Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

4.10.2015

Huoh, poni!Kotti pääsi vihdoin ja viimein palailemaan lomilta töihin. Se sai laattareiden jälkeen levätä, enkä nähnyt syytä aloittaa syystreenejä ennen hammashuolto.  Näppärästi ajattelin, että hoidetaan välttämättömät paheet pois, jotta voidaan sitten ilman katkoja treenata. Blondin logiikka on pettämätön! Tai niin ainakin uskoin.

Niinpä tänään kaivoin hyvin levänneen ponin tarhasta iloisena. Harjatessa sai todeta, ettei hevosistani yksikään ole syksyllä vaihtanut samalla mittakaavalla karvaa, kuin yltiökarvainen poni. Satula selkään, pienellä varauksella siitä, meneekö vyö kiinni. No menihän se, kun käytti vähän kikkoja, eli jalustinhihnan päätä apuna.  Siinä sitä sitten ihmettelin ja mallailin. Juu-u, onhan tuo otus hivenen kesän aikana kasvanut. Pikkaisen tiukalta tuo näyttää, mutta.. Suitset päähän ja menoksi. 

Kottissa tykkään erityisesti siitä, että sen voi turvallisin mielin ottaa viikkojen loman jälkeen ja nousta suoraan selkään, ilman hölmöilyä liinanpäässä. Se ei sinkoile, näe mörköjä tai leiki katapulttia, vaan pysyy varsin asiallisesti nahoissaan,  vaikka karvat siitä putoileekin.. 

Niinpä kapusin pienen ratsun selkään ja heti satulaan päästyä testailtiin satulan leveyttä tarkemmin. Juu ei. Ei se poni siitä kentälle marssimisesta yhtään kaventunut, voitteko kuvitella? Suomennettuna satula on auttamatta aivan liian kapea! Olihan tämä odotettavissa, mutta näin nopeasti satulasambaan en uskonut joutuvani. Mutta pakko mikä pakko.

Yön pimeinä tunteina on aikaa selailla satulamarkkinoita.  Mihin kaikki poni satula ovat hävinneet? Ylipäätään satula markkinat tuntuvat menevän niin, että sitä mitä etsit, ei ole tarjolla, mutta sen sijaan kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä löytyy naurettavan paljon. Oli kyse sitten ponin satulasta tai hevoskoisesta koulupenkistä, silloin, kun sille tarvetta olisi, ei niitä markkinoilla ole ainuttakaan..

Kottin kohdalla tilanne on vielä hitusen hankalampi, sillä poni on vasta kolme. En todellakaan osta toista uutta satulaan,  jota kerkeän käyttämään sen kymmenen kertaa, ennen kuin taas ollaan uusimassa.  Niinpä satulaostoksille on laitettava ehdoton maksimi budjetti. Tai jotain sen kaltaista. Ehdoton tarkoittaa kohdalla yleensä sitä, että löytyy se superhelmi, joka ylittää budjetin roimasti, mutta se on kaikilla mausteilla täydellinen. Yksi tällainen käytetty helmi jo löytyikin, Childerikin satula. Mutta siitähän kannattaisiko maksaa, sehän ei arvoaan menetä koskaan, jos nyt ponisatuloita voi arvossaan pitää ollenkaan, kun markkinat pienille satuloille ovat hyvin rajalliset.

Käytettyjä satuloita myyvä satula.com ei petä koskaan. Olen asioinut heidän kanssaan usean satulan kera. Yhtään kauppoja ei ole syntynyt, sillä sopivaa ei ole löytynyt, mutta aina heiltä on saanut näppärästi ja nopeasti seuraavan satulan sovituksen.  Heillä on myös ehkä Suomen suurin (täysin oma kohtainen kokemus, ei faktatietoa..) valikoima oikeasti pieniä satuloita.  Löytyy 14" lähtien ja jo 15" koossa on oikeasti paljon valinnanvaraa. Mikä parasta, heiltä voi myös vuokrata satuloita,  joka on suuri plussa etenkin Kottin kohdalla, sillä poni kasvaa ja muuttuu niin vauhdilla.

Niinpä laittelin heille viestiä, sillä löysin useamman kiinnostavan satulan, jotka mahtuivat minimaalisen budjettiini. Katsotaan, josko heiltä löytyisi sopiva satula. 

Meillä on siis tarpeettomana toukokuussa ostettu uudenkarhea satula, jolla ratsastettu maksimissaan 10 kertaa! Sopii oikeasti lyhyeen selkään, johon mahtuu allekirjoittaneenkin perus, jalat ei niinkään..


Lippo Roberto Jr.
Estesatula, joka on Pessoan valmistama merkki.
15" Penkki, hyvin laakea, flättärimalli.
Leveys Medium.
Satulasta on lateksitoppaukset,  hyvä selkärangantila. Värinä musta. Siivillä jalustinhihnoista pientä kulumaan,  mutta muutoin täysin uudenveroinen. Lisätietoja saa sähköpostilla mkriding@hotmail.fi
Kottin kanssa treenejä jatketaan maastakäsin ja satuloita sovittelemalla. Toivottavasti sille löytyisi pian sopiva satula, jotta pääsisimme maastoilemaan ja jatkamaan hitusen treenejä kentälläkin.

2 kommenttia:

  1. Juuri edellämainituista syistä valkkasin nykyiseksi satulan Batesin. Olin hyvin skeptinen, mutta kappas, se olikin odotettua mukavampi ja sitä voi muokata niin monin eri tavoin... Sitä ennen oli kalliimpaa ja halvempaa, mutta ihan täydellistä ei vastaan tullut. Tämäkään ei ole paras mahdollinen, mutta tähän tilanteeseen tosi hyvä. Eikä ollut edes kallis siihen nähden, että tässä välissä säästää ehkä 3-4 vaihtoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kottille olisin halunnut jonkun muokattavan, mutta kolmesta vaihtoehdosta nykyinen oli ainut, jota pystyi edes ratsastamaan ja silloin se istuikin hyvin. 15" satula rajoittaa mielettömästi vaihtoehtoja. Simolla on kyllä muokattava satula, sille en edes harkinnut muita kuin muokattavia. Näppärintä olisi juurikin itse muokattava satula.

      Poista