Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

15.11.2015

Hyvästi mutaleikit!


Aamulla pojat eivät tienneetkään, minne tarhamatka vie. Simo sai eilen illalla ensimmäisen annoksen gastro 8 pastaa, joka tuoksuu houkuttelevan hyvältä. Eikä se liene maistuvan niin pahalle, kuin gastrogard, sillä yhtä takkuilevasti sitä ei suussa pyöritelty, ennen nielemistä. Aamulla oli siis toisen annoksen vuoro, joka meni varsin näppärästi vatsaan.

Loimi niskaan, jonka sateisesta kelistä huolimatta valitsin kaulaosattomaksi, sillä vähiten harmittaa juuri tuon loimen rikkoontuminen. Kotti sai lähteä nakuna, sitä ei muutenkaan olla loimitettu, kuin todelliseen tarpeeseen. Aamulla keli oli vielä varsin no, ei niin kostea.


Tallin ovelta ei käännyttykään tarhojen luo vaan aivan toiseen suuntaan, kohti kenttää. Tarhamatka sujui Simolta varsin mallikkaasti, se tallusteli hitaamman puoleisesti taluttajan rinnalla. Kotti sen sijaan oli revetä liitoksistaan heti tallin ovelta käännyttäessä, niin intona se oli.

Pojat pääsivät yhdessä kentälle, sillä tarhat olivat tänään työmaana ja kentällä on tarvittaessa enemmän tilaa ottaa mittaa toisistaan. Heinät laitettiin jo valmiiksi kahteen ämpäriin, reilulla välimatkalla toisistaan, jottei sotaa syttyisi. Mutta mitä vielä, nämähän ovat kuin paita ja peppu, heti kavereita sulassa sovussa. Välillä toki pitää vähän painia ja leikkiä, mutta ei mitään pahempaa. Jopa samalta kupilta pystyttiin syömään.


Mikä helpotus. Pojat tulevat siis varsin mallikkaasti toimeen keskenään, joten uskoisin niiden pystyvän jatkossakin tarhaamaan yhdessä. Se tarkkoittaa siis kummallekin lisää tilaa liikkua ja onhan niillä nyt sitten motivaatiotakin liikkua tarhassa enemmän. Kottin laihdutusta ajatellen se on ihan äärettömän hyvä asia. 

Sitten oli tarhojen vuoro. Aluksi suunnittelemani visio oli vain Kottin ja Simon nykyisten tarhan pohjien kunnostus, sillä tammahan lähtee kohta kotiinsa. Mutta siinä koneen saapuessa pihaamme suunnitelmat muuttuivat täysin. Kaikki langar päädyistä pois ja koko tarha-alueiden pohjat uusiksi. Niin ne suunnitelmat ja visiot päivän aikaan muuttuivat myös tarhojen osalta. Huomenna marssii allekirjoittanut tolppakauppaan, jotta saadaan tamman lähdettyä pohille vielä suurempi alue tarhailuun. 


Meillä on ollut aikaisemmin kolme pientä tarhaa ja yksi sairastarha Simon leikkauksen takia. Kesällä muutimme jo tarhoista kolme normaali kokoista kahdeksi ja toiseen otettiin vielä lisää kokoa laajentamalla sitä toiseenkin suuntaan. Ja syksyn myötä tuli vielä neljäskin tarha, sillä tammaa ei voinut sairastarhassa pitää. Niinpä tarha-alueet ovat laajentuneet syksyn aikana paljon. Ja kunhan tamma poistuu jouluksi kotiinsa, saa pojat koko alueen käyttöönsä. Siis ihan mielettömän paljon telmimistilaa. 


Pohjasta tuli varsin hyvä, johon hevoset pääsivätkin jo tutustumaan ja nautiskelemaan marraskuisesta kaatosateesta. Mutta mikä parasta, pojat saavat nyt olla samassa aidassa, telmiä ja nauttia toistensa seurasta. 


Nyt tämä täti on iloinen ja onnellinen hevostensa puolesta!
Kaikki postauksen kuvat otettu aamulla kentältä. 

2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi mukavan oloinen blogi, kirjoitat selkeästi ja monipuolisesti! Voisitko tehdä jonkunlaisen tallin esittelyn?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! Tallin esittelyä on pyydetty monta kertaa. Toteutan sen vielä jossain kohtaa, mutta tarkkaan en ole suunnitellut miten ja milloin :)

      Poista