Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

29.4.2016

Kultaisia muistoja

"Meillä on kaksi omaa hevosta"


Se on ensimmäinen vastaukseni poikkeuksetta aina, kun minulta kysytään arjessa hevosmäärää. Tottahan se tietyllä tavalla onkin; minulla on kotona kaksi hevosta, jotka ovat meidän perheen omia. Mutta vaikka arjessa meillä näkyykin tällä hetkellä vain kaksi kaviokasta, on meillä kolmaskin hevonen. Tai oikeastaan minulla. 

Rozeroy eli Uuno, vuonna 2008 syntynyt fwb-ruuna, joka on myös ensimmäinen oma nuori hevoseni, sellainen, jonka olen alusta lähtien tehnyt itse ja vienyt kansalliselle tasolle. Hevonen, joka lopulta teki minusta kouluratsastajan, sillä esteratsuksi tästä ei ollut. 

Uuno, joka tuli minulle kaksi vuotiaana, oli varsin nimensä veroinen hevonen, aivan ihana, äärettömän kiltti ja hellyyttävä Uuno. Jos ei Simon kanssa olla kuljettu ruusuista tietä, ei sitä Uunonkaan kanssa tehty. Sen kanssa painittiin erilaisten ongelmien parissa vuosi toisensa perään. Jokaisella hevosella on aikansa ja paikkansa. Kun Uunolta lopulta löytyi kasvuhäiriö, joka meidän käytössä on alkava kierre kipeytymiselle, oli tehtävä raskas päätös. Uuno ei voi olla meillä, sillä minulla ei ole mahdollisuutta pitää tallia täynnä oloneuvoksia jos haluan oikeasti myös harrastaa. Onneksi Uunolle löytyi uskomattomalta kuulostava, täydellinen koti, jossa se on nyt majaillut aika tarkalleen kaksi vuotta onnellisena, tärkeässä roolissa. Uuno on ja pysyy kuitenkin minun hevosena. Vielä joku päivä se saattaa olla myös aktiivisessa osassa perheemme elämää, eihän sitä koskaan tiedä. Toistaiseksi Uuno saa kuitenkin jatkaa elämäänsä siellä, missä se nyt on, sillä se on paras ratkaisu hevosen kannalta.


Kaksi vuotta sitten olin päättää tämän upean otuksen elämän, mutta viime hetkellä sille löytyi koti, jossa sitä osataan arvostaa sellaisena kuin se on, jopa paremmin kuin minä osasin. Uunon kultaista luonnetta ei monelta hevoselta löydy. Se on jotain niin speciaalia, ettei sellaista usko elävältä eläimeltä löytyvän.Vielä joku päivä toivon löytäväni Uunon kaltaisen, kultaisen luonteen omaavan hevosen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti