Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

14.5.2016

Tuotetestissä Chia de Gracia Islanninjäkälä - osa 2


Islänninjäkälän tuotetestaus on pussin mittapuulla puolessa välissä. Ensimmäisen osan tuotetestauksesta ja omista ajatuksistani voit lukea täältä. Meillä tuotetta on syötetty nyt jo jokunen tovi kahdelle hevoselle, tai hevoselle ja ponille. Annostus on ollut hevosen kohdalla viisi ruokalusikallista ja ponin kohdalla kaksi ruokalusikallista päivässä. 

Tuotteen maistuvuudessa ei ole moitittavaa, se uppoaa muiden rehujen kanssa oikein loistavasti. Muiksi rehuiksi meillä lasketaan hamppu, pellava, chia ja, ruusunmarja. Ponin kohdalla käytössä on pellava, joka syötetään asiaan kuuluvasti vellinä. Velliin lisätään hamppu, sekä islanninjäkälä ja ateria on valmis. Poni on meidän hevosista nirsompi ja se voi tarvittaessa olla kokonaan syömättä, jos ruoka on kuraa. Kuppiin voidaan olla koskematta viikkokausia, ellei sieltä löydy syötävän arvoisia makuelämyksiä. Islanninjäkälästä luin sen olevan hapokas, jonka vuoksi epäilin kovasti, että se on ponimaiselle kulinaristille liian voimakasmakuinen, mutta epäilys osoittautui vääräksi.
Simon kanssa alku on ollut enemmän vuoristorataa, sillä hevoselta aloitettiin hoitamaan myös mahahaavaa Cavalorin gastro8 -pastalla, jolla aiemmin saimme hyvän hoitovastineen. Aluksi poistin siis kaiken, heinää lukuunottamatta, muutamaksi päiväksi ja lisäsin ainesosan kerrallaan ruokintaan takaisin. Islanninjäkälän ensimmäisten joukossa. Simo on syönyt muutaman kuukauden pellavaa Chian tilalla  ja taaksepäin kelauksella vatsaongelmat alkoivat samaan aikaan kuin Chia vaihtui pellavaan. Siksipä en enää lisännyt pellavaa ollenkaan ruokintaan. Simo sai siis pelkästään hamppua ja Islanninjäkälää, sekä ruusunmarjaa, pienesti kostutettuna ja se upposi hevoselle todella hyvin. Myöhemmin lisäsin myös Chian takaisin Simon ruokintaan.

Iltapuurojen seassa Islanninjäkälä ei ainakaan yhtään hidasta kupin tyhjenemistä.

Maistuvuus on siis mitä parhainta, kummaltakin pojalta täydet pisteet!

Alun ajatuksena ponille ajattelin Islanninjäkälästä olevan apua hengitysteiden kanssa. Rohina, kurlutus ja kova pärskiminen - kaikki olivat ongelmia satunnaisesti. Sopimaton kuolain sekä matala kitalaki suljettiin pois jo alkuvuodesta.  Ponin annoskoko on kaksi ruokalusikallisa - yrttien ja luontaistuotteiden vastustajat -etenkin hevosten hoidossa, sanovat tässä kohtaa, että tuollainen annos on kuin pisara valtameressä, eikä sillä ole hevosen kokoisen eläimen kohdalla yhtään mitään vaikutusta. Oli kyseessä sitten mikä tahansa tuote, täytyisi niitä syöttää päivittäin litratolkulla, niin kuin teollisia rehuja. Oma kohtaisella kokemuksella voin kuitenkin todeta, että pienikin määrä voi olla avuksi, eikä tuotteilla turhaan ole maksimi vuorokausi annoksia. 

Mitä tulee hengitykseen, on rohina ja kurina pysynyt täysin poissa. Sattumaako? Ponin pärskiminenkin on vähentynyt, muttei tosin täysin loppunut. Toisaalta pärskiminen kuuluu hevosen luonnolliseen käyttäytymiseen. Nyt kuitenkin pärskimisestäkään ei ole enää haitaksi asti, mitä se jossain kohtaa saattoi aina olla. Poni pärskii vielä ensimmäisen laukan aikana melko voimakkaasti, mutta siihen se sitten jääkin. Ponin liikkuminen on muutoinkin parantunut, sillä ei ole jatkuvaa tarvetta heilutella päätään tai muuttaa kaulan asentoa, jonka vuoksi se on edestä paljon tasaisempi ja kevyempi. 

Simon kohdalla ajattelin Islanninjäkälän auttavan vatsaongelmiin. Tässä kohtaa testausta on todettava vain se, ettei tuote aiheuta hevosessa allergisia reaktioita, joten sen syöttämistä voimme jatkaa halutulla tavalla. Mutta en voi vielä kommentoida sen apua vatsaongelmissa, sillä olemme juuri hoidattaneet vatsaa kuntoon järeämmillä aineilla ja olisi suorastaan hulluutta väittää hevosen olemuksen totaalisen muuttumisen johtuvan Islanninjäkälästä. Nyt kuitenkin jatkamme vatsan hoitoa Islanninjäkälän voimin, joten eiköhän tämän tuotteen toimivuus tule esille lopputestin aikana.  

Tehosta Islanninjäkälä saa ponilta täydet pisteet, mutta Simo ei voi vielä kommentoida asiaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti