Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

12.10.2016

Kiitos kisakausi 2016En koskaan kuuna päivänä uskonut, että minulla olisi käsissäni tällainen poni. Olen aina panostanut hevosiin, koska hevosilla pääsee pidemmälle. Ja tottahan se on, jos tuosta hevosesta saadaan vielä terve otus, se todennäköisesti menee pidemmälle ratsastuksen saralla, jos miettitään luokkien vaativuusastetta. Ponilla tulee vastaan fysiikanlait ennemmin kuin hevosella. Etenkin tällä ponilla. Tämä poni on alkukantainen New Forest, ei mitään kevyttä linjaa jalostettu ratsuponi. 

Mutta siltikin, nelivuotias forestini on tuonut minulle mainetta ja kunniaa, sekä mammonaa, enemmän kuin yksikään hevosistani, tai edes ne kaikki yhteensä! Parhaimmillaan olen hevosteni kanssa voittanut senioreissa seuran koulumestaruuden. Sekä paikan hevoshullu powercupin aluekarsintoihin. Ja toisella hevosella yhden nuorten hevosten alueluokan

Mitä poni on saavuttanut? Se on ottanut elämänsä aikana kaksi kertaa osaa laatuponikisoihin. Ensimmäisellä kerralla sijoittuen toiseksi ja tänä vuonna voittaen esteet ja ollen toinen askellajeissa. Se on myös napsinut aluestartteja enemmän, kuin yksikään hevoseni koko kisaurallaan, tai kaikki ne yhteensä. Se on ottanut osaa ikäluokkasarjaan, ollen 8./25 vastassaan ainoastaan puoliverisia ja muutama suomenhevonen. Se on myös hallitseva nuorten hevosten aluemestari kouluratsastuksessa. 

Ja kaiken sen se on saavuttanut ollessaan vasta neljävuotias!


Ponini ei ole näyttöponi, se ei ole pihankoriste eikä kasvata vuoden aikana rasvakerrosta, jotta pärjäisi näyttelyissä. Eikä sen omistajat ole laisinkaan näyttöponien kannattajia, joita kiinnostaisi poninsa menestys näyttelykehässä. Se on täysin käyttöponi, joka saa näyttää taitonsa ja laatunsa siellä, missä kunnon käyttöponin kuuluukin, radoilla. Ponia ei kuitenkaan ole treenattu hampaat irvessä, vaan lähes koko kisakausi mentiin maastoillen ja lomaillen. Se on saanut elää nuoren ponin elämää, laiduntaa läpi kesän. Mutta se on laidunnuksen lomassa otettu välillä satulan alle ja käyty kilpailuissa, ihan vain näyttämässä maailmaa. Silti se kykeni parempaan, kuin yksikään hevosistani, heti ensimmäisellä kaudellaan.  Nälkä kasvaa syömällä, sanotaan. Ensivuodeksi toivoisin käyttööni kahta ratsua, joista ponilla tavoitteena viisivuotiaiden luokat. Simolla toivoisin pääseväni nuorille hevosille avoimiin helppoihin alueluokkiin, mutta mitään mahdollisuutta sillä ei ole olla ikäistensä tasolla vielä ensi vuonna. Jos nyt edes muutaman startin maaliin asti pääsisi hevosenkin kanssa, olisi se jo kuin lottovoitto. 2 kommenttia:

  1. Mulla tulee väistämättä Kottista vähän mieleen new forest-ruuna VK Nestor, joka on edustanut Suomea muistaakseni EM-kisoissa asti ja vielä isojen ponien kategoriassa, vaikka pikkuponi onkin. Kyllä ne nyffetkin osaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta eihän se ole ihmekään, sillä nämä ponit ovat sukua Bazuunin kautta. Bazuun on nestorin isä ja Kottin emänisä. :) Nestor on kertakainkisen hieno poni!

      Poista