailla kimpassa kentällä :)

   Poista