Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

18.6.2016

Huomenna kilpailemaan


Kaikki Gottfridin kuvat viikon ainoalta treenipäivältä.  

Minun tarkoin suunniteltu viikko-ohjelma kustiin jo heti ensimmäisenä päivänä. Mutta siitähän maalaistyttö ei lannistu, vaan aloittaa viikon tiistaista. Tiistaina siis treenattiin kentällä, viikon ainoa kerta, kun ponin kanssa oikeasti tehdään jotain, jossa poni joutuu fyysisen työn lisäksi aivohommiin. Tarkoitus oli hioa laukannostoja, mutta ponilla oli sen verran paljon menohaluja, että joudun tyytymään laukkatyöskentelyyn askellajin sisällä. Lisäksi teimme paljon käynnissä väistöjä, jotta poni joutui ottamaan takajalkansakin kunnolla hommiin. Keskiviikkona kävimme ponin kanssa maastossa laukkailemassa. Menimme aivan uudelle reitille, jossa poni ei ole käynyt koskaan. Yleensä Kotti on kovin epävarma vieraissa paikoissa, mutta nyt se on alkunut pikku hiljaa luottamaan minuun sen verran, että uskalsi vieraallakin reitillä kulkea reippaasti eteenpäin halutussa askellajissa. Meillä on ihan mielettömän mahtavia maastoreittejä, joita vihdoin Kottin kanssa pääsen oikeasti hyödyntämään.

Torstaina pojilla oli vapaata, jonka ne iloisesti viettyvät laiduntaen.
Perjantaina  meillä oli taas maastopäivä. Maastot pitävät ponin mielen hyvänä ja kropan kunnossa. Kotti liikkuu paljon paremmin ja isommin maastossa, samalla siellä on koko ajan ulkoisia ärsykkeitä ja pelokkeita, joihin ponin on hyvä tottua. 

Simokin olisi päässyt maastoon, mieheni ratsuna. Mutta tuulinen keli osoittautui herkkämielelle hieman haasteelliseksi, joten ratsastaja katsoi kentällä pörräämisen olevan kummallekin turvallisempi vaihtoehto. Etenkin, kun ratsastaja on viimeksi ollut hevosen selässä vuosi sitten.. 

Näen harvoin Simoa ratsain muualta, kuin videoista. Omaan silmääni hevonen liikkuu jopa paremmin, kuin miltä se selästä tuntuu. Varasin kuitenkin herkkämielelle klinikka-ajan Juhannuksen jälkeiselle viikolle tutkimuksiin, sillä Simon takaosa toimii omasta mielestäni puutteellisesti.  

Simo on saanut liikkua sekä liinassa, että ratsain. Se on liikkunut oikein mainiosti ja koko ajan paremmin. En kuitenkaan ole aivan tyytyväinen sen takaosan käyttöön, vaikkei hevonen liiku epäpuhtaasti, ainoastaan hieman voimattomasti toisesta takajalastaan. Sillä on myös aavistuksen oikea lautanen korkeammalla, kuin vasen, tai voihan olla, että alan kuvitella tällaisia asioita hysteerisesti. Mutta tutkitaan kuitenkin, ennen kuin tuomitaan.
Tänään käydään vielä kentällä ihan vähän tsekkaamassa pidätteet ja pohjeavut, mutta ei varsinaisesti pyydetä ponilta mitään vaikeaa, vaan pysytään sen mukavuusalueella, jotta se olisi huomenna hyvässä terässä lähdössä kisoihin. Ponilla on vielä kengitys takajalkojen osalta tänään ja kelin vuoksi laitetaan varmuudeksi taakse vähän lisää pitoa. 
Kengityksen lisäksi on kauneushoitoa, eli pesua, letitystä ja turpakarvojen kiharrusta. Sitä perusteellista puunausta, jotta poni on varmasti huomenna sateessa hehkuva otus. Ehkä vähän vielä vaahtoavakin saippuajäämistä. ;) Saas nähdä, kuinka meidän huomenna käy. Tiedän ainakin, että kentän läheisyydessä on valkoinen katettu katsomo. Simon kohdalla tietäisin, että hevonen varmasti kuolisi jo sen nähdessään, mutta Kottin kohdalla on vielä hieman epäselvää, mitä poni siihen sanoo.


2 kommenttia:

  1. Tsemppiä kisoihin! kyllä tuollaista ponia kelpaa esitellä kotipihan ulkopuolellakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tätä kyllä esitetään ylepydellä ja rakkaudella. Ihana poni <3

      Poista