Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

11.11.2015

Rakas sinusta on tullut pullukka

Kuvannut Leena Kahisaari
 Seitsemän viikkoa, yli -15kg ja kymppitonni on teidän!! Jes! Aivan kuin formaatti olisi tehty meille. Minulle ja Kotille. Tässä yhtälössä Kotti on se rakas, joka joutuu rehkimään aamulla lenkillä, päivällä salilla ja illalla vielä kotona. Syömään ituja ja hituja. Minun tehtäväksi jää se tsemppaus - "kyllä sä pystyt vielä viisi tuntia elämään kolmella heinänkorrella!"

Uskoisin, että rehkimisellä saataisiin kilot seitsemässä viikossa riittävän alas, jotta hetkellinen taloustilanne helpottaisi. Voisi ostaa vaikka sen sohvan ja kutsua tv-antennin korjaajan, jotta voisi sitten illat istua mässypussi kourassa sohvan äärellä. Ja osallistua seuraavanakin tuotantokautena formaattiin, vaikka yhdessä miehen kanssa!

Olen aina ollut sitä mieltä, että lihavan laihduttaminen on helpompaa, kuin laihan lihottaminen. Minulla on paljon kokemusta hevosista, joihin ei ravintoaineet imeydy, ei vaikka söyttäisit päällä seisoen mitä tahansa! Sellaisen kanssa ei auta liikunnan vähentäminen, saati lisääminen. Kun kaikki ruokinnan ja kuoninnan välillä on kokeiltu ja kilot eivät vain kartu, on olo melko onneton.

Lihavan kanssa keinoja on niin paljon enemmän. Ruokinta - siitä voi karsia kaiken, havunoksia ja heinähippuja lukuun ottamatta. Havunoksat ovat hyvä korvike pienentyneen heinä-annoksen rinnalle. Tekemistä täytyy olla, eikä laihduttajallakaan saa vatsahapot päästä jylläämään.

Sen lisäksi liikuntaa voi lisätä niin paljon, kuin sielu sietää, tai työ ja muu elämä antaa myöten. Mutta kuitenkin. Kilot karisevat lenkkipolulle, niin laihduttajalta, kuin tsemppariltakin, sillä olettamuksella toki, että tsempparikin liikkuu omin jaloin!

Ja pian ollaan rantakunnossa 2016 molemmat, sekä poni, että minä. Ja kymppitonni ois kyllä ihan kelpo summa, mutta se sohva ja toimiva töllö, sekä sen myötä tarttuva lorvitauti ei houkuttele! Oishan se noloa olla läskit ohjelmassa kahtena kautena! Ja tarvitseeko sitä rahaa laihduttamisesta? Onko se raha parempi motivaattori, kuin oma hyvinvointi? 

Kuvannut Leena Kahisaari
Me jätettiin se hakemus "rakas, sinusta on tullut pullukka" -ohjelmaan laittamatta. Enkä oikein tiedä, oisko Kotti halunnut olla pelkät pokserit jalassa koko kansan edessä..

Sen sijaan Jutta ja puolen vuoden superdietit - täältä tullaan! Siinä on sitä todellista tekemisen makua ja koko elämän mullistavaa hulluutta. Lopulta voisi vaikka päätyä fittnes lavalle! Ai, mutta unohdin jo sen, että siinäkin joutuisi ponipoika pikku poksereissa lähes ilkosillaan esiintymään!

Laitoin kuitenkin loton vetämään. Eihän sitä koskaan olisi haittaa muutamalle ylimääräiselle tuhlaustonnille. Voisi vaikka sitten sen kauan haaveillun kävelytyskoneen hankkia,  ja siinäkös vasta kilot karisisi?! 

4 kommenttia:

 1. Heippa!

  Ensinnäkin sulla on ihanan "todellinen" blogi, tuumailet ja analysoit hevosjuttuja ihailtavan kriittisesti ja tunnontarkasti!

  Tuosta lihottamisesta on pakko kysyä, koska olen tällä hetkellä 5-vuotiaan orini kanssa tilanteessa jossa kaikki keinot ovat kokeilemisen arvoisia. Sille kertyy aina laidunkauden lopussa hieman hiekkaa suolistoon, joka psylliumin kanssa onnistuneesti aina poistetaan. Se kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti ruoan imeytymiseen, ja tämä herrasmies laihtuu ihan hetkessä. Kyseessä on siis iso (yli 175 cm) kylmäverinen, joten sitä lihotettavaa massaa on riittämiin.
  Hevosella on aika tuhdit eväät tällä hetkellä, sekä on vapaalla heinällä, mutta ihan tyytyväinen en ole vielä tilanteeseen.

  Mitä kaikkea sinä olet kokeillut vastaavissa lihotustilanteissa?

  Kiitos jo etukäteen!

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, tämä blogi on puolipäiväkirja, josta voin myöhemmin selailla fiilikset ja tapahtumat. Siksi tänne tulee kirjoitettua hyvin todelliset fiilikset. :)

   Meillä on kokeiltu kauraa, parhaimpaan aikaan 12l. Päivässä. Eri öljyjä, lusern haketta, Greenlinea, marstall westerniä, valkuisrehuja ja mm. Racingin ja bh perusrehuja, prox, progress, speedpower, balance, basic jne.

   Parhaaksi todettu lusern hake, öljy, vapaa heinä, ja mahd. Lisänä vielä greenline jonka seassa saa kivennäiset, öljyn ja muut mömmöt alas. Öljy on kyllä sellainen, jolla saa melko nopeasti muotoja, jos "pää kestää" riittävää annosta :)

   Itse huomasin yhden kanssa, että lopulta vähemmän on enemmän tässäkin asiassa. Hevonen jolle kokeiltiin kaiken näköisistä pusseista saada lisää pintaa, alkoi lihomaan vasta, kun turhautuessani poistin kaiken muun paitsi lusernin ja öljyn.

   Toivottavasti löydätte teille sopivan ruokinnan :)

   Poista
 2. Kiitos oikein paljon! Tämä on sellainen herkkävatsa että ei kestä täysrehuja juuri ollenkaan, siksi ollaankin menty kaura, greenline, kivennäiset ja kalkki-linjalla. Tuota öljyä viimeksi eilen tuumin, kun laskeskelin hänen kylkiluitaan...

  Ei muuta ku öljykaupoille!

  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo öljy on hyvä, ja sopii vallan mainiosti myös herkkämahaisille (useimmille!). Sen kanssa täytyy vain syöttää e-vitamiinia. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla, sillä saa lähes ihmeitä aikaan :)

   Poista