Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

1.5.2015

Poni, poni, poni

Kotti pääsi lauantaina näyttämään taas taitojaan irtohypytyksen parissa. "Lapsi on terve, kun se leikkii" pätee myös ponilapsiin. Kotti osaa ottaa ilon irti silloin, kun se on mahdollista ja itse pääteema, hyppääminen meni siinä sivussa kuin vahingossa..

Lahjahevosen suuhun ei saa katsoa, mutta Kotti ei sellainen ole, joten oli aika kurkata mitä kuuluu hampaille? Etuhampaat ovat varsin mallikkaasti kasvaneet, mutta vielä olisi vähän kasvettavaa, ennen kuin purukalusto näyttäisi priimalta. Kotti on kuitenkin hammaslääkäri käynnin jälkeen taas syönyt erittäin hyvin ja vähän pulskistunutkin..


Estekuja oli taas laatuponikilpailuiden väleillä, mutta korkeudet olivat hyvin pieniä, sillä ponilla oli niin kovasti intoa mennä, että hyvä kun väleihin mahtui. Pystyn tilalla oli vesimatto, joka käännettiinkin siniseksi muuriksi, jotta poni tottuu jo aikaisessa vaiheessa erikoisempiinkin esteisiin. Kenttäkin oli juuri lanattu, mutta heti hypytyksen jälkeen oli lanattava uudestaan..
 Välillä ponilla oli niin paljon intoa, ettei estekujan suunta ollut aivan selvä ja  toisinaan kuja hypättiin väärään suuntaan. Poni pisti homman välillä ihan läskiksi hyppäämällä esteen sijaan maassa olevien puomien ja tötteröiden yli. Mutta haittaakos tuo, sillä oli vain niin kivaa!

Hetken leikittyään, poni suoritti myös vaaditut tehtävät hyvin, tosin keskittymiskykyä olisi voinut olla roima annos enemmän. Tyylikään ei mitään priimaa ollut, eikä ponnistuspaikat lähelläkään estettä. Ylisuurin loikin, puomeihin koskematta, jokainen este ylitettiin. Mutta eihän tämä laji olekaan mikään arvostelulaji, joten tyyli on vapaa.. 


Ponista on tullut varsin fiksu kaveri, se on oppinut tulemaan vihellyksestä luokse ja tekee sen vaikka täydestä vauhdista. Varsin kiva juttu, ajatellen laiduntamista, sillä viime syksynä ponia sai tovin jos toisenkin metsästellä laitumilta, sillä se ei tullut ihmisen luokse, eikä antanut kiinni.

Eilen ponilla oli juoksutus, jonka aikana tutustuimme myös tielanaan. Alkuviikosta täytyisi käydä ponin selässäkin, sillä torstaina meillä on satulan sovitusta tiedossa, jonka jälkeen voisimme taas jatkaa vähän ratsuoppeja ennen kunnon kesälomaa.

2 kommenttia: