Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

22.2.2015

Illan tulos = Hankinta listalla uudet suitset, suojat ja bootsit..

..Ehkä myös aivot hevoselle, kiitos! Nyt se kattila kiehui yli, niin että savusi. Päivä alkoi kivasti, hepat ulos iloisesti, tallit ja tarhoja puhtaaksi. Kottin tarha osoittautui ponille vaarallisen liukkaaksi, joten Kotti pääsi ennen tarhansa puhdistusta Simolle tehtyyn sairastarhaan, joka on siis pieni. Se ei ole ollut käytössä koko talvena, sillä Simo ei sitä tarvinnut, joten sen pohja on hyvässä lumipeitteessä, eikä siis ollenkaan liukas. Kotti mahtuukin siinä iloittelemaan oikein hyvin, ja ennenkaikkea turvallisesti. 

Ajattelin antaa Simo-Petterille lepopäivän, ei niinkään kropalle vaan mielelle, mutta kun Kotti pääsi kesken päivän muuttamaan uuteen tarhaansa, paljastui, ettei todellakaan hevoselle anneta yhtään mitään vapaata! Koska liukkaassa tarhassa sujui varsin mallikelpoisesti laukkaaminen, pukittelu, 180 asteen käännökset ja liukustopit, ajattelin, että hevonen kyllä voisi turvallisemmin lasketella liinanpäässä vaikka hangessa. 

Pestasin mieheni liinanpäähän, ihan vain siltä varalta, että voin simputtaa, jos jotain sattuu. Hevoselle suojitus, suitset ja liina, ja eikun hankeen. Kerkesin vain laittaa portin kiinni ja lähteä vanhemman tyttären kanssa siivoilemaan Simon tarhaa, kun hevonen jo juoksikin irrallaan pitkin peltoa, liina perässään. Ja sitten kuului raps, suitsista oli enää niskahihna ja otsapanta jotenkuten paikallaan, muut roikkuivat nätisti mukana. Hevonen ei meinannut antaa edes kiinni, vaan uhosi mennä aitojen läpi. Kyllä vähän alkoi vitutuskäyrä nousemaan.. Siinä meni ainoat Simon, jo varaosista tehdyt suitset, mitäs nyt? 

Oli turvauduttava Nemon suitsiin, sillä hevonen oli saatava nyt juoksutettua oikeasti kunnolla. Suojista oli revennyt tarroja irti, hevosella oli yönsilmästä revennyt palanen, niin kivasti että vertakin tuli, ja ne suitset. Otsapanta oli rikki, remonttiturpiksen solki oli irti ja niskahihnasta oli katkennut useampi remmi. Poskihihat tuusannuuskana.. Joo, ne ei päädy edes varaosalaatikkoon, sillä mikään irrallinen osa ei ollut ehjänä. 

Niinpä jouduin säätelemään Nemon suitsista Simolle sopivat varasuitset. Ei mikään nättinäky, suorastaan ällöttävä! Simolle ei ikinä mitään oranssin rusehtavaa nahkaosaa, ei edes toppausten verran. Nemolle ne käy, mutta ei Simolle.

Eikun uudet suojaukset jalkoihin, tällä kertaa bootsit, pintelit ja takasiin suojat. Ja hevonen pellolle, liinan sijasta vaihteeksi ohjasajo-ohjat, että tarpeen tullen on hivenen enemmän pelivaraa. Tuli todettua, että hevosella on varsin hyvä kunto, tuolla märässä, raskaassa hangessa jaksoi painaa ja uhoilla vielä pitkän tovin. Juuri kun olimme lopettelemassa päätti ruuna vielä tehdä Simot: korvat luimussa kohti hyökkäyksen. Ja eikuin lisää kiertämään ympyrää, että vähän nöyrempi asenne löytyisi, jotta arki olisi sujuvampaa. Talliin tuli varsin märkä nuori hevonen, joka sai päästä varpaisiin takkeja niskaan. Nöyrästä asenteesta ei ole enää tietoakaan, yöllä oli remontoitu karsinasta suolakiviteline pois ja aamulla näytettiin hyvin hapanta naamaa. Kiukkupetteri on palannut talliin. Toisella yrityskerralla oli hajonnut vielä toinen bootsikin. 

Eilen ajattelin, että ompas kiva saada hevoselle uudet suitset. Tänään olen jo toista mieltä. Mistä sellaiset oikeasti löytää? Nyt on selattu niin monet nettikaupat, Suomesta ja ulkomailta, että epätoivo iskee. Suitsia olisi vaikka millä mitalla, mutta en tahdo laittaa satasta huonoihin, sellaisiin joissa on jotain puutteita. Ja kolmen sadan suitset, nimenomaan nivel suitset ovat kyllä aivan liian kalliit. Vai onko? 

Vaatimuksena on muotoiltu niskaosa, sillä Simon korvat ovat herkät. Niskaosan pitäisi olla leveä, jotta paine tasaantuisi laajalle alueelle. Perfection sit of swedenillä on unelma niskahihna. Mutta pic'n mix mallistosta on loppu kaikki mustat full kokoiset. Siihen tietenkin tarvitsisi hankkia otsapanta ja kurkkuremmi erikseen, sekä poskihihnat. Jo ilman turparemmia hintaa tulee lähemmäs 200€ Sitten täytyisi vielä erikseen se turparemmi hankkia. Simolla on remonttiturpis, sillä hampaiden vaihtumisen takia, se on oikeastaan ainut, mistä tykkään nuorella hevosella. Psos:llä ei ole irrallisena remonttiturpista. Ongelmaksi muodostuu tarve saada turpis, jossa olisi kummallakin puolella soljet, ilman niskahihnaa. Sellaisen löysin Passierilta, ja suitsilla olisikin silloin hintaa jo likipitäin 300€ Että olipas kallis juoksutuskeissi..

Suojat ovat olleet hankinta listalla jo kauan. Onneksi tallista löytyy vielä varasuojia ja pinteleitähän on vaikka muille jakaa. Suojien kohdalla vaatimustaso on korkea, jonka vuoksi niitä ei ole vielä hankittu.

Hirvittävän hauskaa omistaa hevonen!

4 kommenttia:

 1. Voi ei mikä tilanne ja mitkä vahingot varusteissa! Löytyisikö jostain kirppispalstalta "hätäapua" niin voit rauhassa haeskella Niitä Oikeita uusia suitsia? :) Meillä on Passierin suitset, ostin ne käytettynä kaverilta ja ovat kyllä tosi ihanaa nahkaa! Niissä ei tosin ole muotoiltua niskahihnaa vaan ovat ihan perussuitset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset kolusin läpi, päädyin micklemeihin. Saa nähdä, miltä Simo näyttää ne päässä, itse en varsinaisesti niiden ulkonäöstä pidä :D

   Poista
 2. Miksi et hommaa PS of Swedeniltä kokonaisia suitsia?

  http://www.ridmer.fi/index.php?route=product/product&page=2&manufacturer_id=26&product_id=432

  http://www.ridmer.fi/index.php?route=product/product&page=2&manufacturer_id=26&product_id=364

  Näihin saa irtonaisen leukahihnankin, mikäli sen haluaa..

  http://www.ridmer.fi/index.php?route=product/product&manufacturer_id=26&product_id=404

  Tulisi maksamaan, jos ei nyt vähän, niin ainakin vähemmän kuin irtonaisista osista kootut, ja sitten ei tule sitä ongelmaa, mikä helposti eri merkkejä yhdistellessä tulee, että niskahihnan remmit ja turpahihnan soljet ovat eri kokoiset.

  Mutta nuo micklemitkin ovat hyvät, on toiminut ainakin meidän nuorella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli joku painava syy tuohon, miksei kokonaisia, mutta nyt en muista mikä. Niissä oli kuitenkin jotain vikaa, nimenomaan turpaosassa, kun niitä hypistelin. Oisko ollut metallirinkulassa joku kulma tms. Kurkkuremmihän on nyt pakollinen kouluradoilla, ja pakollinen tälle pöllölle muutenkin, osaa tiputtaa suitset päästä :P Mutta psos ei saakkaan pelkästään tiettyjä osia, täytyisi tuosta kokoa omat, kategoriasta ottaa jokaista osaa, ohjia myöten :( Micklemeihin päädyin muotoilun vuoksi, josko loppuisi ainainen ravistelu ja hankaus , saas nähdä, kun illalla postista noudan. :)

   Poista