Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

28.8.2016

Poni on Mestari!


Kaakkois-Suomen aluemestaruudet kisattiin Vipelen tallilla, lauantaina. Kottin kanssa osallistuimme nuorten hevosten mestaruuteen. Valmistautuminen sujui varsin vauhdikkaasti, sillä opettelin radan juuri ennen verkkaan lähtöä. Ei sitä kaikkea voi muistaa ja pääasiassa tuotakin rataa on höylätty jo jokusen kerran,  että sikäli sen pitäisi tulla ulkomuistista.

Aamulla ponille letit päähän ja menoksi. Verryttely maneesissa sujui ihan hyvin. Sain ponia ratsastettua reippaassa laukassa eteenpäin ja se tuntui varsin hyvältä. Päätin tällä kertaa olla nöyrtymättä kohtalooni ja olla aina se, joka väistää, vaikkei oikeasti tarvitsisikaan, koska minulla on yhtälailla oikeus olla verryttelemässä pienellä söpöllä ponilla, siinä missä muut hevostensa kanssa. Kentällä, odotellessamme vuoroamme poni kuitenkin kompastui niin pahasti, että olimme mennä nurin koko ratsukko. Tarkastin ponin kunnon ja puhdistin meidät pahimmista hiekoista, ja jatkoimme verryttelyä, kun poni ei näyttänyt olevan pienestä muksahduksesta moksiskaan.

Rata meni itsessään ihan hyvin. Luokkana oli helppo B:3, jossa ei muuta ihmeellisyyttä ole kuin kääntämistä. Siinä toki korostuu taipuminen ja tasapaino. Mutta ei mitään pidennyksiä tai muuta vaikeampaa. Poni suoritti tasaisen varmasti koko radan. Ainoastaan nelikaarisen viimeisen kaaren lopussa, meillä pätki hieman kommunikointi ja poni oli koko lyhyen sivun täysin poissa kuulolta. Siinä olisi pitänyt olla nätti, hallittu laukannosto, mutta kun avut ei mene perille, niin ne ei mene. Onneksi se kesti vain hetken. Papereiden ainoat vitoset tuli siitä. Pienen kommunikointiongelman jälkeen rata jatkui loppuun asti hymy ratsastajan kasvoilla. 


Tulokseksi 65,795% jolla mentiin siinä vaiheessa, luokkamme toisena ratsukkona, kärkeen. Ajattelin sen riittävän ehkä hyvällä tuurilla sijoitukseen, joten varusteet pois ja odottelemaan. Ja sitä sitten odoteltiin ja odoteltiin. Jäljellä olleiden viimeisen kolmen ratsukon kohdalla mietittiin, että tässä saattaa taas käydä perinteisesti - ensimmäinen ei sijoittunut, tai jotain sellaista. Mutta ei. Yksikään nimi ei päivittynyt equipessa yläpuolellemme ja me pienen, yllättäen taas luokkamme ainoan, ponin kanssa voitimme koko luokan.

Nuorten hevosten aluemestaruus kultaa 2016.

Kyllä, kiitos kysymästä, hyvältä tuntuu. Koko kauden Kotti on parantanut tulostaan ja suoritusvarmuuttaan, ja nyt se sitten palkittiin, kauden viimeisissä kilpailuissa. Tähän onkin sitten hyvä lopettaa kisakausi, ensi vuonna jatketaan. 


8 kommenttia:

 1. Hienoa, onneksi olkoon! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea! Hienoa! Kivalta näyttää ponisi! Kaatusi kentällä? Oma nuori ei jostain syystä suostunut kentän puolella ollenkaan ravaamaan, ajattelin että johtui kentän epätasaisuudesta tai ehkä vain jännityksestä... Tiedä sitten... Tällä paljon liikettä ja ennenkin liikkunut huonosti huonolla pohjalla. Pisti vain silmään, että ponikin kaatusi siinä, joten oliko pohja sittenkin epätasainen ja huono...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meidän poni on kyllä sellainen varmajalka, ettei ihan pienestä nurin mene. Pohjat ei mitään priimaa olleet, ulkona kuitenkin parempi, tasaisempi kuin maneesin pohja. :)

   Poista
 3. Hieno juttu, onnea! :)

  VastaaPoista