Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

7.7.2015

Tuotetestauksessa Better Choice - Better Detox 1


Teemme yhteistyötä Gneisan kanssa ja saimme ensimmäisenä kokeiluun Better Choice Better Detox -kuurit. Gneisa myy luontaistuotteita hevosille, lemmikkieläimille sekä ihmisille.


Better Detox 1 kuurista kerrotaan seuraavasti: Yrttisekoitus elimistön hyvinvointiin, sekä aktivoimaan aineenvaihduntaa. Yrtit vilkastuttavat munuaisten toimintaa, puhdistavat virtsatiehyitä sekä verta, liuottavat mahdollisia virtsakiteitä ja avaavat kuona-aineille poistumiskanavia. Poistaa turvotusta kehosta sekä jaloista ja helpottaa siten myös jäykkyyttä ja liikkumista. Sisältävät aineenvaihdunnalle tärkeitä aineita, kuten luonnon c-vitamiinia, rikkipitoisia aminohappoja ja luonnollisia mineraalisuoloja.

Sisältö on 100% mainittu tuoteselosteessa, Better Detox 1 kuuri sisältö: 
kultapiisku, piikkiorakko, katajanmarja, maarianverijuuri, nokkosenjuuri, peltokorte. 
Pakkauskoko 750g.
 Hinta Gneisalla 27€ 
Tilaamaan pääset tästä
Huom. Kuuri ei sovi kantaville tammoille!

Elimistöön kerääntyy kuona-aineita, jotka pääasiassa poistuvat itsestään ulosteen, virtsan ja hien mukana.  Kuona-aineista kärsii etenkin suolisto, maksa, munuaiset ja iho.  Miksi sitten puhdistuskuureja syötetään, kuona-aineethan poistuvat normaalisti itsestään?
Meillä Simon kohdalla puhdistuskuuria on suositeltu, sillä hevonen on ollut vuoden sisällä kahdessa nukutusta vaativassa operaatiossa ja niiden jälkeen pitkällä lääkekuurilla. Maksa ja munuaiset ovat olleet todella kovilla. On mahdollista, että osa myrkyistä onkin jäänyt kehoon, eikä poistunut sieltä. Detox kuureilla tehostetaan elimistön toimintaa, jolloin kehoon jääneet myrkyt saadaan pois.

Puhdistuskuureja suositellaan syötäväksi kerran vuodessa, jonka ansiosta keho puhdistuu, olo kevenee, elinvoima lisääntyy ja mieli virkistyy. Näin sanotaan ihmisten puhdistuskuureista. Varsinaisesti hevoselta on hankala saada suoranaista vastausta siihen, onko olo nyt kevyempi? Mutta ainahan voi jotain päätellä positivisesta ilmeestä ja asenteesta, jolla herkkämieli tulee taas portille norkoilemaan pääsisikö hommiin, sen sijaan että laukkailisi karkuun.

Kuuri  kestää noin kuukauden. Annostusohje on 1dl / 500kg, kaksi kertaa päivässä, kostetutettuna rehun seassa.


Simo on hyvin nirso, nirso kaikelle uudelle. Se venyttää ylähuultaan aina, jos iltamössöön on laitettu jotain uutta. Mitä paremmin piilotettu, sitä enemmän ylihuuli venyy ja mieltä osoitetaan iltasafkan pilaamisesta mm. paukuttamalla yön ajan karsinan seinää. Eikä tämäkään kuuri tehnyt poikkeusta. Minun nenääni varsin miellyttävä, mietotuoksuinen yrttisekoitus, joka näytti varsin herkulliselta. Tuoksu toi mieleen kurkkupastillin tai jonkinsortin flunssalääkkeen, joskin hyvän sellaisen. Simo oli toista mieltä ja alkuun näytti jo epätoivoiselta, eikö hevonen syö sitä ollenkaan?! Kuppi kuitenkin tyhjeni joka yö. Aamut olivat alkuun Simon mielestä ihan liian kiireellisiä yrttinaposteluun, kun laitumelle oli päästävä, joten herra herkkämieli kävi jatkamassa aamusapuskaansa aina treenien jälkeen, jolloin vähän malttoi syödäkin.

Pian yrttien makuun kuitenkin totuttiin ja ruoka yrtteineen alkoi uppoamaan. Joskin katajanmarjat löytyivät aina kupista tai lattialta. Niitä hevonen ei suostunut syömään ollenkaan. Aivan kuten kaikkien muidenkin uusien makujen, myös tämän kanssa tarvittiin vain vähän kärsivällisyyttä ja aikaa, jotta makuun tottuu.


Kuuri ei tee näkyviä taikoja, ei sellaisia ihmeitä, että voisit huomata valtavan eron yön jälkeen. Eikä se ole tarkoituskaan. Tarkoitus on tehdä hyvää sisäisesti. Better Detox 1 on munuaisten puhdistuskuuri. Meidän kohdalla näkyviin tuli myös ulkoiset reaktiot, sillä aineenvaihdunnan kiihdyttyä hevonen hikoili paljon. Sen karva näytti koko ajan sotkuiselta, sillä se oli hiestä märkänä. Myös virtsaamista esiintyi enemmän kuin normaalisti. Nestetasapainosta on siis kuurin aikana pidettävä todella tarkasti huolta. Ihan kuuminpaan kesäaikaan ei siis välttämättä kannata tätä kuuria syöttää. Minun onnekseni kuurin aikana oli varsin kohtuulliset lämpötilat.

Simon kohdalla meitä on vaivannut etujaloissa todella paha rupi ongelma, josta ei oikein saanut selvää, mitä se edes on. Kummankin jalan vuohisluun päälle, klippauskohtaan, josta IRAP piikitetään, on tullut klippauksen kokoinen rupilaatta, joka muistuttaa kyllä eniten kuivunutta savea. Lähinnä se on kuitenkin jotain rivin kaltaista, joka puskee ulos kohdasta, josta ihoa on herkistetty paljon puhdistuksella ja desinfioinnilla, ennen nivelpiikityksiä. Ruvet tulivat pikkuhiljaa piikityksien jälkeen. Niihin vastattiin hexocil-pesuilla, sitä mukaa kuin laatat kasvoivat, mutta niistä ei liiemmin apua  ollut. Ensimmäisen Detox kuurin loppupuolella saimme kuitenkin vaivasta yliotteen. Sitä on vaikea sanoa, auttoiko Detox-kuuri, Hexocil pesut, vai kumpikin yhdessä, mutta pääasia on, että ongelman kanssa alamme olla voiton puolella.

Better Detox 1 kuurin jatkoksi suositellaan Better Detox 2  - maksan puhdistuskuuria, joka Simolla on nyt päällä. Siitä lisää myöhemmin!

(C) Ritva Waris-Worlin

Heinäkuun tarjouksena Gneisalla Back on Track satulahuovat vain 60€

4 kommenttia:

 1. Anonyymi8/7/15 13:46

  osallistutko simolla emilen klinikkaan? olis huippuu nähä livenä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsin sitä, mutta mulla on kielimuuri, enkä tiedä koska saan satulan takaisin. :(

   Poista
 2. Hei käytätkö vielä ns turtle top kuolainta? Mielipide tästä kuolaimesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Juuri vaihdoin takaisin turtle toppiin. Välissä kokeilin normi kolmipalaa, joka on vähän paksumpi kuin tämä. Tykkää kovasti kuolaimesta. Se on tällaiselle nuorelle hevoselle hyvä, kun ei vielä löydy rentoutta ja tasaisuutta aina. Kuolain on hyvin tasainen, vaikka hevonen suulla pelaisikin. Ja Simo selkeästi rauhoittaa suutaan sen kanssa. Niitähän saa koekäyttöön, kannattaa ehdottomasti testata ennen ostopäätöstä, jokainen hevonen on erilainen ja kuolainvalinnat on yksi vaikeimmista asioista :)

   Poista