Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

15.11.2015

Magneettiterapiasta apua hyvinvointiin


 Simo-Petterin kintut ovat yksi murheenkryyni. Samalla, kun hevonen vastaa hoitoihin mitä parhaimmalla tavalla, *kopkop*, mietin aina mitä voisin tehdä vielä enemmän? Kuinka voisin hoitaa ratsuni jalkoja paremmin, ennaltaehkäistä muita ongelmia ja hoitaa nykyisiä aavistuksen enemmän?

Vaikka minulla onkin jo melko vahvalla pohjalla hevosen jalkojen hoito, ahdisti minua tilanne kuitenkin. Heinäkuussa aloin mietiskelemään jotain lisää. Seisoskelu yön yli karsinassa ei ole se kaikista paras tapa hoitaa ratsun jalkoja, vaikkakin se samalla oli eläinlääkärin määräys. Hevonen ei saanut olla jatkuvassa 24/7 liikkeessä, jota se laitumella olisi ollut, vaan sen täytyi päästä rauhoittumaan ja lepäämään, jottei jalat rasitu liikaa.

Painin vaakakupin kanssa, jossa toisella puolen oli Back on trackin keraamiset tuotteet ja vastassa magneettituotteet. Loppupeleissä voiton vei magneetit, sillä olin kuullut magneettiterapiasta pelkkää hyvää.
Postaus on tehty yhteistyossä Sporthorse magnetsin kanssa!

Sporhorse Magnetsilta tuli tilattua suojat ja bootsit, mutta mukaan tuli vielä niskakappale, sillä ensimmäisestä paketista olikin erehdyksissä unohtunut bootsit. Mikä mahtavinta, mietin pitkän aikaa, otanko bootsit vai niskakappaleen, joten oli todella mahtavaa, että sain lopulta vielä kummatkin!

Magneettituotteet ovat olleet minulla käytössä nyt jo reilun kolmen kuukauden ajan. Lupasin kirjoitella blogini puolelle magneettituotteista kokemuksia, mutta minusta on aivan yhtä tyhjän kanssa kertoa käyttökokemuksia vain muutaman käyttökerran jälkeen. Niinpä olenkin tutustunut tuotteisiin taas tapani mukaan pidemmän kaavan kautta. Testannut niitä käytännössä, useammalla hevosella ja olen edelleen tyytyväinen päätökseeni, että valitsin magneetit.

Valitettavasti postauksen kaikki kuvat ovat otettu myös kolmen kuukauden käytön jälkeen.  

 
"Magneetteja on käytetty terapeuttisesti jo tuhansien vuosien ajan. Nykyisin magneettiterapia ja lääketiede täydentävät toisiaan. Magneettiterapiaa käytetään nopeuttamaan paranemista kipeytyneillä alueilla, poistamaan lihasten jäykkyyttä,  tulehduksiin, venähdyksiin sekä nivelongelmiin. Magneettiterapia sopii yhtä hyvin ihmiselle kuin eläimellekin. 

Magneettiterapia vilkastuttaa verenkiertoa ja vaikuttaa soluihin – elvyttää niiden hapenottokykyä ja parantaa aineenvaihduntaa. Solujen aineenvaihdunnan paraneminen estää solujen ja kudosten rappeutumista sekä auttaa myös uusien solujen muodostumisessa. Verenkierto paranee solujen saadessa enemmän happea ja ravinteita eli vitamiineja sekä mineraaleja ja proteiineja. Kuona-aineet ja myrkylliset jäämät poistuvat nopeammin ja paraneminen nopeutuu. Magneettiterapia lisää aineenvaihduntaa kudoksissa, siksi se on erinomainen apu särkyyn. Magneettiterapiasta on ollut apua mm. selkäsäryn, reumatismin ja iskiaksen hoidossa sekä stressin, migreenin, päänsäryn ja univaikeuksien hoidossa. Magneetteja käytetään erityisesti lisäämään energiaa ja poistamaan stressiä. Usein ensimmäinen merkki magneettiterapian hyödyistä on kohonnut energiataso sekä yleinen hyvänolon tunne. Magneettiterapia auttaa, jos magneetteja käytetään säännöllisesti." -Infinita.fi


Pääasiassa Simolle tuli siis Magneettiset talli- ja kuljetussuojat, jotka ovat olleet meillä tallisuojien roolissa, yleensä yön yli jaloissa. Suojissa on myös keraamista kuitua, jonka vuoksi nämä tuli valituksi. Suojissa on 20 kappaletta 1000 gaussin magneettit, jotka ovat aseteltu ympäri suojaa, jotta vaikutus ylettyy mahdollisimman laajalle alueelle. Valitsin suuremman koon, sillä ajattelin sen paremmin yltävän myös polven päälle. Mahtavan ja käytännöllisen näistä suojista tekee se, että vaikka koko onkin L ne menevät silti hyvin myös pienen ponipalleron jalkoihin, hyvän säätövaran ja runsaiden tarrojen ansiosta. Niinpä Kottikin on saanut nautiskella silloin tällöin magneettiterapiasta. 

Suojat on helppo asetella jalkaan sisäpuolella olevan tarran ansiosta, joka mahdollistaa hyvän istuvuuden ja tukevan kiinnittämisen. Ulkopuolella on vielä viisi todella vahvaa tarraa, joten suojat eivät kyllä itsestään aukene kovemmassakaan menossa, kuten piehtaroidessa, vaan pysyvät hyvin paikallaan. Yön aikana tapahtuu pientä valumista, suoja ei ole aivan siinä mihin sen illalla laitan, mutta niin on kyllä kaikki pintelitkin valuneet yön aikana. Suojat ovat kuitenkin sen verran jämäkät, että ne pitävät muotonsa, eikä koko suoja löydy yhtenä myttynä vuohisesta, vaan on edelleen suojana, tosin hieman vähemmän polven päällä. Tähän olisi voinut olla apuna se pienempi koko, mutta minä halusin kuitenkin myös polven päälle ulottuvat suojat. 

Ovathan nämä olleet myös kuljetussuojien roolissa, juurikin hyvän kokonsa ansiosta, jossa ne myös toimivat mainiosti. Se mikä pinteleiden ja huonosti ilmastoitujen suojien kanssa on ollut ongelmana, että hevosen jalat ovat hiestä märät ja punainen iho paistaa karvan alta, ei näiden kanssa ole ollut samanlaista ongelmaa. Simo on etenkin jaloistaan hyvin herkkä, ja sen jalat punottavat heti, jos suojat vähänkin hiostavat.


Koska jalat ulottuvat kavioihin asti, tuli meille myös magneettiset bootsit, joissa on 20 kappaletta 800 gaussin magneetteja. Näissä ei kokoluokassa ollut valinnan varaa, joka tuottaa minulle usein vaikeuksia. En vain löydä sopivan kokoisia bootseja tuon otuksen jalkaan. Kottin pienille kavioille en ole edes sovittanut bootseja, sillä ne ovat varmasti sille isot, mutta Simon kavioihin ne istuvat vallan mainiosti, heti kun hoksasin, kuinka ne tosiaan saa pidettyä kavion päällä tiiviisti. Oikella, "tai mistä minä tiedän onko se oikea!!" kiinnitystekniikalla bootsit pysyvät kavion päällä pyörimättä koko yön. Näissä on magneetit sijoitettu kavion etuosaan, joten tarraosassa, jonka itse olen kokenut tarkoitetuksi kantaosalle, ei ole magneetteja. Minun bootsit eroavat sivuilla olevista bootseista hieman, olemalla kokonaan mustat ja tarra on yksiosainen, joka on ehdoton plussa, sillä se nopeuttaa ja helpottaa pukemista ja riisumista.

Näissä on yksi huono puoli. Vaikka pinta on likaa ja hiekkaa hylkivää, tarttuu ulkopinnalle puru ja hamppu todella tiiviisti. Kaikki postauksen kuvat on otettu vasta kuukausien testien jälkeen, jonka vuoksi tuotteet eivät ole uuden veroisessa puhtaudessaan ja mm. hampun jäämiä on sekä suojissa, että erityisesti bootseissa.Mukaan tuli sitten extrana vielä Magneettinen niskapanta, jossa on viisi kappaletta 800 gaussin magneettia. Meillä tämä päätyi ehdottomasti Simon riimuun. Niskapannan sanotaan auttavan etenkin päätä ravistelevien ja suutaan aukovien hevosten kanssa. Meillä Simon kanssa on huomattu etenkin suun aukomisen ja narskuttelun väheneminen, toki samaan aikaan on hoidettu myös mahahaavaa pois, joka sekin osaltaan auttaa asiaan. Otankin niskapannan käyttöön Kottille, sitten kun Kottin työt kunnolla alkavat, sillä on selvästi silloin tällöin huomattavissa pään ravistelua. Tuo on niin helppo ja nopea vaihtaa niskahihnasta toiseen, että sen käyttö onnistuu hyvin useammalla hevosella, jos ei nyt sentään yhtä aikaa yritä käyttää. 

Itse olen kokenut magneettituotteet hyödyllisiksi meillä. Simon jalat ovat yön jäljiltä kuivat ja vetreät, eikä aamulla tarhariekkumiset pelota jalkojen puolesta niin paljoa, kuin ennen. Hevonen ei ainakaan ole magneettituotteiden käytön aloittamisen jälkeen mennyt huonommaksi, päin vastoin. Mutta toki hevosen parantuneessa olotilassa on monen muunkin tekijän summa. Mutta uskon, että nämä tuotteet parantavat ja täydentävät meidän kokonaisvaltaista hoitoa ja hyvinvointia.

Sporthorse magnetsilla hinnat tuotteille ovat kohtuulliset
Meillä olevat talli-/kuljetussuojat  89€
Bootsit 39€
Niskasuoja 39€

Huomioitavaa tuotteen käytöstä ja säilytyksestä:
* Suojissa on todella vahvat tarrat, joten alkuun niitä on avattava varovasti. 
* Magneettituotteita ei saa säilyttää kuumassa, sillä kuumuus heikentää magneettien tehoa
* Maksukortit, joissa magneettijuova sekä muut tuotteet pidettävä erillään toisistaan. 
* Magneettituotteisiin täytyy antaa rerilusti tottumisaikaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti