Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

28.12.2015

Sankarit vs. sarvikuonot


Olen tykästynyt Horsewaren loimiin. Ensimmäistä takkia ostaessani sain kuulla perheen toiselta osapuolelta, ettei muita takkeja tähän taloon tarvitse enää hankkia. Sikäli mikäli takkeja nyt välttämättä on hankittava. Horsewaren Amigo Hero sulatti sydämen jos toisenkin, tässä talossa. Helppo pukea ja riisu, kevyt kuivana ja märkänä. Liukas sisäpinta ja saatavilla mallit kaulaosalla ja ilman. Pikkuhiljaa talo alkoi täyttyä Hero mallin loimia. Ensin Simolle sadetakki kaulattomana, sitten kaulallinen. Talveksi tarvitsi vähän fyllinkiä. Eikä ponikaan jäänyt ilman omaa takkiaan. Sitten tuli vielä ne talliloimet, kummallekin, on ohutta, paksumpaa ja paksuinta. Loimikaapissa komeileekin lähinnä yhtä merkkiä. 

Kesällä kerran, kun poni, kutittavat ötökät ja loimi yhdistettiin, kävi piehtarioidessa vahinko ja sankaritakki olikin varsin surullisessa kunnossa, ei käyttökelvoton, mutta kyllähän siitä paremman saisi parsimalla reiät ja vyöt paikalleen. Olen tässä vuosien saatossa parsinut ja korjaillut niin paljon, että nyt saa riittää.

Poniloimet ovat tuottaneet tuskaa, sillä niiden metsästys on vaikeaa. Ostan varusteita paljon käytettynä, mutta ponin kokoisia takkeja ei tunnu olevan ylitarjonnassa. Sain kuitenkin ostettua Kottille Horsewaren Rhino mallin talviloimen, kaulakappaleen kera. Rhino oli minulle ennestään tuntematon, olinhan tykästynyt sankariin, joten en nähnyt syytä ostaa sarvikuonoa. Kun sellainen sitten käytettynä oli myynnissä, oli tartuttava tilaisuuteen. Pettymys oli suuri, kun ponille ensikertaa takkia sovitin. Vatsavyöt ovat aivan tolkuttoman lyhyet! Mutta piankos poni laihtui niin, että etumaisin vyö mahtui kiinni. 

Kun sitten se aika tuli, että pojat muuttivat samaan tarhaan, ymmärsin miksi sarvikuono onkin sankareiden sankari. Se vain kestää, kestää ja kestää. Siinä missä herot riksahtavat rikki, sarvikuono vain murahtaa. Simo on kohdellut Kottin loimea kaltoin, aivan tolkuttoman paljon, mutta silti takista ei löydy reiän reikää. Jos hampaat ei jauha heinää, ne jauhaa Kottin takkia.


Koska minulla on kuitenkin takkiin hieman liian iso poni, täytyi minun satsata uuteen takkiin. Hero mallin loimia en enää harkinnut laisinkaan, vaan kiikarissa oli suoraan rhinot. Kotti saikin uuden, pakasta vedetyn rhinonsa, tällä kertaa puolikkaalla kaulaosalla, jottei Simo saa irroitettua Kottin kaulakappaletta kokonaan tarhapäivän aikana. 


Simo joutuu kuljeksimaan vielä sankaritakeissa, jotka ovat vähemmän leikkiä kestäviä, ennen kuin saan säästettyä taas budjettia seuraavaan sarvikuonoon. Näissä on vain yksi huono puoli; hankampi etukkiinnitys, joka oli se koko loimirakkaustarinan alku ja juuri.

10 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, Horsewaren loimet ovat ihan ykkösiä! Nyt olen paksumpaa toppaloimea vailla, käyn kovasti vuoropuhelua itseni kanssa, päädynkö kotoisaan Horse Comfortiin vai johonkin Hero / Bravo - tyyppiseen.. Jälkimmäinen kyllä houkuttaisi ja itse asiassa hintaeroakin on yllättävän vähän.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman kokemuksen mukaan hw menee helpommin kaupaksi myös käytettynä, vielä kohtuullisen hyvällä hintaakin. Itse aloin boikotoimaan hc loimia, kun huomasin shiresin olevan sama loimi, samalla tuotekuvallakin, mutta puolet halvempi. ;)

   Poista
 2. Minä liputan kyllä noiden Premier Equiline loimien puolesta. Se oranssi on niin hyvin istuva, vahva, helppo pukea jne., tilasin saman mallin vielä paksumpana versiona (sinisenä ;) ). Niihin sisäloimet ovat kevyitä ja istuvia, saa tarvittaessa kiinni ulkoloimiin. Tai kai ne oikeasti on niitä linereita, mutta käytän talliloimina.
  Vielä kun onnistuin tilaamaan jostain alesta, niin hintaa jää saman verran kuin erään ketjun loimille, jotka eivät olekaan niin hyviä kun mainostetaan.
  Mutta jos tulee vielä tarve (toivottavasti ei) hankkia lisää loimia, niin täytyy kokeilla Horsewarea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissähän on se hauska niskaosa? Joskus niitäkin katselin, mutta budjettiin sopimattomina silloin luovutin. Nyt rakastunut niin tuohon hw.hen ettei parane vaihtaa :)

   Poista
  2. Joo on, sellainen rypytetty. Ja menee isollakin hevosella reunat pitkälle mahan alle.
   Ne oli -40% just, raaskin tilailla. Ja ilman postikuluja!

   Poista
  3. Mä naureskelin niille ensi kertaa nähdessäni, oli hauskan näköinen. Mutta eipä pääs se viima niskasta loimen sisään.

   Poista
 3. Psst, tuohon etukiinnitykseen vinkkinä, että pidä se aina kiinni ja pue ja riisu loimet pään yli vetämällä. Nopeuttaa muuten ihan sikana, eikä hevosetkaan sitä kerran, parin jälkeen kummastele. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota harrasteltiin entisessä työpaikassa. Joskus loimi juuttui jostain remmistä riimuun ja hevoset sai paniikkejä :/ Usein loimitamme käytävällä, jonka takia helpompi on avata kaikki soljet, kuin irroitella naruja riimusta ;)

   Poista
  2. Voi kuinka ikävää :( Onhan siinä toki se vaara. En tullut ajatelleeksi, kun meillä yleensä hevot loimitustilanteessa karsinassa ilman riimua :)

   Poista
  3. Kyllähän se nopeuttaisi ja helpottaisi, jos kaikki palikat olisi otollisia :P Meillä on niin paljon tätä huonoa tuuria matkassa ollut, että pienimmätkin riskit on minimoitava ;)

   Poista