Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

20.10.2015

Ylhäältä alas ja sielläpä sitä ollaan!


Simo-Petteri on viettänyt kisaturneen jälkeen leppoisampaa aikaa. Heti kisoja seuraavana päivänä oli palauttelua liinanpäässä, lähinnä kävellen. Maanantaina ratsasti sen ja hevonen vaikutti varsin hyvältä, aina vasempaan laukkaan asti. Pyörivästä,  ylöspäin suuntautuvasta laukasta olikin yhdessä yössä tullut tönkköä ja kulmikasta. Vika paikannettiin oitis vasempaan takajalkaan. Oikea laukka oli edelleen oma hyvä itsensä ja vasenkin vertyijokseenkin hyväksi, mutta ei se hyvä missään mielessä ollut.

Päätin antaa hevoselle vähän lomaa. Nelivuotiailla voi laukka hukkua vielä ihan täysin, ei siihen kovin kummoista tarvita. Niinpä Simo vietti vapaan viikon. Aamuisin tarhamatkalla se osoitti tarvetta saada venytellä takajalkojaan. Ei Simolle normaalia missään mielessä. Nemo venytteli useinkin takasiaan,  mutta Simolle se on täysin epänormaalia. Hevonen myös lepuutti yhtenä päivänä vasenta kinttuaan tarhassa, jota se ei myöskään normaalisti harrasta. Uunolla oli aina jompi kumpi kinttu levossa, se ei oikeasti koskaan seisonut kaikilla jaloilla kymmentä sekuntia pidempään. Simon jalan lepuuttus oli tosin hyvin lyhyt kestosta,  mutta viestii siitä, että jokin on huonosti.

loppuviikosta otin hevosen töihin, sillä se tuntui keränneet turhan paljon virtaa. Ajattelimme kokeilla pitkästä aikaa ohjasajoa  joka alkuun sujui varsin hyvin. Tosin minulla ajatuksena oli tehdä töitä käynnissä, mutta hevonen ilmoitti heti, että nyt ravataan,  eikun laukataan! Aluksi hevonen vaikutti hyvin jäykältä, jopa aavistuksen epäpuhtaalta, tosin se myös otti jännitystä ulkoisista tekijöistä, joka selittää tahdittomuutta. Mutta hevonen vertyi todella hyvin ja liikkui ajoittain tosi upeasti. Vasemmassa kierroksesta kuitenkin oli selkeästi havaittavissa haluttomuutta laukkaamiseen, joka lopulta päätyi siihen, että otin hevosen liinanpäähän ja kokeilin laukkaa niin. Mutta ei, ei onnistunut ollenkaan ja hevonen selkeästi kertoi, että nyt vaaditaan liikoja.

Simppa reipas 3-vuotias
 Nopea kelaus Simo-Petterin elämässä taaksepäin, noin kuukauden verran. Samaa ongelmaa oli havaittavissa silloinkin, vasen laukka ei noussut kunnolla ja hevonen oli haluton laukkaamaan. Tilanne parani hieronnalla, sillä hevoselta löytyi lihasjumeja ja hermopinteitä.

Siispä ensihätään soitto hierojalle.  Hevonen vaikutti jo viime ratsastuksessa hieman vinolta, joten ehkä uusi kranio käsittely olisi taas paikallaan. Jossakin määrin uskon, että vika löytyy taas takapolvesta, jota  viime hieronnassakin käsiteltiin. Päätin jatkaa heppasen kevyempää oleskelua, eli lomailua tähän päivään asti.

Simo-Petteri antoi valoa tunnelin päähän tänään, sillä se tarjoili liinassa laukkoja kumpaankin suuntaan innokkaasti ja ravaili oikein letkeästi. Vielä se ei vaikuttanut olevan ihan ok, mutta lomailu on sentään vienyt tilannetta parempaan suuntaan, ennen hierojan tuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti