Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

27.11.2015

Maneesilla taas..


Simon kanssa ei olla päästy maneesille taas pieneen hetkeen, mutta nyt oli aika käydä, sillä sunnuntain klinikka on aivan kohta ja minä sekä hevoseni täysin epävireessä! Maneesilla oli kuin tilauksesta lisä-ärsykkeenä toinen ratsukko. Aivan mahtava asia, sillä juuri sellaista treeniä tarvitaan, ennen kuin ryntäämme yleisön eteen..


Hieman nostatti omia sykkeitä ajatus, kuinka se pölvästi nyt käyttäytyy, mutta nyt on kai todettava, että se on tosiaan muuttunut. Ehkä henkinen kasvu, vatsan hoito tai Kottin kanssa tarhailu, tai ehkä ne kaikki yhdessä ovat saaneet hevosesta niin paljon lunkimman kaverin! Mutta se ei todellakaan höseltänyt tai ottanut kaverista pulttia, mitä se vielä viime kerralla teki! Ei edes silloin, kun kaveri kesken kaiken meidän treenien lähti pois maneesista! Tässä kohtaa täytyy kai todeta, että siinä oli jo päivän treenihetkeen positiivisuutta kerrakseen. Kauhallinen kerrallaan tuo hevonen antaa luottamusta takaisin.


Tarkoitus ei ollut tehdä mitään kummoisempaa, vaan nimenomaan käydä ratsastamaan hevosta eteenpäin isossa tilassa, jossa onnistuimme oikein hyvin. Toki vieläkin on pieniä ongelmia raviin lähdössä ja laukannostossa, mutta vauhtiin päästessään Simo puhkuu intoa ja menohaluja, niin kovasti, että välillä on jarruteltava. 


Treenin vähyys näkyy epätasaisuutena edestä, hevonen on olkuun hyvinkin jäykkä eikä rentoudu niskastaan ollenkaan. Jotenkin se liikkuu myös lavoistaan hyvin jäykästi, ennen kuin alkaa rentoutua ja liikkua läpi koko kropan. 

Kaikkinensa pikainen pyörähdys maneesilla oli varsin mukava. Hevonen käyttäytyi hienosti, se liikkui eteenpäin ja teki mitä pyydettiin.  Vaikkakin meno oli melko hätäistä kummaltakin osapuolelta. 

 Loppukevennykseksi vielä vähän liikkuvaa kuvaa..

8 kommenttia:

 1. Sillä on hienot liikkeet! Miksi niin lujaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä luonnostaan liikkuja :) Simolla on ollut nyt viimeisen kuukauden ajan ongelmia liikkumisen vuoksi, jonka takia en sitä ota kiinni mielelläni, ennen kuin se on saanut ensin vähän liikkua kovempaa eteenpäin, kun se oma-aloitteisesti vihdoin taas liikkuu. Siksi me nyt vähän menimme turhankin kovaa vauhtia. :)

   Poista
 2. Hih, simollakin on irtokorvat! ne lepattaa varsinkin laukassa ja saa sen ainakin näyttämään aika lungilta kaverilta, vaikka totuus olisi toinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtokorvat, hih! Juu, silloin, kun se on rento, sillä lerpattaa korvatkin rentona mukana :) Välillä ne on ihan lentokoneen siipinä sivuille, kun ollaan todella rentona. Tuota otusta on hyvä lukea korvista :)

   Poista
 3. Makeet liikkeet kyllä hevosella!! :D En oo aikaisemmin nähny Simosta "liikkuvaa kuvaa", katsonut vaan kuvia, niin wau! Näyttää ihan erilaiselta kun ajattelin.. Tuleeko Kottistakin joskus liikkuvaa kuvaa? :) (toivoo ponityttö ;))
  Kiva kun Simo voi paremmin <3 Ja siulla on minun silmään kyllä hyvä istunta, turhaan sitä sätit edellisessä (?) postauksessa, vai koskahan siitä nyt luin... :)

  Innolla odottelen istuntaklinikka postauksia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä kivasti liikkuva. Kottista tulee myös, oishan tuolla koneella jo kuvattuakin ratsastusta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi niitä ladata nettiin asti :P Jotain irtohypytys/juoksutus videoita siitäkin löytyy kyllä blogista, mutta ratsastusta ei taidakaan vielä olla. :)

   Poista
 4. Nuo likkeet on niin upeat! Kateellisena katson tuota ravia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sillä on kyllä ehdottomasti tuo ravi sen vahvinta osaamista, se tulee sieltä niin itsestään. :)

   Poista