Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

26.6.2016

Keskikesän taikaa!

Se on varsan aikaa!


24.6.2012 on maailmaan syntynyt New Forest ori, joka sai nimekseen Gottfrid. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, saman vuorokauden aikana, maailmaan syntyi New Forest ori, joka vielä toistaiseksi on nimetön. 

Meidän tiimiin on liittynyt uusi jäsen. Aivan tuore tapaus, joka tuli maailmaan täydellisen valmiina. Rohkea ja jäntevä, pitkäjalkainen varsa vaikuttaa äitinsä kanssa hyvinvoivalta. Varsan emä on  kuin luotu äidiksi, niin upeasti se jälkikasvuaan hoiti ja antoi ihmistenkin tutustua varsaansa. Kuvissa varsa on n. 12 tunnin ikäinen.

Tätä varsaa on todella pitkään ja hartaasti toivottu, odotettu ja unelmoitu. Meidän odotus ei kestänyt vain 11 kuukautta, se oli vain loppuhuipennus monia vuosia kestäneelle toiveilulle. Ja nyt se on vihdoinkin maailmassa, täydellisin pieni olento. Niin hellyyttävä otus turpakarvoineen  ja tähtensä kanssa.


Perheonnea yli sukupolvien. Taustalla emänemä AB -jälkeläispalkittu Elbereth
Varsan emä on Hillside Yavanna, jolla on yksi aiempi jälkeläinen oriista Stackarps Pioneer. Juuri kyseinen jälkeläinen saikin minut ihastumaan Pioneerin jälkeläisiin, joka on siis myös meidän Gottfridin isä. Varsan isoveli on jo seitsemän vuotta vanha, joten aivan tuoreessa muistissa ei tammalla äitiyden ihmeet ole. 

Yavannan isä on  Ellilän Bramble Cocktail II -palkinnolla kantakirjattu sekä AB -jälkeläispalkittu ori, joka on nykyisin ruunattuna. 

Yavannan emä on Elbereth, joka on tämän meidänkn varsan kasvattajan kasvatti. Elbereth on saavuttanut jo kunnioitettavan 21 vuoden iän ja 6 varsaa. Elberethin kuudesta varsasta nuorin on vasta kolmevuotias, s. 2013. Elberethin varsoista neljä on osallistunut ponibreedes kilpailuun, jossa jokainen on ollut sijoilla 1-3. Elbereth on I-palkinnolla kantakirjattu ja AB jälkeläispalkittu tamma.Elberethin emä on Kotimäen Lumiere, joka on  on saavuttanut kunnioitettavan 30 vuoden iän. Lumiere on varsamme kasvattajan omistuksissa, ja joku kaunis päivä otamme vielä kuvan, jossa on kaikki sukupolvet samassa kuvassa. Näin monen sukupolven saanti samaan kuvaan onkin ainutlaatuista ja harvinaista. Lumiere on A jälkeläispalkittu. Sillä on seitsemän jälkeläistä, joista ensimmäinen on meidän varsan kasvattajan ensimmäinen forestikasvatti, vuonna 1991 syntynyt Merlin the Wizard, joka on myös syntynyt juhannusaattona.Varsan isä on Vernons Vision. Joka on syntynyt rodun alkuperämaassa Iso-Britanniassa ja hyväksytty kaksi vuotiaana siellä jalostukseen. Ori on syntynyt v. 2011 ja tuotu Suomeen 2013. Vision kävi tänä vuonna ponioripäivillä hakemassa jatkoluvan ja kantakirjattiin II-palkinnolla. Oriilla on nyt viisi jälkeläistä, joista kolme on syntynyt tänä kesänä. 

Odotukset varsaa kohtaan ovat korkealla. Tammaa toivoi kasvattaja, jonka aina paikkaansa pitänyt sormustesti petti ensimmäistä kertaa. Minulla oli jo paljon tamman nimiä mielessä, mutta nyt täytyykin miettiä orille nimeä. Virallisiksi nimiksi on jo useampi vaihtoehto, jos toivotuin ei jostain syystä Hippokselle kelpaa. Mutta kutsumanimi on vielä täysin avoin. Saa heittää varsalle nimiehdotuksia.

6 kommenttia:

 1. Ihana Jussi-varsa, Onnea =)

  VastaaPoista
 2. Onnea poni varsasta! Kauhean söpö.
  Ihan tyhmä kysymys, miksi toinen poni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo kysymys onkin hieman vaikeampi. Kukaan ei sitä ole koskaan kysynyt. :-) Ehkä siksi, että poneista on moneksi, etenkin, kun lapset ovat tuon kokoisia. Minulla on myös ollut todella huono tuuri puoliveristeni kanssa, kaikki enemmän saikulla kuin treenissä jne. Poni on sopiva koko perheelle ja laadukas ponivarma on huomattavasti edullisempi kuin suhteessa samaa laatua oleva puoliverinen. Tai sit mä vaan tosiaan tahdon poniäidiksi ;)

   Poista
  2. Pätevä selitys :) Tosin sinun mitään tarvitse selitellä, olin vain utelias.
   Olisin kovasti halunnut poniäidiksi, mutta lapsien ollessa eri mieltä, päädyin tätiratsastajaksi. Enkä väheksy lainkaan poneja, 80-luvun hevoskulttuurissa ne vaan kuului lapsille, toisin kuin nykyään.

   Poista
 3. Kerää jälkeläiset kasaan ja tule Vermon Poninäyttelyyn. Olis upeaa nähdä nyffi-ryhmä siellä toivoo Ponyn pj

  VastaaPoista