Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

5.2.2015

Kyra tulossa Suomeen, maaliskuuta odotellessa!

Jokaisen kouluratsastajan (ehkä jokaisen ratsastajan, lajiin katsomatta) idoli, Kyra Kyrklund on taas nähtävillä, täällä meillä koti Suomessa! Ypäjällä, oripäivien aikaan. Clik! Takuu varma menovinkki maaliskuulle.

Mutta ennenkuin pääsee Kyraa taas kuuntelemaan, täytyy treenata omilla ratsuilla tai niiden aluilla. Mitä meillä onkaan touhuttu blogin hiljaiselon aikana? 

Jokainen on varmasti huomannut, että lunta, sitä nyt on. Sitä ei ole kesällä, eikä liiemmin ollut myöskään useampaan vuoteen talvellakaan. Nyt sitä on! Mikä onkaan siis parempi hetki hyötyä tästä luonnon ihme lihaslääkkeestä, kuin tämä? Niinpä, kesällä ei pääse hanki treeniin, eikä kovin kauaa enää tänä talvenakaan. Siispä meillä on Simon kanssa porskuteltu hangessa. 


Klinikalta saatujen määräyksien mukaisesti, olemme pyrkineet kulkemaan käynnillä. Satunnaisia pukkilaukkapoistunpaikalta, hypähdyksiä lukuunottamatta, olemme siinä myös onnistuneet. Pellolla on valtavasti lunta, joten energiapakkaustakaan ei kauaa ole huvittanut hötkyillä, siellä on siis oikeasti armeija meiningillä pojat ruotuun-koulu. Eikä siellä kauaa jaksa kahlailla, märkä lumi on hyvin raskasta. 

Kotti rokotettiin alkuviikosta, jonka takia se on saanut ottaa nyt rennommin. Eläinlääkärimme kehui ponin ystävällistä luonnetta ja helppoutta. Tosin meidän hevosten kohdalla samainen eläinlääkäri kehuu kaikkia. On kuulemma kiva tulla tekemään toimenpiteet, kun tietää, ettei tarvitse kikkakolmosia hevosen lähelle pääsemiseen, tai pelätä henkensä edestä, milloin heppa päättää tehdä asiat vaikeamman kautta. Hyvä luonne ja arjen helppous ovat kullan arvoisia asioita. 

Kohta on kesä!
 Nemo on saanut olla rauhassa, silloin tällöin ponin kanssa yhteistarhauksessa. Tosin sekin lysti loppui nyt hetkeksi, sillä lumi painoi kaikki langat kentältä maahan. Nemolla on kavion huoltoa ohjelmistossa ja sitten jatketaan taas pientä liikutusta. Nemo on alkanut myös laihtua, joka taas kertoo jostain ongelmasta. Ehkä joulukuun stressitila alkaa nyt talvikarvan alta näkymään. Nemohan kuivuu aina stressin jälkeen, kuten kuljetuksien jälkeen, aivan olemattomaksi rimpulaksi. Nyt sillä on vielä tervettä pyöreyttä, mutta kylkiluut näkyvät. Se kuitenkin syö normaalisti, hyvällä ruokahalulla, viimeiseen korteen asti ja on muutenkin terveen oloinen, toisin kuin joulukuussa, joten toivon, että tämä laihtuminen on vain ohimenevää. Toki karvan vaihtokin on aluillaan, joka myös vaikuttaa hevosen kuntoon. Kesällä saa painia taas paisuneen hevosen kanssa..

Ei siis mitään ihmeempiä olla touhuttu, satulan sovitus jouduttiin perumaan, sovittajan sairastuttua, joten edelleen kamppailen juupas-eipäs leikkiä koulupenkin kanssa. Se on tosin saanut olla telineessään, sillä estepenkki on kivempi tuolla hangessa ja muuallakin, silloin kun alla on räjähdysaltis nuori ratsu.

Joten hauskoja hankitreenejä kaikille lukijoillemme!
 

4 kommenttia:

 1. Teidät on haastettu! :) http://kavioilla.blogspot.fi/2015/02/haaste.html

  VastaaPoista
 2. Tuletko sunnuntaina Heidi Svanborgin valmennukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsomaan yritän tulla. Osallistumaan en vielä pääse, kun Simppa on kävely kuurilla. :)

   Poista