Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

6.7.2016

Koska Kotti tahtoo esteponiksi


Olen joutunut tekemään ratkaisuja, joilla uskon olevan pitkälle tulevaisuuteen positiivisia vaikutuksia. Kottin suurin ongelma on pieni koko. Tai minun suurin ongelma on hitusen liian pitkä kroppa. Lyhyelle kropalle on jo kehitetty jalustimet, joilla on mahdollisuus saada jopa 15cm lisää pituutta. Mutta minun täytyisi saada 15cm pituudesta pois, kuka kehittelisi sellaiset jalustimet? Sprenger, Stübben, anyone..? 

Kouluradoilla olemme vissiinkin vielä esteettinen näky, sillä meitä ei ole vihelletty ratsastajan pituuden (eikä painon..) vuoksi vielä radoilta pois. Mutta esteratsastukseen olen liian iso, etenkin tällaisella olemattomalla estesilmällä ja taidolla.. Niinpä olen järjestänyt Kottille oikean esteratsastajan, jolla on lyhyempi runko kuin minulla ja taitoa, sekä rohkeutta aitajuoksuun enemmän..


Harjoituksia Kotti on saanut kahden vieraan kuskin verran, sillä EK-equestrian Emmin kaavailin ponia ratsastamaan ensin. Koeratsastuksessa Emmi kuitenkin keksi kaverinsa, joka on pienempi kokoinen, vaikka itsekin lupautui tarpeen tullen ponia valmistelemaan ja esittämään laatuponikisoihin. Mutta mitä pienempi ratsastaja, sen parempi ponille. Niinpä otimme varasuunnitelma B:n käytöntöön, kun toinen ratsastaja suostui tulevan poniäidin kultamussukkaa koulimaan.. Vaatii suorastaan ällistyttävää rohkeutta, että uskaltautuu ratsastamaan tällaisen hirviön ponia. Se on jopa pelottavanpaa, kuin esteratsastus. Tai niin voisin kuvitella..Harjoituksissa käymme hyödyntämässä paikallisia tiluksia Harjun oppimiskeskuksessa. Sieltähän löytyy lääniä ja kalustoa totuttaa ponia ihan kaikkeen. Sekä mikä tärkeintä, vieraisiin ratsastajiin. Ponia jännittää esteitä enemmän vieraat ratsastajat, tai ratsastaja. Teki ihan hyvää, että tässä esteratsastuksen alkutaipaleella ponilla vaihtui vielä toisen kerran ratsastaja, sillä onhan sen totuttava siihenkin, että selässä on joku vieras kuski. Minä olen tähän asti saanut nauttia yksistään ponin laadusta, ja sen kyllä ponista huomaa. Se jännittyy todella vieraista ratsastajista ja alisuoriutuu ihan perusasioistakin.
Kotti on siis kaksi kertaa käynyt esteharjoituksissa ja jatkaa niitä alkuun noin kerran viikkoon, mutta lähempänä koitoksia on otettava vähän tiiviimmin esteharjoituksia. Esteratsastajan tuomio Kottin puomityöskentelystä oli "aika vauvamaisesti.." Joten täti päätti, että ensi kerralla Kotti todella tietää, miten puomiviuhkalla jalat laitetaan. Treenasin ponia hieman kotona salaa, mutta tästä ei kerrota estekuskille.. Ponissa näkyy sen kokemattomuus tällaisilla tehtävillä. Sehän on ollut kouluratsastajalla, ja meidän estekalusto on enemmän maatunut maan tasalla, kuin kulunut käytössä. Mutta siihen tuli nyt muutos. 

Jotta omakin motivaatio nousisi, vaaditaan jotain konkreettista. Niinpä maalipensselit sutimaan ja puomeihin pirteät värit, kuluneen ja maastoutuneen maalin tilalle. Johan tuli heti esteratsastaja -fiilis, kun puomit olivat värikkäitä ja katu-uskottavia. Ehkä ne nyt tosiaan päätyvät myös ahkeraan käyttöön, ainakin Simo on omalta osaltaan aktiivisesti puomeja kuluttanut menneellä viikolla.Seuraavat kilpailut ovat ensi viikolla Lappeenrannassa torstaina ja perjantaina. Menemme Kottin kanssa kahtena päivänä, joista toisella päivällä on Paccelli cupin osakilpailu. Poni treenailee kisoihin lomaillen ja maastoillen, kuten aiempiinkin kisoihin. Olen varannut myös Cavalorin an energy boost -tuubin, siltä varalta, että olisi perinteiset paahtavat kelit ja ponilta loppuisi puhti. Tämän pitäisi auttaa, saas nähdä.


Menimme pienen esteenkin :D

On tämä ponilla ratsastaminen varsin hauskaa!


PS. Seuraavaksi luvassa ylenmäärin söpöyttä, varsan muodossa!

4 kommenttia:

 1. apua,tää poni on vaan semmonen sydäntensulattaja,että! :D tiiä vielä mikä estetykki siitä tulee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kotti on kyllä mahtava otus. :-)

   Poista
 2. Anonyymi7/7/16 14:42

  Onko Kotti pieni rotunsa edustaja vai ovatko kaikki New Forestit nykyisin tuota kokoluokkaa? Mitä nuoruudessani rotuuni tutustuin, niin kaikki aivan ihania, järkeviä ja erittäin monikäyttöisiä poneja. Sopisi varmasti monelle aikuisellekin harrastuskaveriksi, jos löytyisi vähän isompia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotti on pieni rotunsa edustaja. Kyllä nämä pääosin tuppaavat olemaan isompia, ponirajojen ylärajoilla enemmänkin. Harvemmassa on nämä kääpiökoon ponit :)

   Poista