Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

4.8.2015

Tuotetestauksessa Better Choice - Better Detox 2


Teemme yhteistyötä Gneisan kanssa ja saimme ensimmäisenä kokeiluun Better Choice Better Detox -kuurit. Gneisa myy luontaistuotteita hevosille, lemmikkieläimille sekä ihmisille.

Better Choice Better Detox 2 -kuurista kerrotaan seuraavasti: Maksaa vahvistava ja aktivoiva tehokas puhdistuskuuri. Better Detox 2 yrttisekoitus elimistön hyvinvointiin sekä aktivoimaan aineenvaihduntaa. Yrtit vilkastuttavat maksan toimintaa, puhdistavat maksaa, verta ja ihoa kuona-aineista sekä sitoo itseensä suoliston erilaisia myrkkyjä ja tasapainottavat suoliston toimintaa. Sisältävät aineenvaihdunnalle tärkeitä aineita, kuten luonno aminohappoja, tanniineja ja luonnollisia kivennäisiä. 
Sisältö on 100% mainittu tuoteselosteessa, Better Detox 2 kuuri sisältö: 
Voikukanjuuri, maarianohdakkeensiemen, kehäkukka, juolavehnänjuuri, takiaisenjuuri, sikurijuuri.
Pakkauskoko 750g.
 Hinta Gneisalla 27€ 
Tilaamaan pääset tästä
Huom. Kuuri ei sovi kantaville tammoille!


Better Detox 2 on jatkumoa ensimmäiselle puhdistuskuurille Better Detox 1, jonka tuotetestauksen voit lukea täältä: Tuotetestauksessa Better Choice - Better Detox 1 
Ensimmäinen kuuri oli kohdennettuna munuaisiin ja virtsatiehyihin. Tämä toinen kuuri on pääasiassa maksan puhdistuskuuri. Annostus tässä kuurissa oli pienempi kuin ensimmäisessä, sillä ohjeena oli 1dl/500kg kerran päivässä, kun ensimmäisessä kuurissa syötettiin kaksi kertaa päivässä. Kuuri kestää noin kuukauden. Kuureissa on muutakin eroa, kuin numero nimen perässä, sillä ne sisältävät täysin eri yrttejä.

Tuote testattiin Simolla, sillä se testasi myös ensimmäisen kuurin. Nirsona hevosena olin skeptinen hevosen ruokahalulle, mutta tämän kuurin aikana hevonen suorastaan janosi ruokaansa ja hotkaisi sen ensimmäisenä sisuksiinsa. Better Detox 2 on ulkoisesti omaan silmään hyvin kesäinen ja lämpimän värinen. Sillähän ei suuremmin merkitystä ole, mutta kuitenkin mainittavan arvoinen asia. Tuoksultaan se toi ensimmäisenä mieleen hunajan tai jonkun imelän karamellin, ehkä toffeen. Ja maistuvuus oli hevosen mielestä täysi kymppi. Simo sai kuurinsa aina iltaisin sisälle tulon yhteydessä, jolloin sillä oli yö aikaa syödä rauhassa, eikä kiireellä tarvinnut ruokailla, vaikkakin hevonen sen silti teki.

Puhdistuskuureilla on "sivuvaikutuksia" jotka ovat ns. puhdistusreaktioita. On aivan normaalia, että hevonen hikoilee normaalia enemmän. Meillä Simo hikoili ensimmäisen kuurin aikana aivan älyttömästi, mutta tämän toisen kuurin aikana hikoilua oli havaittavissa vähemmän. Virtsaa kuitenkin tuli paljon ja sen tuoksu oli normaalista poikkeavaa, hyvin pistävää ja voimakasta. Myös lantaa erittyi etenkin kuurin alkupuolella normaalia enemmän, mutta muilta sivuvaikutuksilta vältyttiin. Normaalia on myös hetken kestävä hevosen väsynyt ja voimaton olo, rivit ja hilseily. Puhdistusreaktioita ei kannata säikähtää, mutta vähän seuraulla ja pienentää mahdollisesti annostusta hetkeksi, mikäli hevosen olo on tuskainen. Kuuria ei kuitenkaan kannata lopettaa kesken, jolloin elimistöön jää haitalliset aineet. Mitä "tukkoisempi" keho on, sitä suuremmat puhdistusreaktiot yleensä ovat ja niiden esiintymisestä voikin päätellä kuurin tarpeellisuuden.

Testiturpa

Lopputulokset ja fiilikset

Ajatellen lähtötilannetta, joka meillä oli siis se, ettei hevonen vain yksinkertaisesti liho, söi se mitä tahansa, on hevonen viimeisen kahden kuukauden aikana lihonut silmissä. Vielä ei olla siinä vaiheessa, että voisin huokaista helpotuksesta lihomisen suhteen, mutta selvästi parempaan päin ollaan menossa. Toki meillä laidunnetaan - "laidun lihottaa". Niin, tai sitten ei. Jos talvikausi syödään kuivaheinää, jota ei säännöstellä niukasti vaan annetaan runsaalla kädellä ja liikunta tarhassa on huomattavasti vähemmällä, ei meillä laidunaika ole mitään lihotusaikaa. Päinvastoin. Laitumella hevonen liikkuu koko ajan, eikä suurinta osaa ajasta vain kävellen syömisen tahtiin, vaan vedetään laumassa rundia minkä keretään. Noin kuuden hehtaarin laidunalueella on tilaa temmeltää ja siitä hevoset ottavat kaiken ilon irti. Kavereiden kanssa painitaan tuon tuostakin ja itse ruokailu ei olekaan se kaiken pääasia. Oleskelu laitumella ei siis ole suoranaista syömistä ja lihomista, vaan kaikkea muuta. Siihen päälle vielä ötökät ja muut kiusat. Mutta siltikin, hevonen lihoo!

Detox kuurien vaikutus näkyi myös hevosessa hikoiluna. Hevonen hikoili paljon, sen karva ei ollut mitenkään näyttelykunnossa, vaan näytti enemmänkin sotkuiselta ja likaiselta. Ensimmäisen kuurin aikana hikoilua oli ehkä aavistuksen enemmän, virtsa oli hyvin voimakastuoksuista ja pistävää. Hevonen virtsasi normaalia enemmän ja kakkaakin karsinasta löytyi lyhyenkin yön jäljiltä huomattavasti enemmän, kuin naapurin karsinasta.

Hevosen yleisilme muuttui. Sillä on iloisempi ja tyytyväisempi ilme. Johtuuko se yrteistä, kesästä tai jostain muusta, en tiedä, mutta selvästi parempaa päin ollaan menossa. Ja se jos mikä on kaikista tärkeintä. Hevonen selkeästi halusi syödä yrttinsä, etenkin tämän toisen kuurin. Se odotti karsinassaan kuivaheiniä närppien, joskus jopa täysin koskematta, että saa yrttinsä, jonka sekoitin litraan lusern haketta. Vasta kun yrtit oli vedetty nassuun, maistui kuivaheinäkin.

Puhdistuskuurit on nyt suoritettu. Jollain tapaa olen pettynyt itseeni. Miksi en syöttänyt aiemmin? Varsinkin kun hevosella tosiaan on taustalla vuoden sisään kaksi leikkausta. Mitään ei menetä, jos yrttejä kokeilee. Ne ovat luonnon omia lääkkeitä. Meillä ne toimivat oikein hyvin. En oikeastaan uskonut näkeväni mitään konkreettisia muutoksia, mutta näinkin niitä todella paljon.

Allekirjoittanut suosittelee siis lämpimästi kokeilemaan Better Detox -puhdistuskuureja, sillä niistä on varmasti hyötyä hevosellesi. Hyvinvoiva hevonen on kunnia-asia!


2 kommenttia:

 1. taidankin pistää Ponille nää tilaukseen - syötän syksyllä kun palautuu laitumelta kotiin! mietin jo aijemmin sille puhdistuskuuria, ja nyt kun siitä vajaa kk sitten otettiin laajat verikokeet, saatiin selville, että maksa-arvot olivat aavistuksen koholla. uskon siis, että meille tämä tulisi oikeinkin tarpeeseen :)

  kiitoksia kattavista esittelyistä, tuli tarpeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tekstistä oli apua! Kannattaa kyllä syöttää, varsinkin jos on maksa-arvot kohonneet. :)

   Poista