Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

24.11.2016

Lähes kunnon kansalainen


Meillä on edelleenkin varsa, josta ei ole blogin puolella mainittu aikoihin. Ajatella, viisi kuukautta tuli täyteen ja pian se pieni karvainen otus saapuukin jo kotiin,  Finnairin mainoksen tapaan jouluksi kotiin! Tosin katsoessani mieheni kanssa yhteistä vapaata päivää, jolloin hakea varsa kotiin, on vaihtoehtoja melkolailla vähän. Varsan kanssa on kuitenkin varattava se kokonainen päivä, eikä sen haku yksin onnistu. No onhan tässä vielä jokunen viikko aikaa..

Tänään kuitenkin varsalle on laitettu passianomus, jotta siitäkin saataisiin kunnon kansalainen, eikä pelkkä hulttio. Nimi ehdotuskin on ainakin näin alkuun kelvannut, koskaanhan se ei ole varmaa, ennen kuin passi on painettuna käsissä. Hippos kun osaa olla sellainen laitos, ettei järjen häivää! Mutta eipä tässä löydy mitään järkevää syytä, miksei nimi kokonaisuudessaan läpi menisi. Frodo ei ole se virallinen nimi, sillä astetta kovemmalla jätkällä täytyy olla astetta kovempi nimikin. Ylpeänä kannamme edessämme Hillside -etuliitettä, sehän tarkoittaa vain ja ainoastaan voitokkaita poneja. Ja perinteisiin kuuluvasti täytyy teemaa ylläpitää, josta myös nimi Frodo tulee. Se käy kyllä hyvin yhteen oikean nimenkin kanssa Hillside Forgotten Gold, eli siis meidän Frodo.


Tänään kävi siis tunnistaja. En päässyt paikalle, koska työt sotkee harrastusta näin joulun alla enemmän kuin muina vuoden aikoina. Joulu on sesongeista suurin, oikea kulutusjuhla. Niinpä kävin tsemppaamassa varsani eilisiltana tämän päivän tapahtumiin.

Näytin sille riimua. Frodo on viimeksi ollut riimu päässä..? Sanotaan vaikka niin, että ainakaan ei ole päässä painaumia  eikä varsaa ole riimuttamisella tylsistytetty. Mutta toisaalta nuoret paranee lomaillessa ja sama selvästi pätee tähänkin. Riimua, sen helisevä solkia tai pään yli pujotettavaa niskaosaa ei pelätty ollenkaan. Sen kuin sujautti vain päähän, niin kuin mille tahansa hevoselle. Tietenkin myös harjasin varsani, jotta on siistin näköinen otus, kun vieraita tulee. No eipä se kyllä likainen ollut, siisti otus kun on.

Jalkoja en nostellut, enkä tehnyt mitään koulutuksellisesti uutta tai kehittävää. Tai no jos atomeiksi pilkotaan asioita, niin pyysin varsaa väistelemään harjauksen yhteydessä. Mutta sehän on itsestään selvyys, eikä se uutta ollut.

Frodo oli kuulemma ollut oikein kiinnostunut tunnistajasta ja käyttäytynyt kuin iso heppa konsanaan, oliko yllätys? No ei tietenkään, meidän varsahan osaa käyttäytyä!

Niinpä olemme nyt virallisesti paperillakin varsan omistajia. Tai lapset ovat..


6 kommenttia:

 1. Onpas tuo Frodo hirveän suloinen! Katoin ton vikan kuvan aluksi todella nopeasti, olin näkevinäni Frodon seisovan männyn oksilla :'D Ei nyt sentään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kuva on kyllä yksi suosikeistani, kunnon foresti kuuluu kuvata metsäisissä maisemissa :)

   Poista
 2. On kyllä komea poika! Ja mahtava ilme tuossa toisessa kuvassa, sellainen "tiedän että olen hyvä". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ob se ja se kyllä tietää olevansa mainio poika! Toivottavasti joskus lunastaisi lupauksia 😂

   Poista
 3. Aah ihanaa, mä niin tykkään lukea varsoista ja nuorista hevosista. Tää on mun unelmie täyttymys -blogi :D Ehdottomasti jään seuraamaan jatkoa, miten näistä kolmesta hevosesta kasvaa hyvät ratsut! Samalla pääsit mun blogiin maittavaksi, kun päivitän lukulistaani :)

  http://maalissa-taas-voittajana.blogspot.fi/2016/11/lukulistan-paivitys.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Varsastakin alkaa tulla enemmän materiaalia, kunhan sen pian kotiin saamme. Luvassa siis aktiivisempaa päivittelyä, kunhan joulun kiireet hellittää!

   Poista