Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

28.11.2015

Koska huomenna..

..esiinnymme yleisön edessä, oli tänään siistiydyttävä!

Ritva Waris-Wörlin
 Virallisesti omistan Simosta vain 50%. Tässä kohtaa tulee se toisen osaomistajan roolin konkreettinen puoli, hevosen huolittelu. Minä kulkisin vain kuraisissa ryysyissä siellä sun täällä, ja hevoseni yhtä laittautumattomana, jos se olisi minusta kiinni. Tottakai tapahtumaan, jossa on maksava yleisö, täytyy tulla siistimpänä, mutta yleensä mieheni on ollut se joka on ollut kaiken siisteyden ja asiaan kuluuvan varustautumisen takana. Rehellisesti voin sanoa, etten ole ikinä pessyt tuon hevosen jalkoja kimoshampoolla ja kiillotellut turpakarvoista hännänpäähän koko hevosta! Ehei, minä olen aina tyytynyt pelkkään vesipesuun ja harjalla huiskimiseen. Kaiken shine-efektin takana on aina ollut mieheni, jolle on tärkeää, että hevonen näyttää huolitellulta ja siistiltä. Minä en omistaisi edes kimoshampoota (saati chestnutshampoota..) ellei mieheni niitä olisi ostanut. Sen sijaan letitys on ollut aina minun juttuni. Vaikka en siinä mikään hyvä olekaan, olen meistä kahdesta kuitenkin se parempi vaihtoehto siihen hommaan.

Tänään jouduin ensimmäistä kertaa tilanteeseen, jossa mieheni ei ollut se joka kiillottaa ja kuuraa läsipäätä tuntitolkulla, vaan jouduin siihen hommaan itse. Täytynee sanoa, että olin aika nopea, sillä selvisin hommasta alle kahdessa tunnissa, mutta en oikein usko, että jälki on aivan sellaista, mihin mieheni pystyisi. Pesuun joutui sukat ja läsi, ei puhdasta vaan yllätyspuhdasta, tai jotain sinnepäin. 

Kesken pesuoperaation (lähtötilanne ennen tätä hetkeä oli kuvauskelvoton ;) )
 

Lopputulos


Ja pesun jälkeen oli aika suihkia spontaanisti showshinea kaikkialle ja ottaa kiillotuskinnas kätöseen, jonka jälkeen harjan pariin!


Näillä mennään!

6 kommenttia:

 1. Ihanat sykeröt! :D itse en millään osaa tehdä niitä ja hevoseni harjakin on tietystä kohtaa tosi paksu. (Pitäisi nyppiä sekin joskus) Hevosen puunaamisessa eduatavaksi on kyllä oma hommansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon oppii vain harjoittelemalla, pikkuhiljaa ne onnistuvat aina paremmin ja paremmin, mutta vielä ne ovat kovin kotikutoiset :D Kyllä tuohon puunaamiseen vaaditaan ihan oma aikansa, ei se niin helppoa ja nopeaa ole, etenkin tähän aikaan vuodesta. :)

   Poista
 2. Olisikohan miehesi valmis valottamaan hevosteluhistoriaansa täällä blogin puolella jotenkin? Kiinnostaisi kovasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, sitä täytynee kysäistä mieheltä! :)

   Poista
 3. http://annaw.kuvat.fi/kuvat/Anna/Hevostapahtumat/Hevostapahtumat+2015/Aira+Toivolan+istuntaklinikka+Aulangon+ratsastuskoulu+29.11.2015/

  Teillä meni oikein kivasti. Otin Teistä muutaman kuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitoksia. Meillä ei ollutkaan ketään muuta matkassa, kun kaksistaan ratsun kanssa lähdimme. Ihanaa, että sait ikuistettu meistä kuvia, että nään itsekin, tapahtuiko muutosta! Kiitoksia kovasti, upeita otoksia!

   Poista