Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

24.9.2016

Maailman mahtavin mies varmasti on, vastustamaton!


Viime vuoden saldo ei ollut ollenkaan huono!
Sunnuntaina koittaa matka maailmalle, Hämeenlinnaan laatuponikilpailuihin. Niihinhän on valmisteltu ponia jo kauan. No totuus on toisenlainen, sillä eihän ponia valmistella yhtä päivää varten, vaan koko loppuelämää, jonka osana on mm. tämä yksi päivä. 

Valmistelut ovat menneet aika nappiin niin esteiden kuin koulupuolenkin osalta. Toivotaan, että Kotti suorittaa tasollaan myös kahden startin päivänä. Nähtäväksi jää, jaiks! Me olemme kuitenkin tehneet kaikkemme ja katseet ovat jo siirretty kuukausi sitten, mestaruuksien jälkeen, ensi kaudelle.


Ponin ratsastettavuus on parantunut, ainakin sileällä. Esteillä voisi todeta, että poni on tosiaan ymmärtänyt mitä on miehiään. Selkeästi esteratsu, rohkea ja päättäväinen sellainen. Ja kyllä sitä menoa ilolla ja pelolla katsoo, kun kaksi eri lajin aluemestaria laittavat hynttyyt yhteen esteradalle, mahtavaa! Oli kyllä ehdottomasti oikea päätös etsiä ponille ratsastaja esteille, sillä minun kanssa mentäisiin vieläkin puomeja, silmät kiinni pelosta.


Laatuponikilpailuiden jälkeen alkaakin ansaittu rentoutuminen ja huoltotauko. Hevosilla on edessä madotusta, rokotusta, hampaiden raspausta sekä kengitystä. Pakko muuten mainita, että kengityspalvelu on ulkoistettu, mutta mikä vielä parempaa, löysimme mahtavan kengittäjän, joka kävi laittamassa Simolle irronneen etukengän takaisin. Itse en kerennyt töistä kotiin riittävän nopeasti, mutta kengittäjämme oli ihan itse saanut otettua hevosen tarhasta talliin ja kengitys oli loppumetreillä minun saapuessa paikalle. Aika mahtavaa! Ei sillä, ei meidän aiemmassakaan kengityksessä valittamista, mutta että ulkoistettu palvelukin pystyy tällaiseen palveluun!


Alamme olemaan menossa jo vahvasti kohti treenikautta ensi vuodelle. Viimeinen kuukausi on otettu jo aika rennosti maastoillen ja esteillen, ja siitä on tosiaan ollut suuri apu ponin voiman kasvatuksessa, joka automaattisesti myös parantaa kaikkea muutakin. Vielä on kuitenkin pinnisteltävä yksi pitkä päivä, joka alkaa jo aamuyön puolella. Onpa muuten mahtavaa päästä vihdoinkin saman ikäisten ponien kanssa arvioitavaksi ja näkemään, missä jamassa muut ovat, sillä hevosten kanssa on hieman hankala verrata omaa poniaan, vaikkakin ihan mahdollista sekin. Tsemppiä kaikille poneille viikonlopun koitoksiin!

Kävi miten kävi, voittajat ei pelkää hävii!

4 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä teille koitoksiin, pidän peukkuja! :) me olemme jo tänään matkalla meidän viime vuoden voittaja Riston 2 -vuotiaan pojan kanssa Hämeenlinnaan katsomaan, mitä siitä sanotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja onneksi olkoon hienosta tuloksesta, mahtavia pisteitä olitte saaneet! :)

   Poista
 2. Hienosti meni tuloksista päätellen :) onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, meillä tosiaan meni yli odotusten! :)

   Poista