Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

2.12.2015

Varkaus on aina varkaus!

Ja työni puolesta olen oppinut, että jokaisesta varkaudesta on tehtävä rikosilmoitus!

Olen tehnyt vapaa-ajallani rikosilmoituksen kaksi kertaa aiemmin. Tapaukset ovat koskeneet facebookin hevostarvikemarkkinoita, joissa olen yksityiseltä ostanut tavaran, joka ei koskaan ole tullut perille. Kummallakin kerralla poliisi on tehnyt työnsä nopeasti ja olen saanut rahani takaisin. Yleensä se pieni poliisisedän puhelu säikäyttää huijarin ja huijaus jää yritykseksi.

En ole aiemmin kokenut vastaava, mitä nyt. Olen kyllä kuullut, että kuvaajilta varastetaan kuvia -> otetaan ne luvatta omaan käyttöön, mutta en uskonut sen koskaan koskevan minua. Minulla ei ole mitään varastettavaa, en ole mikään taidokas kuvaaja, eikä blogini ole täynnä toinen toistaan upeampia kuvia. Niin minä tosiaan luulin ja uskottelin itselleni. 

Sitten se keskustelu eilen lähti siitä yhdestä googletuksesta. Mieheni käy lukemassa blogiani googlen kautta. Google on hauska kaveri, siihen kun kirjoittaa jotain, saa paljon linkkejä, joista vastaava hakusana löytyy. Niin sai eilenkin. Eniten ihmettelen, miksei aiemmin, vai eikö muita vaihtoehtoja ole viitsinyt katsoa, kun tietää tarkkaan mihin on menossa. 

Keskustelu meni jotenkin näin:
- Mikä toi Howrse on?
- En tiedä..
- Mut sä oot pelannu sitä?
- EN OLE! Ehkä Pirjo-Petteri ensimmäinen on leikkinyt tabletilla.. 
- Mut täällä on sun nimi ja kaikkee.. 
- Aa, onks se PIrjo-Petteri mennyt leikkimään mun google-tilillä? 
- Ei, kun siis täällä on ihan kuva ja kaikkee.. 
- Öö, siis MITÄ?? 

Sen verran minäkin tiedän, ettei nelivuotias lapseni pysty moista tiliä hallinnoimaan, vaikka ehkä haluaisikin. MK riding nimen saa viedä, jos ei omaperäisempää itse keksi, minä en omista sitä yksinoikeudella. Mutta, että viedään myös grafiikkaa, jonka on minulle tehnyt joku toinen!! Arvatkaa vaan, jääkö tämä ryöstö yhtään sen vähempää huomiotta, kuin mikä tahansa 5€ käytetty huopa? Ei todellakaan. 

 Kiitos, aamen ja poliisi hoitakoon lopun!

8 kommenttia:

 1. Multa on myös pöllitty blogin banneri. Joku 9v tyttönen kirjoitti blogia minun blogin bannerilla ja näinollen myös nimellä. Onneksi riitti se, että napakasti kerroin bannerin kopioimisen olevan väärin ja aika nopsaa banneri sitten hävisikin. Blogin nimeä tyttö ei suostunut vaihtamaan, mutta se ei niin minua enää haitannut, sillä blogia ei päivitetty viestini jälkeen.

  Aika usein nämä netissä tapahtuvat tekijänoikeusrikokset johtuvat lasten tietämättömyydestä. Heille pitäisi kertoa selvemmin, että netistä ei saa kopioida kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nettikäyttäytymistä pitäisi opettaa koulussa ja kotona. Vanhempien pitäisi ottaa enemmän selvää, mitä lapsi tekee netissä.
   Tässäkin kohtaa toivon, että poliisisetä ottaa yhteyden äitiin tai isiin, ja vanhemmat ottavat asian vakavasti keskusteluun.

   Poista
 2. Tuollainen touhu on kyllä ikävää! Onneksi löysitte kyseisen sivun ja tekijä saa kunnon opetuksen kuvien luvattomasta "lainaamisesta", eikä jatkossa toivottavasti enää toisten kuvia käytä ilman lupaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan sen opetuksen takia, muutenhan tuolla ei ole niin maata kaatava merkitys, mutta jos tällä tavalla voi saada estetty ko. Toisen samanlaisen teon, on se sen arvoista.

   Poista
 3. Ohhoh. Itse pelaan myös tuota Howrse-peliä (olen ihan aikuinen :D). Näköjään siinä on vain kuutena päivänä käyty pelaamassa ja sitten unohdettu koko juttu lojumaan.Tosi ikävää ettei peliä varten ole viitsitty omia juttuja tehdä... Todnäk kyseessä joku lapsonen joka halunnut mennä mistä aita matalin. Nykyään kun monet lapset saa olla aika vapaasti netissä niin olisi kiva jos vanhemmat muistaisi valistaa lapsiaan myös tekijänoikeuslaista, niin näitä ei kävisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Suurin ongelma on juuri se, ettei lapset tiedä sääntöjä, eikä moni vanhempikaan.. Samalla tavalla, kuin liikenne säännöt, pitäisi opettaa myös nettisäännöt. Ettei sielläkään saa ja voi tehdä mitä vain.

   Poista
 4. Mäkin olen pelannut tuota peliä, ja kyllä, olen nähnyt tämäntapaista paljon. Siksi en varmaan pidäkään blogia tai mitään, minne laittaisi omia kuvia. Olen löytänyt kyllä oman ponini (tosin tuolloin ei vielä ollut omistuksessani) kuvia sieltä, Sukupostista pöllättynä. Hyvä kun ilmoitit, aina kiva kun yksi varas pistetty tapojen pariin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen varastaminen on todella ikävää. Myös aikuisilla tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää mitä saa ottaa ja mitä ei. mm. juuri sukupostin kuvia on siellä sun täällä, suoraan sukupostista kopioituna :/

   Poista