Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

23.9.2016

Mummi rokkaa, äiskä vaan kokkaa!


Pitkästä aikaa uusia kuvia Frodoliinista, josta on kasvanut jo hurjan iso ja kiltti poika! Frodo perheineen on siirtynyt jo pois kesälaitumilta. Ei niin yhteistyökyvykkäästi, kuulemma, en kyllä voi kuvitella meidän kiltin orin pystyvän yhteistyökyvyttömäksi! Mitä omistaja ei näe, sitä ei ole tapahtunut..

Varsa on kasvanut niin kovasti, että on tullut aika laittaa varsariimu narikkaan, odottelemaan seuraavaa pikkuista, ja Frodo on saanut siirtyä jo semikokoisen otuksen riimuihin. Varsariimu oli pieni ja näppärä, ei kiliseviä solkia, eikä mitään muutakaan erikoista. Toisin on shettiskoon riimussa, josta löytyy kaikki mausteet. Ja soljet pitävät ääntä, niin kuin metalli yleensä, jos siinä on liikkuvia osia. Varsan elämässä tuollaiset ovat outoja ja vieroksuttavia asioita, niinpä riimun laitto ei olekaan enää samanlaista harmoniaa, kuin hiljaisen varsariimun laitto. Näppärästi nousee pystyyn Frodokin, mutta onneksi on sen verran vähän kokoa, ettei aivan pilviin asti yllä.. Riimua pukiessa saa siis olla jo aika apina, jotta saa varsan puettu nyloniin. Luulen, että pieni söpöläinen haluaisi lampaankarvaisen kirkkaan pinkin riimun, sillä näillä asioilla on suuri merkitys yhteistyökyvykkyyteen.. Mutta se saa odottaa!
Mennessämme viimeksi katsomaan Frodoa, se oli nukkumassa mummon jalkojen juuressa. Emä oli paljon kauenpana. Sain mennä rapsuttelemaan varsaa kaikessa rauhassa, ennen kuin herra lopulta päätti nousta ylös tervehtimään saapunutta väkijoukkoa. Mummoheppa on Frodon bestis, Frodo on koko ajan mummon kimpussa, äidistä ei niinkään välitetä, paitsi silloin kun vatsa huutaa hoosiannaa ja maito on saatava tisseistä heti kaikki tänne nyt! -menetelmällä, jolloin äiti joutuu ulisemaan kivusta. 

Riimun laitto episodin jälkeen meillä oli Frodon kanssa kävelyharjoitukset, joihin nuori mies oli vähän vastentahtoinen. Käsittämätöntä!! Lisäkäsittely ei olisi ollenkaan pahitteeksi, sillä nyt alkaa olla käsillä ajat, jolloin varsalle on lässytyksen ja ihailun sijasta vilautettava pari sanaa sääntövihkosta. Ihan vain muutama ensimmäinen perusasia sääntövihkon etusivulta, kohdasta käyttäytyminen..
Mutta silti, kaikessa tuhmuudessaankin varsa on kyllä mahtava! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti