Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

29.8.2015

Liebster awards * 2Olen maailman huonon vastaamaan haasteisiin, koska aika on rajallista ja kun se hetken bloggaamiseen saatu aika on käsillä, kirjoittelen ensin ne itselleni tärkeät asiat, eli sen mistä koko bloggaamiseni koostuu ja mitä varten sitä teen. Kirjoitan siis sillä ajalla niitä meidän touhuja, omia mietteitäni ja kaikkea sitä, mikä on sitä minua, minun tekstiä ja tuotosta, minun blogini sisältöä. Nyt olen kuitenkin saanut jo kaksi kertaa Liebster Awards -haasteen, joten nappasin itseäni niskasta kiinni ja vastaan näihin kumpaankin kerralla. 

Kiitokset haastaneille Sannan hevoselämää ja VuonoPutte

Haasteen säännöt ovat kutakuinkin tällaiset
1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 eri kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Award-haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille
Sannan hevoselämää -blogista tuli ensin haaste, joten laitan hänen kysymykset ensin. 


1. Lempi TV-sarjasi?
Tämä on tosi vaikea, sillä meillä ei ole televisiota. Tai on, mutta keväällä hajosi jokin osa antennista, joten televisiota ei pahemmin olla katsottu. Ennen sitä meillä kerkesi toimiva televisio olemaan pari vuotta. Minulla ja miehelläni ei olisi televisiota ollenkaan, mutta isovanhemmat olivat sitä mieltä, että lapsen on saatava katsoa lasten ohjelmia, jonka vuoksi ostivat meille toosan.  Ilman televisiota on helppo elää, kun se on ns. pakollista, mutta jos tuo laite toimisi, kyllä sen äärellä istuisi ennemmin kuin lähtisi esim. kaatosateessa ulos tai siivoamaan. Katsomme joitakin sarjoja netin kautta, Syke on yksi niistä harvoista sekä Criminal minds. Sydänmailla oli mahtava sarja myöskin, jonka aihealue oli tietenkin hevoset. Siinä sarjassa katsomista vetosi myös se, että entisenä Pollux-kerholaisena olin lukenut ko. sarjan kirjoista ensimmäiset kymmenen.
 
2. Kauanko olet ratsastanut?
Olen ratsastanut aivan pienestä tytöstä asti. Ensimmäisen kerran taisin olla viisivuotias, joten nyt kun lähenen pian 25  18-vuotta, niin se tekee jo liki.. No jos sanotaan, että oma hevonen on ollut kahdeksan vuotta ja sitä ennen asuttu talleilla enemmän ja vähemmän. Mutta riittävästi tai edes lähellekään sitä, en ole ratsastanut.

3. Millainen kamera sinulla on, ja oletko tyytyväinen siihen?
Meillä on Canon eos 700D, mutta putkena on vain perus kittiputki. Kameraan olen todella tyytyväinen, mutta putkiostoksille täytyy jossakin vaiheessa lähteä, kunhan rikastun. 

4. Paras asia kesässäsi?
Jaa-a. Olen pyrkinyt elämään elämäni niin, että minulla on aina hyvä mieli ja jokainen päivä on paras, sellainen, josta olen onnellinen. Paras asia oli varmaankin koko perheen lomaretki Ruotsiin tai Tykkimäelle. Jasitten ihan vain se normaali arki perheen kanssa.  
 
5. Kaksi hyvää leffaa?
 Niin paljon, kuin mekin mieheni kanssa olemme katsoneet elokuvia leffateattereissa ja vuokraamalla, olen maailman huonoin muistamaan elokuvien nimiä. Ihan samalla tavalla, kuin en pysty nimeämään näyttelijöitä, artisteja tai muitakaan, koska en vain muista nimiä. Itse ilkimykset ovat olleet aika mahtavia ja viikkoa ennen häitämme oli hyvä aika katsoa 21 tapaa pilata avioliitto.

6. Mitä harrastat?  
Kahden lapsen, kolmen hevosen ja miehen kanssa elämisen lisäksi? Käyn töissä.. Bloggaamisesta on tullut koko ajan suurempi harrastus ja yritän hilata kroppaani välillä lenkille. Pääasiassa kuitenkin aika kuluu töissä ja hevostellessa. 

7. Luetko paljon?
En. Luen naurettavan vähän, sillä olen maailman hitain lukija. Jostain syystä pystyn kirjoittamaan paljon nopeammin, kuin lukemaan toisen tuottamaa tekstiä. Luen siis vain muutamia vakio blogeja ja itselleni todella tärkeistä asioista tietoa, kuten nyt mahahaavasta olen pyrkinyt etsimään kaiken saatavilla olevan tiedon jne. Mutta en lue kirjoja tai muuta sellaista, ellei sieltä tule tärkeää tietoa, jota todella tarvitsen. Tietokirjallisuus on asia erikseen, lähinnä aiheina hevoset. 
  
8. Minne matkustit viimeksi ollessasi ulkomailla?
Kävimme perheen kanssa Ruotsin risteilyllä, eli Tukholmassa. En ole koko elämässäni käynyt muualla kuin Tallinnassa ja Ruotsissa pääasiassa. Muutaman kerran Venäjällä ja yhden ainokaisen kerran oikeasti kauempana Teneriffalla, silloin ennen kuin meillä oli yhtä ainoatakaan hevosta..
 
9. Oletko varusteratsastaja? 
Jollain tapaa kyllä, mutta oikeastaan en. En osta turhakkeita, enkä mitään vain muodin vuoksi. Ostan varusteet tarpeeseen, mutta siinä kohtaa olen tarkka mihin rahani laitan. Maksan housuista mieluummin pari sataa, jos tiedän, että sillä investoinnilla minun ei tarvitse olla vuoden päästä risaisissa tai kulahtaneissa housuissa. Toki pidän huolta, että minulla on istuvat ja tyylikkäät vaatteet, koska tämä on harrastus ja varusteet ovat osa sitä. Haluan harrastuksen olevan kivaa joka sortilla, jonka vuoksi myös varusteet on oltava mieleiset. 

10. Mikä on parasta hevosissa? Entä ratsatuksessa?
En osaa sanoa mikä hevosissa viehättää. Parasta niissä on kuitenkin rehellisyys ja luonnollisuus. Ne eivät esitä mitään, mitä eivät ole. Ne eivät valehtele tai yritä miellyttää, vaan ovat juuri sellaisia kuin ovat, jokainen niistä on erilainen, oma persoonansa. 
Ratsastuksessa parasta on varmasti ne flow-hetket, onnistumiset ja ne ahaa- elämykset. Kun vuosikausia opettelet jotain, joka tuntuu vaikealta ja sitten yks kaks huomaat, että näin helppoahan se on.

11. Missä haaveilet asuvasi jossakin vaiheessa elämää?
Olen haaveillut jostakin lämpimästä, jossa olisi kiva talli, laitumet aidattuna valkoisilla puuaidoilla. Maneesi, iso kenttä ja kaikki mukavuudet. Maasta tai muusta ei niin väliä.  Sellainen kartanon oloinen talo ja kaikki.. Toisaalta minulla on kyllä nytkin jo monen ihmisen unelma, oma talli ja talo, "punainen tupa ja perunamaa".

  Tässä tulevat toisen haastajan Vuonoputen kysymykset

1) Minkälainen ensikokemuksesi oli hevosista?
 Ensimmäinen hevoskokemus tuli kaverini johdatuksesta, sillä hän päätti, että nyt lähdetään naapuriin ratsastamaan. Ja mehän menimme. Siellä oli valkoinen, miltei hevosen kokoinen poni nimeltä Tunja, jonka selkään pian kiipesin. Sillä tiellä olen edelleen.

2) Kuinka usein olet viikossa hevosten parissa?
Joka päivä vähintään pakolliset hoitotoimenpiteet. Aamulla hevoset on laitettava ulos, ruokittava ja juotettava. Illalla ne on otettava sisään ja hoidettava. Päivällä siivotaan talli ja ruokitaan lisää. Siihen menee nopeasti jo jokunen tunti. Sen lisäksi usein vielä liikutellaan ja tehdään muutakin kuin pakolliset toimenpiteet.

3) Suosikki hevosrotu? Perustelu.
Olen ehdottomasti puoliveri ihmisiä. Koska tykkään suosia kotimaista, on FWB se minun juttuni. Toki nyt Simo on laskenut rodun osakkeita alaspäin terveyden osalta. Puoliverinen on kaikkein eniten jalostettu ratsuksi, jonka takia se on luonnollinen valinta minulle, joka haluan edetä mahdollisimman pitkälle. Ensimmäistä hevosta hankkiessani en harkinnut edes muita rotuja ja siitä se on sitten jatkunut tähän päivään.

New Forestit ovat kyllä hyvänä kakkosena. Niiden monipuolisuus, luonne ja sopiva koko kokoperheelle ovat tässä elämän ruuhkavuosissa varsin mainioita. Rotu on jollain tapaa vienyt jo mukanaan.

4) Pahin tipahtaminen/loukkaantuminen hevosten kanssa?
Pahin oli varmastikin tuore Laakson kisoissa käynyt onnettomuus, joskin siitä selvittiin melkoisen vähällä. Omasta mielestäni pahemmin loukkaannuin, kun tipuin neljä kertaa peräkkäin saman viikon sisällä valmennuksissa, joiden seurauksena häntäluu murtui. Vasta syntyneen vauvan kanssa ei oikein ollut optimi tilanne, sillä se vaikeutti arkea todella paljon.

5) Jos sinulla olisi tilaisuus lähteä ulkomaille työskentelemään hevosten pariin, lähtisitkö?
En, sillä en osaisi ajatella sellaista tilaisuutta näin perheen äitinä. Toisekseen minulla on hitaan lukutaidon lisäksi vielä huononpi kielitaito, joten ulkomailla olemisesta ei oikeastaan tulisi yhtään mitään. Kokemuksena sellainen varmasti olisi mahtava.

 6) Onko sinulla omaa hevosta, jos on milloin ja mistä ostit sen? Jos ei, aiotko koskaan hankkia?
Jokunenhan noita löytyy. Nemo ostettiin vuonna 2007 maahantuojaltaan Pölösen Oivalta. Asuimme silloin Pohjois-Karjalassa ja tämä hevosmyyjä oli alueella kovinkin tunnettu. Kokemuksesta viisastuneena loput hevosemme onkin ostettu suoraan kasvattajilta kouluttamattomina.

7) Oletko kiinnostunut enemmän ravi- vai ratsastusurheilusta?
Ratsastusurheilu on se minun juttu. Vaikka olenkin pyörähtänyt ravipuolella, ei se ole minua varten. Inhoan lajien vastakkain asettelua ja sitä, että ratsuihmisiä pidetään "ratsu hömppinä" ja ratsupuolen hevosurheilua väheksytään. 

8) Oletko ikinä kilpaillut?
Jonkun verran kyllä sekä esteitä että koulua ja itseasiassa myös matkaratsastuksessa, koulua kansallisella tasolla, esteitä aluetasolla ja matkista seuratasolla. Nykyisin kuitenkin enimmälti vain kouluratsastuksessa. 

9) Oletko koskaan joutunut luopumaan tärkeästä hevosesta?
Olen monesti, mutta edessä vielä paljon tärkeämmästä hevosesta luopuminen, kuin mihin koskaan olen aiemmin joutunut. Mutta se on ollut alusta asti tiedossa, että joskus näistä joutuu myös luopumaan.

10) Onko ratsastus/hevosen omistaminen kallis harrastus?
Se varmasti vähän riippuu mihin vertaa. Tottakai tämä on kallis harrastus, mutta tätäkin voi harrastaa monessa eri hintaluokassa. Kilpaileminen ja valmentautuminen on sellaisia kuluja, jotka tuovat harrastukseen todella paljon ylimääräisiä kuluja, mutta ilman niitäkin pystyy omistamaan hevosen tai ylipäätään harrastamaan tätä lajia. Tähän harrastukseen saa laitettua rahaa vaikka kuinka paljon, mutta se ei ole välttämättömyys. 

11) Mikä on unohtumattomin kokemuksesi hevosten parissa?
Unohtumattomin kokemus on varmasti se ensimmäinen oma hevonen. Se päivä, kun minusta tuli hevosen omistaja. Seuraava on varmasti sitten se oman hevosen kanssa saatu luokkavoitto kisoissa, luokassa jonka korkuisia esteitä en ollut koskaan aiemmin hypännyt edes kotona. Unohtumattomia kokemuksia hevosten kanssa on paljon ja niitä tulee koko ajan lisää. 


Haastan seuraavaksi vain muutaman bloggaajan.

Paluu Hevosteluun 
Mira ja Danny 
Pilanpäiten 
I dressyrsadeln -Koulusatulassa 
Moccaillen 
Korvien välistä 
Suurin onni elämässä 

1. Jos saisit muuttaa elämästäsi yhtä asiaa, minkä muuttaisit?
2. Kesä vai talvi? Perustelut.
3. Jos saisit olla joku eläin, mikä olisit?
4. Onko sinulla vapaa-ajan vietto ongelmia?
5. Millaista musiikkia kuuntelet?
6. Jos voittaisit lotossa jotain suurempaa pottia, mitä tekisit ensimmäisenä?
7. Mikä on salainen haaveesi?
8. Millaisena ihmisenä luulet muiden sinua pitävän?
9. Mikä sinua pelottaa eniten?
10. Menikö kesä suunnitelmien mukaan?
11. Jyrsijät vai matelijat?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti