Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

17.3.2016

Pikku G:n paluu treeniin


Kottin lomat on lusittu tältä erää. Pieni ponipallero ilmoittikin ensimmäisenä tarhapäivänään olevansa elämänsä kunnossa ja riemua täynnä. Ratsastaessakin ponilla on niin kovasti intoa ja halua mennä, että sen kyydissä on välillä kovin työlästä olla. 


Kottin kanssa ollaan vasta palailemassa takaisin treeneihin, joten liikutus on ollut kevyttä ja helppoa, askellajien läpikäyntiä. Laukassa nostoihin tarvitaan hiomista, jotta ne ovat täsmälliset, eikä muutaman spurttiaskeleen kautta. Oikea laukka nousee paremmin kuin vasen, mutta muutoin se on huomattavasti tasapainottomampi ja heikompi. Ravista löytyy hyvä tahti ja sitä voi säädelläkin jonkin verran. Pääpiirteittäin liikkuminen alkaa olla suurimmaksi osaksi pohkeesta kohti kättä, ylälinja jollain tapaa pyöreänä. 


Meillä on vielä aikaa hioa ja hienosäätää asioita Paccellicuppia varten, joka starttaa tänäkin vuonna Äitien päivänä. Laatuponikilpailut järjestetään tänäkin vuonna Aulangolla, Hämeenlinnassa, joten siltä osin meidän osallistuminen on ainakin ratkaistu.


 Poni on saanut ruokintaansa hampun siementä, joka näkyy todella hyvin sen harjassa. Kahdessa viikossa ponin kynitty kuontalo - kiitos Simon, on kasvanut jo hyvän pituiseksi ja paksuna takaisin. Harja on muutenkin saanut paljon paremman ulkonäön, se ei ole enää niin kuiva ja käppyrä, täynnä sähköä.   


 Ponilta puuttuu vielä kengät jalasta, sillä niitä emme yksinkertaisesti ole kerenneet laittaa. Treeneihin paluu sujui kyllä hyvin avojaloinkin, vaikka poni onkin hieman arka anturoistaan. Ponilla on siis edessä kengitys ja kummallakin pojalla hampaiden raspaus, sillä edellisestä kerrasta on jo puolivuotta.


 Tästä jatketaankin treenejä kohti hallimestaruuksia, jonne lähdemme ainakin Kottin kanssa. Simon kanssa sinne lähtö on vielä vaakalaudalla. Hallimestaruuksien jälkeen on seuraavalla viikonlopulla tarjolla Mikkelissä 3-tason kilpailut, joihin Simon kanssa olen kaavaillut lähteväni. Mutta en ole varma, kestääkö sen pää kahta kisaviikonloppua peräkkäin. 


 Saattaa olla, että harkitsen vielä Kottinkin kanssa hallimestaruuksiin osallistumista. Se on vasta neljä, joten sillä on kahtena seuraavana vuonna mahdollisuus osallistua nuorten hevosten mestaruuteen. Eikä meillä ponin kanssa ole sen suurempaa kiirettä kuin Simonkaan kanssa. Joten saapa nyt nähdä, miten treenit lähtee sujumaan. 2 kommenttia:

  1. Tämä poniini on kyllä niiin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Niin minustakin. Alan tykätä siitä päivä päivältä enemmän.

      Poista