Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

7.10.2015

Syksyn treenejä rataharjoituksen merkeissäSyksy on mitä mahtavin aika kuvata Simo-Petteriä. Sen väritys sopii jotenkin erityisesti syksyn sävyihin. Tämä syksy on ollutkin aikalailla nättiä, joten kuviakin on tullut räpsittyä ratsastuksista mukavia määriä.

Edellinen syksy oli vähän ikävämpää aikaa. Näihin aikoihin hevonen alkoi tuntua huonommalta. Se ei ollut kolmivuotiaalle Simolle normaalia, sillä hevonen oli ennen sitä tuntunut aina vain paremmalta. Niinpä meidän klinikkakierre sai alkunsa, vuosi sitten. Jos hevoselle laitettaisiin arvo sen mukaan, miten paljon siihen on rahaa uponnut, joutuisin miettimään miten meidän perheellä on ollut varaa siihen. Mutta kaikki se raha, joka vuoden aikana on mennyt, on todella ollut kannattavaa, sillä nyt hevonen alkaa tuntua hyvältä.

Itse painin suuren istuntakriisin kanssa. Olen paikantanut meidän ongelman aiheuttajat ja kulmakivet minun lantiooni. Sen lisäksi olen myös vino, jonka toistaiseksi olen jättänyt omaan arvoonsa. Lantio ensin menosuuntaan ja sitten hiomaan muuta!

Simon kanssa olemme ottaneet rutiiniksi juoksutuksen ennen selkään nousua. Hevonen on paljon rennompi heti, kun saa ensin jolkotella liinanpäässä ja tutkia kaikki mörköpaikat. Välillä oikein riehutaan, pukitellaan ja potkiudutaan, välillä otetaan iisimmin. Ja koska se on ollut nyt suuri apu meidän treeneihin, erehdyin ilmoittamaan meidät kisoihin. Oma seuramme järjestää seuranmestaruudet, joihin olin tottakai menossa, mutta mieheni ei saanutkaan vapaata, joten lähtö kisoihin ei onnistu. Jokusen hetken mietittyäni, voisihan sitä lähteä kaksin Simon kanssa. Kisapaikalla varmasti apua sen verran saan, että hevosen saa turvallisesti pois trailerista ja pääsen selkään. Niinpä ilmoitin meidät luokkaan, jossa saa ratsastaa omavalintaisen ohjelman, joten oli aika tehdä pieni treeni ja katsaus sen osalta, mitä meidän tarvitsee vielä treenata ennen kisoja. Menemme taas nelivuotiaiden kouluratsastusohjelman, helppo B. Olen ratsastanut sen ohjelman jo kertaalleen kisoissa, joten on hyvä saada vertailukuvaa, onko hevonen kesän aikana kehittynyt.


Maanantaina ratsastin myöhään illalla, ja kesken ratsastuksen tulikin jo hyvin pimeää. Simon kanssa hämärä ei tuottanut ongelmaa. Vaikka alkujaan ajattelin hevosen pöllöilevän pimeässä. Uunon kanssa hämärä oli ehdoton nounou. Se ei ilmeisestikään nähnyt hämärässä niin hyvin, jonka vuoksi se ei liikkunut eteenpäin, kompasteli ja tuntui hyvinkin vastenmieliseltä. Simo sen sijaan mennä porskutti vain eteenpäin. Teimme paljon siirtymisiä käynnistä raviin ja ravista laukkaan. Sillä halusin hevosen reakointia nopeammaksi. 


Eilen kiskoin saappaat jalkaan, koska minun olisi aika vihdoin opetella ratsastamaan myös saappailla. Saappaat jalassa oli tarkoitus tehdä rataharjoitus, joten alle nopea verryttely kaikissa askellajeissa. Laukassa hevonen sitten innostui niin kovasti, ettei olisi ollut halukas ollenkaan kävelemään ja ravikin oli alkuun vain kyselyä "koska laukataan?" Video on meidän radasta, joka kuvaajan ajatusvirheestä katkeaa käyntiosuudeksi pois. Hevosen hätäisyys näkyy ravissa ja ensimmäinen laukannosto kustiin täysin. Mutta ei mitään suurempia ongelmia tuntunut olevan missään kohtaa, täytyy vain saada hevosta rennommaksi ennen radalle menoa. Saas nähdä kuinka meidän käy. Niin paljon, kuin olenkin meidän laukkaa kehunut, täytyy sitä kehua taas lisää. Se on parantunut ihan mielettömästi muutaman viikon aikana. Ja koko ajan hevonen tuntuu vain paremmalta ja paremmalta. Vaikka se ei pysykään tasaisena edestä, se kuitenkin kantaa takaosallaan hyvin ja laukasta alkaa löytyä voimaa.


Kiitos bloggerin, kuvien ja tekstien välit eivät suostuneet yhteistyöhön!

3 kommenttia:

 1. Onpas se kehittynyt ja todella hienon näköinen!
  Onnea kisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaupa se on kehittynyt, vaikka välillä suossa rämpiessämme tuntuu, että menemme valtavin askelin taaksepäin. Ja onhan se, välillä täytyisi muistaa olla ylpeä tekeleestään :)

   Poista
 2. Kiitos ihanista kommenteista, joita tuli useampi! Sähelsin puhelimen kanssa ja julkaisun sijasta vahingossa poistin ne ja nyt harmittaa kovasti!

  VastaaPoista