Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

6.2.2016

Takaisin töihin


Se oli sitten siinä! Lakisääteinen talviloma on lusittu, hevosten osalta. Kesälomaa odotellessa onkin taas hyvä hetki jatkaa treenejä tai ainakin kuvitella treenaavansa, vaikkei mitään tulosta aikaan saisikaan. Pojat aloittivat työputkensa liinassa. Simolla lähes kahden viikon vapaiden jälkeen oli varsin paljon intoa, eikä Kotti piukeudessaan toiseksi jäänyt, joten oli aivan turha kuvitella nousevansa kylmiltään ratsujen selkään.

Liinapäivän jälkeen on nuorten poikien mieli paljon maltillisempi, joten selkäänkin voi kuvitella nousevansa, niinpä pojat saivat eilen satulat selkään. Ensin Kotti, sillä sen kanssa ratsastuksen saloihin on pehmeämpi siirtymä. Kottilla ei ole takana kenkiä, joten sen kanssa menimme vain käyntiä ja hetkisen ravia. Meidän jo sulanut kenttä koki Frozenin Elsan väärinkäsityksen, sillä pihamaan lumiukot eivät olleetkaan Olaffeja, vaikka Elsa niin luulikin, ja taikoi samalla niille ikioman lumimyräkän.. Se siitä kevään alusta sitten. Maassa oon siis lunta, mutta sen alla paikoittain myös jäätä. Kengättömän kanssa vaatii hieman suunnitelmallisuutta ja malttia, nyt ei ole sopiva hetki tehdä laukkatyöskentelyä. 


Simon kanssa ongelmaa ei ole, sillä sen kavioiden alla on pitoa. Simon kanssa ei laukkailtu muista syistä. Pidemmillä vapailla hevonen taantuu taidoissaan. Jo pois opitut huonot asiat palaavat taas, kuten pohkeeseen reagointi kiukuttelulla. Sen lisäksi mukaan tulee säikkymiset, kyttäilyt ja muut ylimääräiset hölmöilyt, joten rentouttavaa ajanvietettä ratsastus ei todellakaan ole. Simo täytyy saada viritettyä työmoodiin, johon voi mennä ratsastuskerta tai -kymmenen. Ravista kuitenkin löytyi jo hetkittäin ihan mukavan rentoa menoa, kunnes tuli muuttujia, kuten kulma, auringonpilkut tai ilmanpaine. 

Pojat on kuitenkin palautettu nyt työntekoon, joten tästä jatketaan kohti kevättä. Seuraavaa valmennusta odotellessa, ehkä jo ensiviikolla.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti