Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

20.3.2015

4-vuotiaiden kouluratsujen tapahtumat


Nuorten hevosten festivaalit 2012
Siinä, missä ensimmäisen nuoren hevoseni Uunon kanssa tuskailin, ettei nelivuotiaille kouluhevosille ole oikeastaan mitään, sai estehevoset hypätä säännöllisesti noviisia ja kerätä hyödyllistä kokemusta kohti tulevaisuutta. Kouluhevosille ei oikeastaan annettu mahdollisuutta rakentaa tulevaisuutta vakaalle pohjalle. Nuorille 4-6 vuotiaille avoimet B:3 luokat, siellä täällä, ei ole mielestäni nelivuotiaille reiluja ohjelmia. Kertoohan sen jo sekin, että nelivuotiaille on ihan omat ohjelmatkin. Viisivuotiaalta vaaditaan radalla jo paljon, sitä ennen hevosen olisi hyvä saada kokemusta, muuten saa haukattua ison palan itseluottamusta kerralla hevosesta pois. Liian paljon uutta ja jännittävää kerralla on tuhoon tuomittua.

Tänä vuonna tilanteeseen on tullut muutos! Nelivuotiaille kouluhevosille on jopa oma koulu cuppi, mikä on ihan mahtava asia. Mitään vakava mielistä kilpailua ei tämän ikäisten hevosten kanssa tarvitse harrastaa, mukaan voi mennä asenteella, joka vie hevosta vain eteenpäin. Sehän se tarkoitus kuitenkin pohjimmiltaan kaikessa on. 

Tässä vähän listaa, joka auttaa hahmottamaan, mitä kaikkea nelivuotiaille kouluhevosille on tarjolla. Minä en tee erikseen estepuolen hevosille, mutta sen voi tehdä vaikka joku estepuolen nuoren hevosen omistaja. Linkitän mielelläni tekstiin estehevosten kissanristiäisten yhteenvedon, jos jollakin sellainen on/tulee olemaan! 

Kyvyt esiin
Ratsujalostusliitto järjestää joka vuosi kyvyt esiin- tapahtuman. Viime vuonna mukana oli ensimmäistä kertaa myös nelivuotiaille jotain kivaa, sekä este- että kouluhevosille. Nelivuotiaille hevosille kouluohjelma on helppo ryhmäratsastus-ohjelma. Ryhmäratsastusluokat ovat erityisen hyviä tilaisuuksia jännittäville hevosille, sillä kaveri on mukana. 

Kyvyt esiin tapahtumaan on enää hetki aikaa ilmoittautua, paikkakunnat ja päivät löytyvät täältä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on kaikkiin paikkakuntiin 27.3.2015

4-vuotiaiden luokka, Lappeenranta 2014
Ratsujalostusliiton päivät
Tässä, joka vuosi järjestetyssä tapahtumassa on paljon luokkia, joista löytyy jokaiseen ikäluokkaan sopivia tehtäviä, niin este- kuin kouluratsuille. Siellä on mahdollisuus harjoitella vähemmän tosissaan kisaamista ja näyttää nuorelle maailmaa. 

Paccelli Cup
Pacelli cup on 4-vuotiaille (ja 5-vuotiaille varsoneille tammoille) avoin, neliosainen kouluratsastuscup, joka kilpaillaan he B tasolla, luokkina 4-vuotiaiden ohjelmat. Sarjan osakilpailut ovat Laaksolla, Pornaisissa, Lappeenrannassa sekä nuorten hevosten festivaaleilla, Ypäjällä. Ensimmäinen osakilpailu on 10.5, kilpailuihin ilmoittaudutaan kipan kautta, kilpailuun vaaditaan kansallinen kisalupa. Varmasti hyödyllinen nuorille hevosille. Kaikkii osakilpailuihin ei ole pakko osallistua.

Nuorten hevosten festivaalit
Nuorten hevosten festivaalit ovat suuri tapahtuma, jossa on usealle päivälle luokkia kaiken ikäisille hevosille, koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa. Sieltä löytyy ryhmäratsastusluokka nelivuotiaille sekä kolmivuotiaille hevosille, sekä muita nelivuotiaille sopivia luokkia. Festivaaleilla on hyvä käydä tekemässä viimeiset "tositreenit" ennen laatuarvostelua. 

4-vuotiaiden luokka, Lappeenranta 2014
Laatuarvostelu
Laatuarvostelu on kattava arvostelutilaisuus nelivuotiaille koulu- ja estehevosille. Hevonen arvostellaan myös rakenteellisesti sekä kouluhevoset myös hyppäävät pieniä esteitä. Kouluradat ovat samoja, joita koko kauden tapahtumat ovat tarjonneet. 

Lisäksi nelivuotiaille kouluhevosille on silloin tällöin omia avoimia luokkia, entisen kansallisen tason yhteydessä. Tänävuonnahan nelivuotiaskin hevonen voi kilpailla kansallisella 3-tasolla, joten ratsastajan on hyvä hankkia kansallinen A-lupa, jos mielii nuoren kanssa kilpailemaan. 

Jos tästä jäi jokin oleellinen tapahtuma välistä, niin vinkatkaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti