Blogi       ::       #Gottfrid       ::       #HFG       ::       #EPPO       ::      Muistoissa       ::      

22.11.2016

Meillä laukataan!


Jokainen hevonen on oma yksilönsä, joten se mikä pätee yhteen ei päde toiseen. Ihmisen tehtävä on opetella tuntemaan hevosensa niin hyvin, että tiedostaa, mikä on juuri kyseiselle hevoselle normaalia ja mikä ei. Minun hevosiini pätee molempiin se tosiseikka, että ne tykkäävät liikkua ja mennä mielellään eteenpäin. Kun vauhdin hurma ei miellytä, on jotain todella pahasti vialla. Aina ei kyse ole terveydestä, vaan se voi olla myös ulkoisia tekijöitä. 

Simon kohdalla meillä on ollut vauhdin hurma kadoksissa lähestulkoon vuoden verran ja kyse on valitettavasti ollut terveydestä. Hevosta on säästeliäästä ja todella varovasti liikutettu ohjeen mukaan. Olen ollut ennemmin laiska, sillä olosuhteet eivät ole antaneet minulle ihan säännöllisesti aikaa, jotta voisin liikuttaa molemmat hevosistani. Niinpä Simon kanssa on otettu rennosti, eikä turhaan stressattu hevosen liikuttamisen kanssa. Noin kolme kertaa viikossa liikkumista ihmisen toimesta.

Tänään satuloin vaihteeksi mussukkani, sillä se on vaikuttanut hyvin rauhalliselta ja lauhkealta eläimeltä pidemmän aikaa, oikeastaan heti, kun saimme luvan liikuttaa sitä säännöllisesti. Vaikka alla olikin useampi vapaapäivä, päätin nousta ratsuni selkään. Ei kai se paha voi olla?! Tovi, jos toinenkin käveltiin. Otimme vähän väistöjä ja lopulta ravia. Ravissa oli menohaluja, aina lyhyen sivun jälkeen hevoseni oikein ampaisi eteenpäin ja lopulta en enää saanut sitä pidettyä tasapainossa ravilla. Niinpä horjahdimme laukkaan! Hevosesta se oli varmasti se itse tarkoituskin, niin kovasti se tykkäsi mennä. Eikä siinä heti tehnyt mieli estää hevosta laukkaamasta, kun se vihdoin sitä itse tarjosi. Hetkittäin oli fiilis, ettei mopo ehkä ollut käsissäni koko aikaa ja hevonen oli valmis tekemään vähän iloliikkeitä taivasta kohti, mutta sain kuitenkin pidettyä punaisen ferrarini nahoissaan.

Jos jotain tästä voi päätellä, niin ainakin sen, että hevonen ihan oikeasti on nyt paranemaan päin! 
Edellisestä laukkaamisesta on jo hieman aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti